Galaxy S7 pekskärm fungerar inte ordentligt, andra problem

De tre första numren i det här inlägget behandlar frågor om skärmen # GalaxyS7. Ett av dessa rapporterade problem, S7-pekskärm som inte fungerar korrekt, diskuteras här kort. Tänk på att vår blogg inte tillhandahåller felsökning eller diagnostik av hårdvara, så om du tycker att lösningarna snarare är direkt eller inte hjälper alls, beror det främst på ett skäl - orsaken till problemet är hårdvara. Som regel föreslår vi alltid att användare tillåter att proffs hanterar alla hårdvaruproblem men om du tror att du kan fixa din egen fråga själv, leta efter andra onlineguider som kan hjälpa dig.

Nedan är de specifika ämnen som diskuteras i detta material:

 1. Galaxy S7-skärmen är svart och svarar inte
 2. Galaxy S7 pekskärm fungerar inte korrekt
 3. Galaxy S7-skärmen flimrar om ljusstyrkan inte är inställd på max
 4. Galaxy S7 kan inte svara på automatiserad SMS
 5. Galaxy S7 kommer inte att läsa SD-kort | Galaxy S7 överhettning problem

Om du letar efter lösningar på din egen #Android-fråga kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida, eller så kan du installera vår gratisapp från Google Play Store.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.


Problem nr 1: Galaxy S7-skärmen är svart och svarar inte

Det verkar som om min skärm inte fungerar ... som om jag sätter på telefonen och jag får inte en startanimation eller något, bara en svart skärm. ingenting dyker upp någonsin.

Även pekskärmen fungerade när jag först startade om telefonen eftersom jag hörde telefonen låsa upp med vattendroppsljudet på låsskärmen men eftersom jag återställde telefonen i Odin (med den svarta skärmen) även när jag startade återställning och nedladdningsläge det är fortfarande en svart skärm.

Jag har aldrig tappat min telefon eller har heller aldrig skadats av vattnet. Så jag har ingen aning om varför det hände ... Jag använde kamera-appen och skärmen blev svart på mig. så någon fick en uppfattning om vad som är fel eller hur man fixar det ?? - Wenganga

Lösning: Hej Wenganga. En svart skärm orsakad av fel i ett operativsystem eller ett appbugg är en sak och problem med svart skärm på grund av hårdvarufel är en helt annan. Det mest effektiva sättet att veta om du har ett hårdvaruproblem eller ett program är genom att göra en enkel omstart. Om skärmen förblir svart under den första uppstarten, är det en indikation på maskinvarufel. Den inledande skärmen som visar din operatørs logotyp eller Samsung-logotyp fungerar oberoende av operativsystemet och körs av bootloader. Således, om du inte ser varken bäraren stänkskärmen eller Samsung logotyp skärmen (medan bootloader laddas) är det en indikation på hårdvaruproblem. Detta är av samma anledning till att ingenting dyker upp och skärmen förblir svart om du startar upp telefonen i nedladdningsläge eller återställningsläge. För att åtgärda problemet måste du ta det till Samsung eller en ansedd reparationsverkstad för tredje part så att din enhet kan kontrolleras och fixas.

Problem nr 2: Galaxy S7 pekskärm fungerar inte korrekt

För bara två dagar sedan började min telefon glitra när jag försökte sms. Min tangentbord har inte svar, och även när jag bara försöker text, är tangentbordet överkänsligt, det raderar för mycket eller lägger till för många ord av sig själv. Tangentbordet har ett fel, inte bara när det gäller textning utan textning på Google, i princip när som helst jag använder tangentbordet.

Jag försökte återställa hårt. Starta om radera cache. Jag tryckte till och med * # 0 * # och det ledde mig till pekskärmen med x-axeln för att manuellt röra. när jag en gång kom till botten av axeln låter jag mig inte fylla i den nedre delen, vilket är meningsfullt eftersom jag har mest problem på mitt tangentbord mot botten. Till exempel genom text måste jag trycka på emoji-sektionen 3 gånger innan den öppnas och trycka på varje emoji 3 eller 4 gånger innan den tillåter mig att placera den i text. Snälla hjälp mig jag har provat allt. Jag har aldrig tappat telefonen och telefonen är 2 veckor gammal. - Kristina

Lösning: Hej Kristina. Resultatet av tjänste-menytestet som du gjorde (genom att trycka på * # 0 * # ) är ett bevis på att en del av pekskärmen är defekt. Detta innebär att den nedre delen av skärmen har tappat sin förmåga att upptäcka input som din touch. Detta problem kan orsakas av en felaktig pekskärm i sig själv eller av delar av skärmenheten. Tyvärr finns det ingen mängd felsökning av programvara som du kan göra för att fixa detta. Du måste ringa Samsung eller din operatör så att telefonen kan bytas ut.

Problem nr 3: Galaxy S7-skärmen flimrar om ljusstyrkan inte är inställd på maximalt

Så jag har den här enheten i 2 månader. Jag köpte den från Rumänien och fick Exynos-processorversionen men återförsäljaren som säger att det är med Snapdragon faktiskt. Först och främst stötte jag på en mycket obehagligt överhettning som gjorde att aluminiumkanterna var svåra att hålla i handen. Jag ignorerade detta problem först, men jag var ganska frustrerad över att min vän med en annan S7 Edge inte stötte på några överhettningsproblem.

Det verkliga problemet är att för två eller tre dagar sedan började min skärm flimra när ljusstyrkan var något lägre än det maximala. Flimring blir värre en gång med mindre ljusstyrka. Strax efter en dag visas min skärm bara grön och jag kan inte göra någonting på min enhet. Jag vill bara veta om det har något att göra med enheten, vilket jag hoppas inte kommer att hända eftersom återförsäljaren kommer att ge tillbaka alla mina pengar.

Jag kommer aldrig att köpa någon Samsung igen efter denna ganska fantastiska upplevelse med deras bästa modell överlägset. - Vlad

Lösning: Hej Vlad. Det första du vill göra är att kontrollera om problemet beror på en tredjepartsapp. Du kan göra det genom att starta om telefonen i säkert läge. Här är hur:

 • Stäng av telefonen.
 • Tryck och håll ned volymknapparna och strömbrytaren i 20 till 30 sekunder.
 • När du ser Samsung-logotypen släpper du strömbrytaren omedelbart men fortsätter att trycka på Volym ned-knappen.
 • Telefonen ska fortsätta starta upp och du blir ombedd att låsa upp telefonen som vanligt.
 • Du vet om telefonen har startats i säkert läge om texten "Säker-läge" visas längst ner till vänster på skärmen.

Säker-läget förhindrar att tredjepartsappar körs, så om en av dem är den skyldige bör skärmen fungera normalt. Om problemet kvarstår är nästa sak du kan göra fabriksinställning. Gör så här:

 • Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 • Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 • När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 • Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 • Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 • Tryck på Volym ned-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 • När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Fabriksåterställning återställer alla inställningar och inbyggda appar till deras ursprungliga fabrikstillstånd. Om skärmproblemet orsakas av ett fel som utvecklats efter en tid, bör det elimineras med denna process. Om problemet kvarstår efter en fabriksåterställning bör ett okänt hårdvaruproblem orsaka att skärmen beter sig felaktigt. Kontakta Samsung eller återförsäljaren för att få en ersättningsenhet.

Problem nr 4: Galaxy S7 kan inte svara på automatiserad SMS

Jag får automatiskt textmeddelanden från vår tvättjänst och frågar om vi vill att de ska stanna in och hämta tvätt den dagen. Svara Y om ja. När jag svarar med Y misslyckas meddelandet. Jag har samma problem med ett lokalt bageri som ger oss kupongkoder och ber om ett svar för att göra anspråk på dem. Samma problem som meddelandet misslyckas när jag försöker svara. Jag måste tänka att det har något att göra med den här typen av automatiserade meddelanden. Jag kommer ihåg första gången jag försökte svara på en och en meddelandebubbla dök upp och jag av misstag utnyttjade min preferens för att förmodligen vara "Tillåt inte att skicka meddelanden till automatiska texter" eller något liknande. När jag knackade på den sa den att den skulle komma ihåg preferensen. Så hur återställer jag den inställningen så att jag kan svara på dessa textmeddelanden? - Brian

Lösning: Hej Brian. Om du har kunnat skicka ett svar på automatiskt SMS tidigare på den här enheten, är det bästa du kan göra att återställa standardinställningarna för din Messaging-app till standard. Det finns två sätt att göra det. Den ena är genom att rensa uppgifterna från den nämnda appen. Här är hur:

 • Gå till Inställningar.
 • Fortsätt till applikationer.
 • Välj Application Manager eller Applications.
 • Klicka på fliken Alla.
 • Leta efter appen i fråga och tryck på den.
 • Knacka på Lagring.
 • Därifrån ser du knapparna Clear Cache och Clear Data.
 • Klicka på Rensa data.

Att trycka på knappen Rensa data är den virtuella motsvarigheten till att installera appen igen. Om du gör det raderar du dina textmeddelanden.

Om det inte går att lösa problemet med att ta bort appens data, är det näst bästa att göra genom att göra en fabriksåterställning.

Problem 5: Galaxy S7 kommer inte att läsa SD-kort | Galaxy S7 överhettning problem

Hej! Inte säker på om detta är ett program- eller hårdvaruproblem ännu.

Mina meddelanden dök upp förra veckan som säger att mitt SD-kort var skadat och kan behöva försöka omformatera det. Jag kunde inte göra det på några dagar på grund av att jag hade personliga problem som höll mig extremt upptagen. Men på fredagen märkte jag att CPU var överhettad, så jag bestämde mig för att se om en fabriksåterställning skulle lösa problemet. Det gjorde det inte. Och SD-kortmeddelandet dyker upp igen, så jag, motvilligt, omformaterade kortet.

Då gick min man och jag på en resa över Memorial Day helgen. Medan vi var borta försvann SD-kortet igen efter att jag hade använt GPS på min enhet för vår resa, vilket fick det att bli riktigt hett. Jag stoppade genast GPS och satte min enhet i viloläge tills den svalnade. (Tyvärr kunde jag inte ta bort kortet förrän vi kom hem, eftersom du måste ha det fåniga verktyget för att göra det, som jag har i rutan där min enhet kom in ...). Hur som helst, jag tror att SD-kortfelet dök upp under överhettningen, den här gången. Det verkar som var det som varnade mig för överhettningen den här gången.

Så jag undrar om jag fick ett dåligt SD-kort. Det säger att det är Samsung EVO microSD (128 GB), men jag beställde det från Amazon och det tog en månad att komma fram (så det kom från Kina).

Tyvärr fick jag ingen försäkring med min enhet ... antar att jag aldrig behövde den förut ...

Hur som helst, jag undrade bara om du någonsin har stött på ett problem som detta på Galaxy S7 eller på andra liknande Android-enheter.

Åh, och nu kommer min enhet inte att känna igen om ett SD-kort ens är i det. Det har ett meddelande om att "montera SD-kort", men det är grått och inte "klickbart" oavsett om kortet är i eller inte. Jag utförde mjuk återställning. Inget förändrat. (Jag märkte inte detta problem förrän jag försökte ta bort SD-kortet, förutsatt att det var dåligt.)

En annan sak som jag undrar om det kanske har startat det här problemet är att kanske för två månader sedan min laddare och sladd som medföljde min enhet saktade ner, och så började jag använda en annan laddare istället. Och sedan började jag använda en tung Anker-kabel som jag hade med den ursprungliga laddaren som medföljde min enhet och tyckte att kabeln bara var dålig. Det laddades bra när jag använde telefonladdaren, men när jag började använda Anker-kabeln fick jag omedelbart sluta på grund av att det kändes varmt på mikro-USB-portområdet, och jag gick tillbaka till telefonladdaren, vilket verkade ok.

Hur som helst, jag hoppas att jag inte har stekt eller delvis stekt min enhet.

Låt mig veta om du tror att det finns en lösning på detta (de) problemet.

Tack! - Gina

Lösning: Hej Gina. När det gäller frågor som liknar dig, har en genomsnittlig användare en mycket begränsad uppsättning alternativ när det gäller felsökning. Det beror på att det i första hand är svårt att identifiera den verkliga orsaken.

För det första problemet med SD-kortet är det enda du kan göra att prova ett annat så att du kan se vad som händer därefter. Om det andra SD-kortet lider av samma öde, det vill säga att det skadas som det första, kan du anta att enheten på något sätt får SD-kortet att fungera. Detta kan bero på en felaktig hårdvara (antagligen ansluten till problemet med överhettning) eller ett programfel. Eftersom det finns en möjlighet att programvarufel kan vara orsaken, rekommenderar vi att du gör den grundläggande felsökningen för programvara som rensning av cache-partitionen, start i säkert läge eller fabriksinställning. Om du redan har gjort alla mjukvarulösningar utan att få något positivt resultat, är det den tiden du vill överväga att ha telefonen kontrollerad.

Som referens, här är stegen för hur du torkar cache-partitionen i en Galaxy S7:

 • Stäng av mobilen.
 • När telefonen har stängts av helt, tryck och håll ned volym-, hem- och strömknapparna samtidigt.
 • Vänta tills Samsung-logotypen visas innan du släpper strömbrytaren.
 • När Android-logotypen dyker upp, släpp de två andra knapparna.
 • Vänta tills återställningsmenyn visas (kan ta upp till en minut).
 • Gå till torka av cache-partitionsalternativet med volymknapparna och tryck sedan på strömknappen för att bekräfta.
 • Vänta tills enheten torkar cache-partitionen
 • När cachen har tagits bort kommer alternativet Reboot system now att markeras.
 • Tryck på strömbrytaren igen för att bekräfta omstarten.

För din andra fråga (överhettning) kan det också bero på programvarufel eller dålig hårdvara. Ibland kan appar eller tjänster från tredje part köras ständigt i bakgrunden. Detta tvingar processorn och andra komponenter att köra hela tiden. Ju mer aktiv processor är, desto varmare blir enhetens insida, vilket resulterar i upplevd överhettning. Om du misstänker att programvaran är skyldig, försök att återställa din S7 från fabrik och observera den i 48 timmar utan några appar. Detta ger dig tillräckligt med tid för att se skillnaden.

Om telefonen fortsätter att överhettas även utan tredjepartsappar kan du satsa på att hårdvara är skylden. Hitta ett sätt att få enheten kontrollerad eller, ännu bättre, bytas ut.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.