Hur du åtgärdar standard gateway är inte tillgängligt Problem

Standard gateway gör det möjligt för en dator i ett nätverk att kommunicera med en dator i ett annat nätverk. Det fungerar i princip genom att överföra data från det lokala nätverket till internet och tillbaka igen. Hemma, till exempel, kommer standard gateway att vara routern. Även om Windows 10 är ganska kapabel att upprätthålla en bra anslutning till standard gateway kan ibland problem uppstå. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera standardgatewayen är inte tillgängligt problem.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du åtgärdar standard gateway är inte tillgängligt Problem

Innan du rekommenderar felsökningsstegen för den här frågan är det bäst att starta om datorn och routern först. Detta kommer att uppdatera programvaran på båda enheterna och kommer vanligtvis att lösa problemet om det orsakas av en mindre programvarufel.

Kör Windows Network Diagnostic

Windows Network Diagnostic är ett användbart verktyg som funnits sedan Windows 7 som är effektivt för att fixa vanliga nätverksproblem. Den hittar automatiskt en lösning på nätverksproblemet och försöker fixa det. Om det inte kan lösa problemet kommer det att ge dig förslag på vad du bör göra.

 • Tryck på Windows-tangenten + R på tangentbordet.
 • Skriv kontrollpanelen.
 • Välj Nätverk och Internet.
 • Välj nu Network and Sharing Center.
 • Klicka på Felsöka problem.
 • Välj Internet-anslutningar.
 • Följ anvisningen för att låta felsökaren fixa det åt dig.

Kontrollera om standard gateway inte är tillgängligt problemet fortfarande uppstår.

Uppdatera nätverksadapterdrivrutinen

Det finns tillfällen då datorprogramvaran har uppdaterats adapterinställningsinställningen eller dess filer kan försvinna. För att eliminera denna möjlighet måste du installera om nätverksadapterdrivrutinen. Se till att ha en kopia av den senaste versionen av nätverksadapterdrivrutinen. Du kan ladda ner detta från enhetens webbplats.

Börja med att avinstallera drivrutinen. Öppna Enhetshanteraren. Efter det kan du ta reda på nätverksadapterns etikett och utöka den. Du bör hitta din nätverkskort i listan. Högerklicka på drivrutinen och välj Avinstallera enhet. Starta om datorn och installera sedan enhetsdrivrutinen. Kontrollera om standard gateway inte är tillgängligt problemet fortfarande uppstår.

Stäng av energisparläge

Om det här problemet uppstår när du använder en bärbar dator kan det orsakas av en energisparplan som är aktiverad. Den här energisparplanen inaktiverar vissa drivrutiner från att köra för att spara ström och ibland på grund av ett fel kan det inaktivera förare permanent. Du bör försöka inaktivera den här funktionen för att kontrollera om det är detta som orsakar problemet.

 • Tryck på “Windows” + “R” för att öppna körprompt.
 • Skriv in “devmgmt.msc” och tryck på “Enter”.
 • Dubbelklicka på alternativet "Nätverkskort" i listan.
 • Högerklicka på drivrutinen du använder och välj "Egenskaper".
 • Klicka på fliken "Power Management" och avmarkera alternativet "Tillåt datorn att stänga av den här enheten för att spara ström".

Kontrollera om standard gateway inte är tillgängligt problemet fortfarande uppstår.

Återställ TCP / IP

TCP / IP är ett protokoll som krävs för att din dator ska kunna ansluta till internet. Om detta har skadats kommer du att få problem att gå online. För att fixa detta måste du återställa datorns TCP / IP-stack.

 • Öppna kommandotolken som administratör
 • skriv följande och tryck på Enter: netsh int ip reset
 • Detta genererar en loggfil: netsh int ip reset resettcpip.txt
 • Om du använder IPv4 skriver du följande och trycker på Enter: netsh int ipv4 reset
 • Om du använder IPv6 skriver du följande och trycker på Enter: netsh int ipv6 reset

Kontrollera om standard gateway inte är tillgängligt problemet fortfarande uppstår.

Inaktivera brandväggen

Om du använder en tredje parts brandväggsprogramvara som hanterar inkommande och utgående anslutningar kan det vara det som orsakar problemet. Försök att inaktivera den här brandväggen tillfälligt och kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår.

Ta bort McAfee

Av någon konstig anledning är en av de skyldiga bakom denna fråga McAfee antivirusprogram. Om du har installerat den här programvaran i din dator bör du försöka avinstallera den.

 • Ladda ner McAfee Consumer Products Removal Tool eller MCPR från McAfee-webbplatsen
 • Kör MCPR
 • När du godkänner T & C: erna startar programmet
 • MCPR upptäcker automatiskt McAfee-programvaran som är installerad på din dator och avinstallerar den åt dig.

Kontrollera om standard gateway inte är tillgängligt problemet fortfarande uppstår.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.