Hur du åtgärdar Apple iPhone 4 kommer inte att debiteras

#Apple # iPhone4 är en gammal generation iPhone-modell som fortfarande används idag. Denna modell släpptes först i juni 2010 och har en solid byggkvalitet tillverkad av en aluminiumram med glas på både fram- och baksidan. Den har en 3, 5-tums IPS LCD-skärm med en upplösning på 640 x 960 pixlar som är skyddad av Corning Gorilla Glass. På baksidan finns en 5MP-huvudkamera medan den främre har en VGA-selfie-kamera. Under huven hittar du Apple A4-processor som är parad med 512 MB RAM. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Apple iPhone 4 som inte laddar problemet.

Om du äger en Apple iPhone 4 eller någon annan iPhone-modell för den delen ska du kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du åtgärdar Apple iPhone 4 kommer inte att debiteras

Det är bäst att se till att telefonen körs med den senaste programvaruversionen innan du utför några av de rekommenderade felsökningsstegen som anges nedan. Om en uppdatering är tillgänglig så föreslår jag att du installerar den först på din enhet eftersom detta minimerar risken för att problemet orsakas av en föråldrad programversion.

Se till att laddarenheten fungerar

Du bör eliminera möjligheten att problemet orsakas av en felaktig laddningsenhet. Det finns två delar som komponerar en telefonladdare och dessa är 30-till-USB-laddningssladden och adaptern. Sladden skadas vanligtvis lätt så att du bör prova att använda en annan laddningssladd. Du bör också prova att använda en annan adapter för att ladda din telefon om en annan sladd inte fungerar.

Ladda från ett annat eluttag

Du kan ansluta laddaren till ett eluttag som inte ger någon strömuttag. För att eliminera denna möjlighet bör du försöka ansluta laddaren till ett annat eluttag. Observera att det är bäst att inte ansluta adaptern till en förlängningssladd utan istället ansluta den direkt till eluttaget om du stöter på problemet.

Kontrollera telefonens laddningsport

Förekomsten av smuts eller skräp som sitter fast i telefonens laddningsport kan vanligtvis förhindra att enheten laddas. Se till att laddningsporten på telefonen är fri från skräp genom att blåsa luft till den. Om laddningsporten på telefonen är våt bör du torka detta först genom att lämna telefonen i ett svalt område i några timmar. Vätskan som finns i porten förångas naturligt. Kontrollera om iPhone 4 inte kommer att ladda problemet fortfarande uppstår.

Prova att ladda telefonen från en dators USB-port

Om du inte kan ladda telefonen med väggadaptern kan du försöka ansluta telefonen till en USB-port på en dator. Din telefon laddar fortfarande på detta sätt men det kommer att bli en långsammare process. Om din telefon laddas måste det finnas ett problem med snabbladdningsnålen på telefonladdningsporten. Du bör försöka rengöra denna stift eller få den kontrollerad i ett servicecenter.

Tvinga om att starta om telefonen

Ibland kan problemet orsakas av fel i telefonprogramvaran. Om det här är vad som orsakar problemet bör du försöka tvinga att starta om enheten eftersom det kommer att uppdatera programvaran.

  • Tryck och håll in Hem-knappen.
  • Håll hemknappen intryckt och håll ner knappen Sleep / Wake.
  • Fortsätt hålla båda knapparna i cirka 10 sekunder tills Apple-logotypen visas.

Kontrollera om iPhone 4 inte kommer att ladda problemet fortfarande uppstår.

Utför en hård återställning

Ett sista felsökningssteg att överväga är en hård återställning. Detta kommer att återställa telefonen till fabriksskick. Observera att detta kommer att radera dina telefondata så se till att ha en säkerhetskopia innan du fortsätter.

  • Se till att telefonen är avstängd
  • Sätt i USB-kabeln och håll sedan hemknappen medan du ansluter telefonen till en dator med iTunes som körs.
  • Klicka på OK på datorn när du uppmanas att iTunes har upptäckt iPhone i återställningsläge.
  • Klicka på Återställ iPhone.
  • Klicka på Återställ och uppdatera.
  • iTunes börjar återställa din iPhone.

Om telefonen fortfarande inte laddas kan det redan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Om du har några problem med din iPhone kan du gärna kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi kommer att ge dig gratis teknisk support angående problemet du står inför med din enhet. Se bara till att tillhandahålla så mycket information som möjligt så att vi kan göra en korrekt diagnos.