Galaxy S9 kommer inte att installera uppdatering, fast vid 25% [felsökningsguide]

Vissa # GalaxyS9-ägare har kontaktat oss nyligen om deras enhet inte kan installera systemuppdatering. Själva uppdateringsinstallationen verkar fungera bra inledningsvis men när den når 25% kompletteringsmärket stannar den och vägrar bocka. I detta felsökningsavsnitt tillhandahåller vi dig sätten att lösa problemet. Vi hoppas att allt fungerar bra efter att ha gjort våra förslag.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy S9 installerar inte uppdatering, fast vid 25%

Jag har haft min Galaxy Samsung S9 SAMG960U GS9 64G i mindre än en månad och den är frusen i ”installera systemuppdateringsläge på 25%.” Jag har haft flera uppdateringar på den här telefonen under den senaste månaden utan problem. Det finns vanligtvis ett meddelande om att systemet måste uppdateras och jag har alltid valt uppdatering nu. Precis som jag gjorde i morse. Uppdateringar har vanligtvis tagit ungefär 10 minuter, vilket de inte har varit så stora. Jag märkte i morse att den blå skärmen med androidinstallationssystemuppdateringen 25% visades i över 30 minuter. Sedan märkte jag att det skulle starta om till den svarta Galaxy-skärmen för att komma tillbaka till det blå skärminstallationssystemet för att börja vid noll och stopp och 25%. Jag har försökt stänga av, stänga av med volymknapparna etc. ingenting gör susen. Jag ringde T-Mobile, de sa att bara låta batteriet rinna av och starta om när det är anslutet. Det har inte fungerat heller. Jag har haft den här telefonen mindre än trettio dagar. Snälla hjälp! Hälsningar. - Tammy Tward196508

Hej Jag heter Tea. Jag har startat installationen för mjukvaruuppdateringen, men den fastnar på 25%, den stängs av, sedan på igen, startar sedan uppdateringen och stannar vid 25% i loop i över 12 timmar nu. Jag försökte starta om systemet (trycka på volymknapparna och hemknappen samtidigt), men det går tillbaka till 25%. Kan du hjälpa dig? - Te

Lösning: Det har funnits ett ökande antal Galaxy S9-ägare som har kontaktat oss angående det här problemet. Vi har också lagt märke till att detta problem har delats till andra Android-forum, så det måste vara ett uppdateringsfel unikt för vissa S9-batcher eller -byggnader. Eftersom vi fortfarande försöker se ett mönster och lösningar, vill vi behandla den här frågan precis som alla vanliga uppdateringsfel. Så för att börja din felsökning vill du se till att det första grundsteget tas om hand och det är att rensa systemcachen.

Rensa cache-partitionen

Appinstallationer och uppdateringar kan ibland förstöra cachen som används av Android för att ladda appar snabbt. När denna typ av cache blir föråldrad kan buggar potentiellt utvecklas, vilket kommer att manifestera sig i alla möjliga problem. För att se om problemet är cache-relaterat måste du rensa systemcachen. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 4. Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Att torka av cache-partitionen kommer inte att ta bort någon av dina personliga data så att du kan göra det utan att oroa dig för dina filer. Vi rekommenderar dock starkt att du skapar en säkerhetskopia av dina filer innan du försöker den här proceduren. Om det inte är fråga om att skapa en säkerhetskopia eftersom din telefon inte slås på normalt, gå sedan vidare och fortsätt.

Om du torkar cache-partitionen inte hjälper i den här situationen, fortsätt sedan till nästa möjliga lösning.

Starta till säkert läge

Ibland händer ingenting efter att ha gått till återställningsläge och rensat cachen. I din situation vill du kontrollera om du kan starta om enheten till säkert läge istället. Om din S9 startar ordentligt i säkert läge och inte kommer att fastna i uppstartsslingan, finns det en chans att du kan fixa problemet på egen hand.

Så här startar du om S9 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned.
 7. I säkert läge kan du nu avinstallera appar som orsakar problem.

Kom ihåg att säkert läge inte är en lösning. Om din S9 laddas normalt bara i säkert läge, betyder det att en av dina appar kan orsaka problemet. Eftersom du kan skapa en säkerhetskopia av dina filer i det här läget måste du göra det. När du gör det går du vidare och återställer enheten genom att följa stegen nedan.

Fabriksåterställning

Om din S9 inte kommer att kunna starta i säkert läge alls, eller om ingenting händer efter att ha torkat cache-partitionen, bör du överväga att göra det drastiska lösningsalternativet att torka av det rena. För att göra det måste du antingen gå under Inställningar och återställa därifrån eller starta till återställningsläge och utföra en huvudåterställning. Endera av dem kommer att ha samma effekt. Den enda skillnaden är det faktum att om du kan gå under Inställningar, betyder det att du fortfarande skulle kunna skapa en säkerhetskopia av dina data. Om enheten vägrar att gå under Inställningar alls eftersom den fortsätter att starta om, bör du försöka att återställa en master. Som nämnts kommer du inte att spara dina filer längre när du går igenom huvudåterställningsvägen. Om du har viktiga osparade filer i lagringsenheten har du ingen tur.

Så här fabriksinställer du din S9 via Inställningar:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton> Säkerhetskopiera och återställa.
 3. Peka på följande reglage till önskad inställning: Säkerhetskopiera mina data, Automatisk återställning.
 4. Klicka på Tillbaka-knappen (längst ner till höger) tills du kommer till huvudmenyn Inställningar.
 5. Knacka på General Management> Reset> Factory data reset.
 6. Bläddra till botten av skärmen och tryck sedan på ÅTERSTÄLL> RADERA ALLA.
 7. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 8. Om du uppmanas att verifiera ditt Samsung-konto anger du lösenordet och trycker sedan på BEKRÄFTANDE.
 9. Vänta tills enheten slutför återställningssekvensen.

Så här fabriksinställer du din S9 via återställningsläge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Andra potentiella lösningar

Uppdateringsproblem fixas ibland genom att tvinga en uppdatering genom att blinka en firmware. Detta görs ofta av erfarna Android-användare och inte av dummies. Om du inte har hört talas om ordet "blinkande" tidigare, är du troligtvis ny på Android eller behöver du inte förmå dig att göra det. I den situationen rekommenderar vi att du söker hjälp från Samsung eller din operatör och ser om det kan ersätta enheten för dig.

För dem med tillräckligt blinkande erfarenhet, överväg att starta om till Odin-läge först och se om enheten stabiliseras (kommer inte att starta om på egen hand). Om så är fallet bör du försöka att snabbt ladda upp startladdaren till dess lagerstatus. Om det inte löser problemet, fortsätt och blixta en mer stabil firmwarebyggning, helst versionen som fungerade innan uppdateringsproblemet började.

Problem nr 2: Galaxy S9-säkert läge, kameran fungerar inte

Hallå! Jag följde några steg: Rensade data och cache för lagring och kamera, avinstallerade vissa appar, men var inte riktigt säker på varför jag avinstallerade appar under säkert läge? Det såg grått ut och jag avinstallerade det, i princip. Inte alla, men några. Jag återställde också inställningar, och det fungerade inte. Jag skulle ta ut batteriet, men jag ser inte ens hur det är möjligt. Jag har inga verktyg för det. Jag har just uppdaterat min telefon och fortfarande fungerar inte kameran, vilket ger mig feltecknet. - Cynthia

Lösning: Hej Cynthia. Safe mode är ett verktyg som kan hjälpa dig att kontrollera om en tredjepartsapp orsakar problem på din enhet. Om till exempel din S9-kamera inte laddas eller fungerar korrekt är det bra om du kan starta om enheten till säkert läge. Om kameraprogrammet fungerar bra när din S9 är i säkert läge, betyder det att din misstank är rätt - att en tredjepartsapp är den som får kameraprogrammet att fungera.

Saken är att säkert läge inte kommer att fastställa vilken av dina appar som är orsaken. Du måste investera mer tid och ansträngning för att identifiera vilken av dem som är dålig. Det är därför du måste göra ett test-och-fel - genom att avinstallera appar tills källan till problemet har tagits bort från systemet. Så, i princip, vad du vill göra sammanfattas enligt följande:

 1. Starta enheten till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. Om problemet inte uppstår i säkert läge, gå vidare och avinstallera den första tredjepartsappen du misstänker är orsaken.
 4. Starta om till normalt läge och kolla om problemet.
 5. Om problemet återkommer i normalt läge upprepar du steg 1-4.

Som ni ser är detta inte ett exakt sätt att identifiera den problematiska appen. Tyvärr finns det inget lättare alternativ än detta. Om du har massor av tredjepartsappar, eller de som du installerar efter att du har installerat enheten första gången, kan det ta lång tid att hitta orsaken.

Om du har en S9, ignorera helt enkelt steget som säger att du ska ta ut batteriet. Uppenbarligen är det svårt att ta bort batteriet på din enhet så att du inte behöver göra det alls.

Om du redan har försökt att återställa din S9 tidigare men problemet fortfarande kvarstår (även om det inte finns några appar från tredje part installerat efter en återställning), betyder det att din S9 har en maskinvarufel. Oavsett vilket problem det är, föreslår vi att du kontaktar Samsung för mer hjälp.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.