Hur du fixar din iPhone som inte kan uppdatera iOS, inte kan installera uppdatering, ett fel inträffade vid installation av iOS 13

Det gick inte att installera uppdateringsfilen, ett fel inträffade vid installation av iOS 13, uppdateringen misslyckades - det här är bara några av de vanliga felmeddelandena som säger att något är fel och att din enhet inte kan uppdatera till den senaste iOS-versionen. Ta reda på vad som utlöser dessa fel och hur man fixar det.

Att installera iOS-uppdateringar är tänkt att göras på bara några få kranar på skärmen. Det finns dock många faktorer som kan göra denna enkla uppdateringsprocess lite mer komplicerad. Det finns två sätt att uppdatera en iOS-enhet. Du kan använda inställningsmenyn eller använda iTunes för att manuellt leta efter och installera firmwareuppdateringar på en dator. Den tidigare metoden kallas också OTA-uppdateringsinstallationen. Många föredrar att använda den här metoden eftersom det är mycket snabbare än att uppdatera via iTunes. Så länge din enhet har en stabil internetanslutning, tillräcklig lagring och batteritid bör det inte vara några problem att installera OTA-uppdateringar. Men inte alla människor har samma ansträngande uppdateringsupplevelse. Precis som vad som har hänt för vissa iPhone-ägare som har problem med att uppdatera sina enheter till iOS 13. Om du är här eftersom du inte kan installera iOS 13-uppdateringen på din telefon också, kan det här inlägget kunna hjälpa dig. Fortsätt läsa för mer detaljerade lösningar.

Innan du går vidare kan du leta igenom våra felsökningssidor för att hitta möjliga lösningar på andra problem med dina andra Apple-enheter. Om din iPad finns i listan över våra enheter som stöds kan du besöka den exklusiva felsökningssidan och hitta problemet som du behöver hjälp med att hantera. Du kan hänvisa till eller använda våra medföljande lösningar och lösningar vid behov. Om du föredrar att få direkt hjälp av oss fyller du bara i vårt iOS-frågeformulär och trycker på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av en iPhone som inte kan uppdateras till iOS 13

När detta problem inträffar måste det finnas något i ditt iPhone-system eller Apples uppdateringsserver stoppar uppdateringsprocessen. Om du vill se och kontrollera den aktuella statusen för Apples uppdateringsserver kan du besöka dess statussida som finns på Apples supportwebbplats. Om uppdateringsservern för närvarande har drifttider kommer inte uppdateringsbegäranden att behandlas just nu. Således kan du försöka uppdatera din iPhone senare. Om det inte finns några problem med Apple-servern och ändå din iPhone fortfarande inte kan uppdatera till iOS 13, kontrollera och se till att din enhet är berättigad till iOS 13. Observera att den här uppdateringen inte stöder alla iOS-enheter. Bara så att du vet, enheter som är kompatibla med iOS 13 är iPhone 11, 11 Pro, Pro Max, ned till iPhone SE. Detta innebär att iOS 13-uppdateringen inte är tillgänglig för iPhone 6, 6 Plus och tidigare varianter. Om din enhet stöds men inte kan uppdateras till iOS 13 av någon anledning, uteslut de vanliga syndarna genom dessa uppradade lösningar.

Första lösningen: Starta om din iPhone (mjuk återställning).

Det finns tillfällen när nedladdning och installation av uppdatering inte lyckas till en början men fungerar som avsett i nästa försök. Ofta krävs en mjuk återställning eller omstart på telefonen för att rätta till saker. Således om du inte redan har startat om / mjuk återställning av din iPhone och sedan försöka uppdatera igen.

Att utföra en mjuk återställning eller omstart kan lösa många problem som är knutna till mindre systemfel. Följ bara dessa steg om du inte redan har gjort det:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren i några sekunder tills etiketten Slide to Power Off visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten.
 3. Tryck på strömbrytaren efter 30 sekunder för att slå på den igen.

Låt din enhet slutföra sin startsekvens och ansluter sedan till Wi-Fi-internet. När den är ansluten kan du försöka ladda ner och installera iOS 13-uppdateringen igen för att se om den redan fungerar.

LÄS Också: Hur fixar du din iPhone 8 som inte kan ringa eller ta emot samtal i iOS 13, telefonbugg

Andra lösningen: Hantera din iPhone-lagring.

Otillräckligt minne är en av de vanligaste faktorerna att tänka på. Om din iPhone har slut på lagringsutrymme är det möjligt att det inte finns tillräckligt med utrymme för att tilldela uppdateringsfilen för iOS 13. Som ett resultat kunde nedladdningen och installationen av uppdateringen inte slutföras. Detta är när man behöver frigöra minne. Följ bara dessa steg för att komma igång:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på iPhone-lagring.

Se de använda och tillgängliga minnesdata och se om det fortfarande finns tillräckligt med utrymme för att lagra den nya uppdateringsfilen. Om inte, flytta några av dina filer till andra lagringsmedier eller överför dem till ditt iCloud / iTunes-konto. Du kan också ta bort allt gammalt och oönskat innehåll från din enhet. När du har frigjort telefonens interna minne, ge den en ny omstart för att dumpa cache och försök sedan uppdatera igen.

Tredje lösningen: Starta om Wi-Fi för att fixa din iPhone som inte kan uppdateras till iOS 13.

Problemet kan bero på några slumpmässiga Wi-Fi-anslutningsfel som vanligtvis åtgärdas genom att starta om telefonens trådlösa funktioner. Det finns olika sätt att göra detta. Du kan använda Wi-Fi-omkopplaren eller utföra tricket för flygplansläge som visas enligt följande procedurer. För att starta om telefonens trådlösa internetanslutning via Wi-Fi-växling, följ bara dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj Wi-Fi .
 3. Växla Wi-Fi-omkopplaren för att stänga av funktionen i några sekunder och tryck sedan på för att slå på den igen.

Du kan också använda Wi-Fi-kontrollen från kontrollcentret. Dra bara upp Control Center på din iPhone och tryck sedan på Wi-Fi-ikonen för att inaktivera och aktivera funktionen.

Om du vill starta om Wi-Fi med tricket i flygläget läser du dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj flygläge.
 3. Växla omkopplaren för att slå på flygläge. Om du gör det inaktiverar du din iPhone: s trådlösa radioapparater som din Wi-Fi-internetanslutning.
 4. Medan flygplansläget är aktiverat, starta om / mjuk återställ din iPhone.
 5. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> Flygplan- menyn.
 6. Växla omkopplaren för att stänga av flygläge igen.

Vänta tills din iPhone återupprättar Wi-Fi-signal och aktivera sedan Wi-Fi för att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen och komma tillbaka online. När din iPhone är ansluten till Internet, gå tillbaka till inställningar och försök uppdatera igenom över luften (trådlöst).

LÄS Också: Hur man fixar iPhone X iOS 13 Wi-Fi som fortsätter att koppla bort, Wi-Fi-internet fortsätter att tappa

Fjärde lösningen: Stäng av begränsningar.

En annan möjlig hinder för att uppdatera nedladdning av filer är iOS-funktionen som kallas restriktioner eller begränsningar av innehåll och integritet för att vara exakt. När den här funktionen är aktiverad kan appar och tjänster begränsas eller begränsas från att fungera på din enhet. För att se till att detta inte är den underliggande orsaken, följ dessa steg för att se och inaktivera funktionen, om det behövs:

 1. Klicka för att öppna appen Inställningar hemifrån.
 2. Klicka på skärmtid.
 3. Bläddra till innehålls- och integritetsbegränsningar.
 4. Vrid sedan på omkopplaren för att stänga av begränsningarna.

Begränsningarna för dina iPhone-appar och tjänster har nu upphört. Försök att uppdatera din iPhone medan restriktionerna är inaktiverade för att se om den fungerar.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningar.

Felaktiga nätverksinställningar som orsakar nätverkskonflikter på din enhet kan också stoppa uppdateringsprocessen. För att rensa detta kan det hjälpa att utföra återställning av nätverksinställningar. Denna återställning rensar alla dina nuvarande nätverksinställningar och återställer sedan de ursprungliga nätverksvärdena och alternativen. Eventuella felaktiga inställningar tas också bort. Så här görs det:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Bläddra till och tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck för att bekräfta att du vill återställa nätverksinställningar på din iPhone.

Vänta tills telefonen är klar att återställa nätverksinställningarna och återställer sedan standardnätverksvärdena. Efter återställningen följer automatisk omstart av systemet. Vänta bara tills telefonen är färdig att starta om och börja sedan aktivera Wi-Fi att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen och komma tillbaka online.

Sjätte lösningen: Återställ alla inställningar.

För att eliminera systeminställningskonflikter som kan ha förhindrat din enhet från att uppdatera, behövs det att återställa alla inställningar på din iPhone. Denna återställning raderar alla dina aktuella inställningar och anpassning. Eventuella tillhörande fel elimineras också i processen. Du behöver inte säkerhetskopiera filer i förväg eftersom det inte påverkar alla sparade data i telefonens interna minne. Fortsätt bara till dessa steg när du är redo:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Bläddra till och tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt lösenord om du uppmanas att fortsätta.
 6. Tryck för att bekräfta att du vill återställa alla inställningar på din enhet.

Funktioner som är inaktiverade som standard måste först aktiveras igen så att du kan använda dem igen på din telefon.

Sista utväg: Installera iOS 13-uppdateringen manuellt via iTunes.

Som nämnts tidigare kan iOS-uppdateringar också installeras manuellt via iTunes. Således kan du använda detta som det sista sättet att uppdatera din iPhone, om ingen av de tidigare metoderna kan fixa felet. Använd den senaste versionen av iTunes-appen på din dator. Din dator måste vara ansluten till Internet också.

 1. Anslut din iPhone till datorn med den Apple-medföljande USB / Lightning-kabeln.
 2. Öppna iTunes på din dator och vänta tills den känner igen och synkroniseras med din iOS-enhet.
 3. Välj din iPhone när den visas i iTunes.
 4. Klicka på rutan Sammanfattning .
 5. Klicka på knappen för att leta efter uppdatering.
 6. Om iOS 13-uppdateringen är tillgänglig, klicka på Ladda ner och uppdatera.
 7. Ange ditt lösenord om du blir ombedd att fortsätta.

Följ sedan resten av kommandona på skärmen för att avsluta uppdateringen av din iPhone i iTunes.

LÄS Också: Hur man fixar e-postproblem i iOS 13 på Apple iPhone XS Max, kan inte skicka / ta emot e-postmeddelanden

Kan du fortfarande inte uppdatera din iPhone till iOS 13?

Att utföra ovanstående lösningar räcker vanligtvis för att hantera och eliminera vanliga faktorer som hindrade din iPhone från att uppdateras till iOS 13. Om du fortfarande får samma fel och inte kan installera iOS 13-uppdateringen på din iPhone är problemet troligt med Apple-servern. I så fall ska du rapportera problemet till Apple Support eller kontakta din operatör för ytterligare hjälp.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Dessutom skapar vi videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.