Apple iPhone 8 Batteribesparingsguide: Hur man hanterar batteriets livslängd på din nya iPhone [Tutorials]

Den nya iPhone 8-smarttelefonen har en mindre batterikapacitet vid 1821 mAh men de första recensionerna har inte hittat något minskat batteritid. Detta är tydligen bland fördelarna med att bädda in Apples A11 Bionic-chip, vilket gör enheten ännu effektivare och fungerar bättre. Med tanke på att allt är optimerat kan den senaste iOS-telefonen pågå i över 8 timmar.

Ändå visar det en nackdel när det gäller laddningstid. Medan den nya iPhone stöder snabbladdning kommer den påstås inte med en snabbladdare i lådan. Och att använda lagerladdaren innebär långsam laddningshastighet. För att undvika att vänta på att laddas upp kan du använda några batteritidsparande tips för att spara ström på din iPhone så mycket som möjligt.

Det här inlägget belyser några genomgångar för att spara batteritid på din nya iPhone 8 och få ut det mesta av din nya iOS-smartphone. Vänligen hänvisa till detta innehåll vid behov.

Följande procedurer är också tillämpliga när du hanterar batteriproblem på din iPhone 8 som snabbt batteriladdningsfråga.

Första metoden: Använd och hantera inställningar för batterisparläge på din iPhone 8

Precis som i tidigare flaggskepp från iPhone kommer den nya iPhone 8 också med ett batterisparläge som du kan använda när du behöver förlänga batteriets livslängd. Genom att aktivera lågenergiläge vet du när din telefon redan har slut på batteri och på samma sätt minskar mängden ström som din iPhone använder.

Följ de här stegen för att aktivera låg effektläge på din iPhone 8:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Knacka på Batteri .
 3. Växla omkopplaren bredvid låg effektläge för att aktivera funktionen.

Alternativt kan du slå på och stänga av låg effektläge genom kontrollcentret. Så här startar du Control Center i iOS 11:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Tryck på Control Center.
 3. Klicka på Anpassa kontroller.
 4. Välj låg effektläge för att lägga till dess kontroll eller ikon till kontrollcentret.
 5. Dra fingret upp från botten av skärmen till och slå sedan ikonen för låg effektläge för att slå på eller stänga av funktionen.

Vad händer när din iPhone 8 är i låg effektläge?

När din iPhone är i lågeffektläge förväntas den hålla längre innan du behöver ladda den. Detta kan dock också påverka eller begränsa vissa av dina iPhone-funktioner. Till exempel kan vissa funktioner ta längre tid för att uppdatera eller slutföra eller vissa uppgifter kanske inte fungerar förrän du inaktiverar Low Power Mode eller laddar din iPhone upp till 80 procent eller högre. Bland de funktioner och uppgifter som troligtvis kommer att påverkas när du sätter din iPhone 8 i låg effektläge inkluderar e-posthämtning, Siri, uppdatering av bakgrundsprogram, automatiska nedladdningar och vissa visuella effekter. Autolåset är också 30 sekunder.

Du vet när låg effektläge är aktiverat när du ser en gul batteriikon i statusfältet på din iPhone-skärm.

Andra metoden: Optimera inställningarna för din iPhone 8

Det finns två sätt att optimera dina iPhone-inställningar, så att batteriets livslängd bevaras oavsett hur du använder din enhet. Du kan justera skärminställningarna och använda Wi-Fi istället för anslutning till mobildata. Här är dina alternativ för skärmoptimering:

Minska skärmens ljusstyrka

 • För att minska skärmens ljusstyrka på din iPhone 8 sveper du upp från undersidan av valfri skärm. Om du gör det öppnas Kontrollcentret. Dra kontrollreglaget Ljusstyrka till vänster i Kontrollcentret tills du kommer till önskad nivå.

Aktivera funktionen Auto-Brightness

 • För att aktivera Auto-ljusstyrka på din iPhone 8, gå till Inställningar-> Display & Ljusstyrka-> Ställ sedan in Auto-BrightnessON . Om du gör det kommer du att aktivera funktionen och justerar din skärm automatiskt till blixtnedslag.

Använd Wi-Fi över mobildata för att komma åt data

 • Att använda en Wi-Fi-anslutning för att få åtkomst till data på din iPhone tar mindre ström än att använda Cellular Data. För att aktivera Wi-Fi på din iPhone 8, gå till Inställningar-> Wi-Fi-> växla sedan till Wi-Fi-omkopplaren för att aktivera Wi-Fi och anslut till ditt trådlösa nätverk du föredrar.

Du kan också aktivera Wi-Fi genom att öppna Control Center och sedan trycka på Wi-Fi-ikonen för att aktivera Wi-Fi och ansluta till ett Wi-Fi-nätverk.

Tredje metoden: Hantera batterianvändning

Att se information om batterianvändningen är nödvändig när det gäller att hantera batterianvändningen på din iPhone 8. Med iOS kan du kontrollera den aktuella procentandelen av ditt batteri som används av varje app.

 • Gå till Inställningar-> Batteri för att se och få tillgång till denna information . Rulla ner till avsnittet Batteribruk . Under den finns en lista över appar tillsammans med procentandelen batteri som används av den appen. Du kan stänga av eller inaktivera appar som tar upp det mesta av din iPhone: s batteritid när de inte används.

Fjärde metoden: Stäng av bakgrundsapp-uppdatering

Ett annat sätt för dig att förbättra batteriets livslängd är att stänga av funktionen på din iPhone som gör att appar kan uppdateras i bakgrunden. Var och en av apparna i listan för batterianvändning är taggade baserat på hur och när batteriet användes av den appen. Om du ser en app med etiketten Bakgrundsaktivitet under, betyder det att batteriet användes av appen medan den kördes i bakgrunden eller medan du använder en annan app.

Så här stänger du av Bakgrundsapp-uppdatering på din iPhone 8:

 1. Gå över till Inställningar.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Bakgrundsapp-uppdatering.
 4. Vrid sedan på omkopplaren för att stänga av alternativet.

I det fall Mail-appen är taggad med Bakgrundsaktivitet kan du ställa in att appen ska hämta data manuellt eller öka intervallet för att hämta data. Så här konfigurerar du Mail-appen att göra:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Tryck på Mail, Kontakter, Kalendrar.
 3. Klicka på Hämta nya data.
 4. Välj alternativet för att hämta data manuellt eller ställa in intervallet på en högre nivå.

Femte metoden: Stäng av Location Services

För appar som använder batteritid för Location Services kan du stänga av Location Services för appen.

 • För att göra det, gå till Inställningar-> Sekretess-> Lokationstjänster-> Växla sedan omkopplaren för att stänga av funktionen för den appen.

Du kan också se varje app listad med dess behörighetsinställningar i menyn Platstjänster. Du vet vilka appar som nyligen har använt platstjänster med indikatorn bredvid på / av-omkopplaren.

Sjätte metoden: Inaktivera anslutningsfunktioner

Bland vanliga faktorer som kan tömma ditt batteri på din iPhone 8 är nätverksanslutningsfunktioner som Wi-Fi, Cellular Data, Bluetooth, Mobile Hotspot och GPS. Dessa kommer att hålla din iPhone upptagen med att söka och hålla ansluten till ett tillgängligt nätverk när det är aktiverat. Detta innebär att din iPhone behöver ha fler processer och därmed kräver mer kraft. För att spara ström kan du stänga av dessa funktioner, särskilt när du inte använder dem. Här är hur:

Så här inaktiverar du Wi-Fi:

 • Tryck på Inställningar-> Wi-Fi-> välj sedan omkopplaren för att stänga av Wi-Fi.

Så här inaktiverar du Bluetooth:

 • Tryck på Inställningar-> Bluetooth-> välj sedan omkopplaren för att stänga av Bluetooth.

Så här inaktiverar du GPS:

 • Peka på Inställningar-> Sekretess (GPS) -> Växla sedan på omkopplaren för att stänga av funktionen.

Gör samma sak för andra relevanta funktioner. Menyalternativ kan variera från operatör till operatör eller mellan enhetsmodeller.

Andra användbara tips för att bevara batteritiden på din iPhone 8

 • Ställ in din iPhone i viloläge när den inte används. För att göra det, tryck och släpp sedan snabbt på strömbrytaren för att ställa in skärmen till viloläge.
 • Ändra appsynkroniseringsinställningar. Försök så mycket som möjligt att ställa in synkroniseringsperioden till en högre nivå. Ju längre tid du väljer, desto mindre kommer appen att synkronisera. Som ett resultat, desto mer kraft kan du spara.
 • Stäng av aviseringar för en app. Om en app ofta väcker din skärm med aviseringar kan du stänga av push-aviseringar för appen. För att göra det, gå till Inställningar-> Meddelanden-> knacka på App-> och sätt sedan tillåt alternativet Tillåt meddelanden till AV .
 • Använd flygläge vid behov. Om din iPhone inte får någon celltäckning eller låg signal betyder det att du antingen befinner dig i ett dåligt celltäckningsområde och därför måste din enhet söka efter en bättre signal. Detta kan också påverka batteriets livslängd. Som åtgärd kan du aktivera flygplansläge istället. För att göra det, tryck på Inställningar-> Flygplansläge-> välj sedan omkopplaren för att slå på funktionen. Eller så kan du bara svepa upp för att öppna kontrollcentret och sedan trycka på ikonen för flygplansläge för att aktivera det. Observera dock att du inte kan ringa eller ta emot samtal när du använder din iPhone i flygplansläge. Andra anslutningsfunktioner på din iPhone kommer inte heller att vara tillgängliga i det här läget. Men det bra är att du kan spara lite kraft.

Och det täcker allt i det här inlägget. Håll ögonen öppna för fler tutorial-ämnen som kan publiceras på vår felsökningssida för iPhone 8.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 8-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.