Galaxy Note 8 fortsätter att visa pop-up-annonser, mobildata stängs av under samtal, andra problem

Hej och välkommen till den senaste felsökningssidan # GalaxyNote8. Vi förstår att många Not 8-användare fortfarande njuter av denna fantastiska phablet just nu men det betyder inte att vi hoppar över att hjälpa dem som behöver hjälp.

I det här inlägget ägnar vi särskild uppmärksamhet åt hur man kan bli av med oönskade annonser. Om du har använt en Android-enhet finns det en chans att du redan har upplevt hur irriterande det är att slumpmässiga annonser plötsligt visas på skärmen från ingenstans. Vi hoppas att du tycker att våra råd är användbara för att hantera det här problemet.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: Galaxy Note 8 visar hela tiden popup-annonser

Google Play Store-annonser som fortsätter att dyka upp på full skärm slumpmässigt på min anmärkning 8. Det är inte bara irriterande, distraherande och kan skaka en ibland när plötsligt ljudet från flashannonsen bara visas när du är mitt i något eller när telefonen är i vänteläge. Uppskatta det du kan ge råd om hur du stoppar dessa annonser. Uppmanades av mina vänner att inaktivera skalfjärrkontrollen på telefonen, men jag kan inte tycka hitta det på min telefon. - Cheryl

Lösning: Hej Cheryl. Oönskade annonser som dyker upp slumpmässigt är ett av tecken på att din telefon är infekterad med ett virus, mer specifikt en adware. Virus i Android-enheter sprids vanligtvis av appar så att du troligtvis har installerat en app från en dålig utvecklare. För att åtgärda problemet måste du avinstallera källan till dessa annonser från systemet. Nedan följer stegen du försöker:

Avinstallera nyinstallerade apper

Om dessa annonser bara har visats nyligen och du råkar installera en ny app, ska du börja felsökningen genom att ta bort den nyligen installerade appen först. Så här avinstallerar du en app:

 1. Öppna Inställnings- appen.
 2. Tryck på appar .
 3. Klicka på Avinstallera- knappen.

Starta om telefonen till säkert läge

Om du inte kommer ihåg vilken app du nyligen har lagt till föreslår vi att du kontrollerar vad som händer när alla tredje parts appar och tjänster kommer att blockeras. Om det inte finns några slumpmässiga annons popups när telefonen körs i säkert läge, är det en annan bekräftelse på att dessa annonser drivs av något du har lagt till.

Så här startar du om anteckning 8 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Observera telefonen medan den är i säkert läge i minst 24 timmar.

Kom ihåg att det är viktigt att du låter telefonen köra i säkert läge under minst en hel dag. Detta ger dig tillräckligt med tid att märka någon skillnad.

Om annonserna inte visas måste du avinstallera tredjepartsappar tills deras källa tas bort från systemet. Säkerhetsläge hjälper dig inte att fastställa den exakta appen så du måste spendera tid och ansträngning för att eliminera möjliga appar. Du kan göra det genom att avinstallera appar individuellt och se till om annonserna fortsätter att dyka upp. Om du har massor av appar kan det ta flera dagar att göra den här processen, men det är det enda effektiva sättet att identifiera orsaken till problemet.

Torka av telefonen med fabriken

I stället för att identifiera orsaken till problemet genom att avinstallera appar en efter en kan du vända processen genom att torka av telefonen först, sedan installera appar individuellt och observera telefonen.

Så här torkar du telefonen rena:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 7. Tryck på Återställ.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Var försiktig när du installerar appar

Vår takeaway för dig i detta fall är misstänksam när det gäller appar. Det finns många bra där ute, men många skuggiga utvecklare erbjuder också sina legitima appar för att ta tag i Play Store. Kom ihåg att ingen app är verkligen gratis. Att bygga en app är ett tidskrävande och resurshungande företag och inte alla utvecklare är angelägna om att göra sina produkter tillgängliga utan att be om något i gengäld. Vissa kan bryta din personliga information, surfvanor eller till och med stjäla bank- och kreditkortsuppgifter. Andra försöker fortfarande vara subtila genom att låta sina appar tjäna pengar för dem genom att tvinga annonser så att de kan ta ut en annonsör en avgift. Om du inte är försiktig med vilka appar du lägger till är det bara en tidsfråga innan du hittar dig hackad eller din konfidentiella information stulen. För det har du bara själv att skylla.

Nyckeln här är att se till att du bara installerar appar som är nödvändiga för dig. Ju mindre appar du har, desto mindre troligt kommer du att stöta på problem. Du minskar också risken för att du stöter på problem som det du har just nu.

Problem 2: Sprint Galaxy Note 8-mobildata stängs av när du ringer eller tar emot samtal

Jag har just uppgraderat från Note 2 till Note 8. Jag använder Sprint och inget annat har ändrats. När jag ringer ett telefonsamtal stängs genast av dataförbindelsen. Samsung hade ingen aning, Sprint telefon kundtjänst hade ingen aning. Egentligen fick Sprint mig att uppdatera min profil, men när det inte fungerade sa de bara att jag skulle gå till ett företag. Det är nästan en timmes bilresa bort! Jag har sett att många människor har dessa problem och din webbplats intensifierades för att hjälpa dem, så jag hoppas att du kan göra detsamma här. Tack. - Robert Newell

Lösning: Hej Robert. Vissa CDMA-telefoner, inklusive de från Sprint, är kanske inte utrustade för att hantera trafiken för både röstsamtal och mobildata. Det kan vara orsaken till att mobildataanslutningen stängs av när du ringer eller tar emot ett samtal. Det är inte något problem utan snarare en teknisk begränsning som ibland kan ändras, beroende på eller inte kan din operatör hitta ett sätt att låta båda tjänsterna fungera samtidigt. Till exempel har Sprint nyligen introducerat sin Calling PLUS-funktion som nu tillåter utvalda telefoner att hantera både röstsamtal och mobildata. Vi arbetar inte för Sprint så vi vet inte mycket om detaljerna i den här nya funktionen men du kan besöka den här länken för mer information.

Kom ihåg att Calling Plus endast är tillgängligt för några telefoner just nu. Även om din telefon är uppdaterad kan det hända att den senaste uppdateringen inte inkluderar Calling Plus-uppgradering. Se till att du pratar med Sprint om den här funktionen så att du får information från första hand.

Problem 3: Galaxy Note 8 kan inte upptäcka andra Bluetooth-enheter.

Jag har problem med min Bluetooth på min telefon, en Samsung Galaxy Note 8 Android-version 7.0.0. Den ansluter inte alls till en Bluetooth-enhet om än telefon eller fordon.

När jag söker efter Bluetooth-enheter i närheten på min telefon visas det inga Bluetooth-enheter i närheten, även om jag sitter i förarsätet för mitt fordon. Jag har kontrollerat min telefon och jag gjort den synlig för andra och det finns inga uppdateringar att göra. Finns det en lösning för detta? Tack. - Chris Smits670

Lösning: Hej Chris. Bluetooth fungerar eller inte. Om ingenting händer när du pekar på Bluetooth-ikonen för att slå på den, eller om ingen telefon kan upptäcka din Note 8 när Bluetooth är på, har du definitivt ett problem. Du bör prova två saker i det här fallet:

 1. starta om telefonen till säkert läge (för att se om en tredjepartsapp är inblandad)
 2. fabriksåterställning (för att återställa alla programinställningar till sina standardvärden)

Om Bluetooth förblir problematiskt efter att du har återställt enheten, bör du skicka den in. Dess Bluetooth-chip kan ha slutat fungera av någon anledning. Tyvärr kan du inte bara justera vissa programinställningar för att fixa det. Telefonen kan behöva bytas ut.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.