Apple iPhone XR GPS Guide: Hur man använder och hanterar GPS-inställningar på iPhone XR

Detta är en snabbguide om hur du kommer igång med att använda GPS-funktioner och hantera inställningar för GPS och platstjänster på din iPhone XR. Läs vidare för att lära dig mer.

GPS eller Global Positioning System hänvisar till ett nätverkssystem som huvudsakligen använder satelliter i yttre rymden för att tillhandahålla och erhålla exakta data för bredd-, longitud- och höjdmått. Detta system lanserades ursprungligen för den amerikanska militären och omstrukturerades senare för att användas av både civila och kommersiella marknader globalt, och det är gratis. Numera används GPS-teknik inbäddade i smartphones ofta för navigationsändamål. Så här använder du den här funktionen på din iPhone XR.

Hur du hanterar GPS-funktionen på din iPhone XR

Om du vill få en specifik kartplats tillsammans med specifika anvisningar måste du aktivera din iPhone: s GPS-funktioner först. Om du ännu inte är bekant med hela processen kan du hänvisa till dessa steg:

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar .
 2. Rulla ner till och tryck på Sekretess .
 3. Välj platstjänster .
 4. Växla switch-indikatorn för Location Services för att slå på / stänga av den.
 5. Klicka på varje app och välj appens motsvarande behörighet. Bland de givna alternativen är följande:
 • Aldrig : Det här alternativet inaktiverar Location Services för den valda appen
 • När du använder : Location Services är endast aktiv när appen för närvarande körs eller är öppen
 • Alltid : Tillåter platstjänst hela tiden. Detta alternativ är dock endast tillämpligt för appar som Väder och Apple Maps .

För att gå tillbaka till startskärmen, dra fingret uppåt med början från skärmens undersida.

Med platstjänster aktiverade på din telefon görs det nu enklare och snabbare att navigera på vägar och nå destinationer.

LÄS Också: Apple iPhone XR iMessage Guide: Hur du skickar en iMessage på din iPhone XR

Hur du inaktiverar begränsning för GPS-tjänsten på din iPhone XR

Om du försöker aktivera GPS-tjänsten på din telefon, men GPS-omkopplaren eller indikatorn är grå, anger den att funktionen är begränsad på din enhet. Som sagt, kontrollera och se till att begränsningarna är inaktiverade för att göra GPS-omkopplaren aktiv och klickbar. Så här får du åtkomst till och hanterar begränsningsinställningar på din iPhone XR:

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Välj Begränsningar . Du blir ombedd att ange begränsningskoden om begränsningarna är aktiverade.
 4. Ange rätt kod för att fortsätta. Om du inte känner till koden eller inte har konfigurerat en ännu, kan du försöka använda standardkoderna 1111 eller 0000 . Om ingen av koderna fungerar, måste du återställa din iPhone med iTunes. Men innan du återställer telefonen, se till att alla viktiga filer från det interna minnet säkerhetskopieras till iCloud eller iTunes-enheten. Fortsätt till nästa steg
 5. Rulla ner till och välj Platsinställningar under Sekretess .
 6. Klicka på Tillåt ändringar för att aktivera Location Services .
 7. Växla sedan omkopplarindikatorn för att aktivera Location Services på din iPhone.

När begränsningen för GPS-funktion har upphört kan du nu gå tillbaka till sekretessmenyn och slå på GPS / Location-tjänsterna.

LÄS Också: Hur man fixar en Apple iPhone XR som inte kan komma åt App Store efter iOS 12.2-uppdatering

Hur fungerar GPS- och lokationstjänster när de är aktiverade på din iPhone XR?

När du använder tredjepartsappar på din telefon som kräver GPS-åtkomst kommer du att bli ombedd med ett meddelande och begära tillåtelse för att få åtkomst till din plats. Du kan välja att acceptera eller avvisa dessa förfrågningar för integritets- och säkerhetsändamål.

Under de tidigare dagarna kunde användare använda GPS-tjänsten endast med GPS-mottagare. Men med tillkomsten av teknik är moderna enheter inklusive smartphones nu utrustade med GPS-aktiverade tjänster som kan användas för nödsamtal, klocksynkronisering, vägbeskrivning och andra platstjänster. Förutom smartphones görs GPS också tillgängligt för användning i modernt jordbruk, lantmätare, tektonik, utforskning, geo-tagging, med dess huvuduppgift som är att ge snabb och exakt navigationsinformation.

Och det täcker allt i den här guiden. Håll ögonen öppna för att mer omfattande innehåll kommer att publiceras snart i avsnittet om tutorials på denna webbplats.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!