Fixa Samsung Galaxy Tab 2 som går långsamt

Många Galaxy Tab 2-ägare mailade oss och klagade över deras surfplatta. Majoriteten av e-postmeddelanden frågade hur man skulle påskynda sin enhet igen, så jag tror att det skulle vara till hjälp att publicera en kort artikel om hur man fixar eller åtgärdar en Samsung Galaxy Tab 2 som går väldigt långsamt.

  1. Starta om din surfplatta . Detta är överlägset det mest grundläggande felsökningssteget du kan göra; enheten kommer att försöka köra nödvändiga tjänster under uppstart. Glöm inte vikten av detta steg.
  2. Stäng appar som körs i bakgrunden. Efter månader med användning måste du ha skaffat många appar på din surfplatta. Du bör veta att växling mellan appar inte stänger de du tidigare använde. Istället fortsätter de att springa i bakgrunden och äter upp RAM. Ju fler appar som kör bakgrund, desto långsammare blir din surfplatta så du måste stänga dem. Håll hemknappen så att skärmen Nya appar dyker upp, svep varje app åt vänster eller höger för att stänga dem.
  3. Kontrollera minnesanvändning . Du måste göra detta för att se till att din enhet fortfarande har tillgängligt minne för att rymma appar. Som nämnts i steg 2 kan det finnas många appar eller tjänster som körs i bakgrunden. Om det inte finns tillräckligt med minne kvar, kunde andra appar inte starta medan vissa så småningom skulle tvingas stänga och skapa konflikter med andra processer. Att rensa upp surfplattans minne är en av de rekommenderade procedurerna för att påskynda en Android-enhet. Ta fram skärmen för senaste appar och knacka på Task Manager. Leta efter RAM-fliken och tryck på Rensa minne.
  4. Avinstallera problematiska applikationer . Efter månader med användning kan du säkert märka att vissa appar bara tar tid att ladda särskilt större som spel. Sådana appar måste underhållas genom att rensa cacheminnet och data då och då. Dessutom bör oanvända appar avinstalleras för att frigöra lite utrymme och korrigera konflikter om det finns några. Gå bara till Inställningar, sedan Application Manager och leta efter appar du vill avinstallera.
  5. Lätt på widgets . Om din startsida är full av dessa lilla appar kan du uppleva en viss fördröjning när du trycker på Hem-knappen. Medan de är lätta, äter widgets fortfarande minne och om det finns ett gäng av dem som körs samtidigt, kommer enhetens prestanda säkert att påverkas. Därför minimera dem. Använd bara de som är viktiga som en kalender, klocka eller väderwidgets.

Har du problem med din telefon?

Berätta om dem genom att maila oss till [e-postskyddad] Se till att inkludera så mycket information som möjligt så att vi kan förstå problemet väl och hitta de bästa lösningarna för dig. Om du kan dela en skärmdump eller två skulle det vara bättre.

Vi kanske inte kan svara på varje e-postmeddelande vi får, men vi kan vara säker på att vi läser dem ... ja, alla, även om vissa ser ut som skräppost.