7 bästa MOBA-spel för iOS år 2020

MOBA-genren fungerar hittills bra på iOS. Flera nykomlingar har anslutit sig till de mest populära MOBA-spelen i App Store, men eftersom de genren blir mer och mer trångt på mobil kan det vara en björn att hitta bra MOBA-spel. Det är därför vi i denna artikel ger dig sju bästa MOBA-spel för iOS år 2020.

Högfärd

Vainglory är kanske den mest populära mobila MOBA som någonsin släppts. Spelet presenterades vid Apples iPhone 6-evenemang i september 2014 för att demonstrera kraften i plattformens API för Metal Grafik, men det är definitivt mer än ett vackert showpiece, vilket tydligt framgår av spelets utmärkta betyg.

Vainglory har flera spellägen, inklusive casual, rankad och brawl, och spelare kan välja mellan en ständigt växande lista med över 30 hjältar.

Samhället runt Vainglory är vänligt och hjälpsamt och spelet har till och med officiella tävlingskretsar i flera regioner runt om i världen såväl som säsongsturneringar och live esportsevenemang.

En anledning till att Vainglory har sett en så stor framgång som en konkurrenskraftig titel och andra MOBA-spel för iOS inte är det faktum att det körs med 60 bildrutor per sekund och dess snabba beröringskontroller erbjuder kontrollmöjlighet under 30 ms.

Heroes of Order & Chaos

Utvecklad av Gameloft, Heroes of Order & Chaos är en spännande MOBA-upplevelse för iOS-enheter. Spelare kan testa sina färdigheter på tre kartor i tre olika spellägen: solo, 3 mot 3 och 5 mot 5. Varje karta har minst två banor att välja mellan och flera neutrala monster och bossar som kan dödas för kraftfulla bonusar och belöningar.

Det stora urvalet av 57 hjältar inkluderar vaktmästare, som kan ta mycket skada och tjäna som en levande sköld och skydda lagkamrater mot fiendens attacker, mages, som kastar kraftfulla trollformler som orsakar skada på flera motståndare samtidigt, kämpar, som utövar skarpa och tunga vapen som skivar levande vävnad och krossar ben och slutligen stöder karaktärer, som använder magi och alkemi för att läka sår och återställa uthållighet.

Om det finns något som vi inte gillar med Heroes of Order & Chaos, är det faktum att spelare kan köpa olika uppgraderingar med köp i appen, och dessa uppgraderingar är inte bara kosmetiska. Vi har stött på flera spelare som måste ha gått all in och spenderat mycket pengar på spelet, vilket oundvikligen skapar ett obalanserat spelplan.

Planet of Heroes

Planet of Heroes är en nykomling på iOS MOBA-scenen, och det tar bara en titt på dess livliga och tecknad filmiska estetik för att se att det är en välkommen avvikelse från den vanliga MOBA-estetiken. Battles in Planet of Heroes är alltid sju minuter långa, och spelare kan antingen slå i PvP-matcher eller ta på sig den utmanande PvE-kampanjen.

I motsats till andra MOBA-spel inträffar strider i Planet of Heroes på en enda körfält, och det finns inget guld att samla in och inga föremål att köpa. Med andra ord, vem vinner och vem förlorar beror helt på spelarnas förmåga att kontrollera sina hjältar.

Varje hjälte i Planet of Heroes kan anpassas med spelets unika strategiska anpassningssystem, som förlitar sig på över 200 runor som kan kombineras för att skapa mer än 20 000 olika färdighetskonfigurationer. Det betyder att när två spelare med samma hjälte möter varandra på slagfältet, vet de fortfarande inte vilka tricks den andra spelaren har upp ärmen.

Arena of Valor

Arena of Valor släpptes i USA och Europa först nyligen, även om kinesiska spelare har haft glädje av denna populära MOBA sedan 2015. Enligt utgivaren Tencent Games har spelet nästan 100 miljoner aktiva spelare dagligen runt om i världen.

Arena of Valor borde känna sig bekant för alla som har spelat League of Legends eller till och med DOTA 2. Den har en ganska traditionell 5 kontra 5 matcher som äger rum i en tre-spårarena fylld med olika krokar och krokar dolda mellan tornen. Du kan kommandera över 40 hjältar, som inkluderar klasser som krigare, magi, mördare och support.

Strider är begränsade till 10 minuter, och matchmaking tar sällan mer än bara några sekunder. Spelare kan samverka med röstchatt i realtid för att komma fram till effektiva strategier och kräva seger.

Heroes utvecklats

Heroes Evolution är en utomordentligt välrenommerad MOBA för iOS, med en stor pool med över 50 hjältar och noggrant balanserat spel. Spelare kan bilda klaner och slåss under ett enda banner, delta i dagliga uppdrag för att kräva attraktiva belöningar och framför allt njuta av en fullfjädrad mobilupplevelse var som helst och när som helst.

Heroes Evolution har översatts till engelska, franska, tyska, spanska, portugisiska, indonesiska och thailändska. Jämfört med League of Legends och DOTA 2 är samhället kring Heroes Evolution betydligt mer avslappnat och inte lika konkurrenskraftigt.

West Legends

West Legends har faktiskt en riktigt unik stil jämfört med många av de typiska fantasy- och sci-fi-valen som finns där idag. Om du inte hade gissat från namnet tar det bokstavligen en västerländsk stil.

Bortsett från de västerländska teman fungerar spelet som alla andra MOBA-spel där ute. Du tar kontroll över din favorithjälte när du kämpar för seger i intensiva 3-minuters olyckor. Det har en rolig tecknad-liknande stil, som håller spelet roligt och spännande. Vi tycker att den här är lite mer realistisk och ändrar saker, eftersom det inte är ditt typiska fantasyspel.

Legend of Ace

Nästa gång tittar vi på Legend of Ace. Nu är den här typiska fantasistilen, men grafiken är extremt detaljerad och levande, särskilt på nyare iOS-enheter med de senaste chips från Apple.

Spelare gör det ut i episka 5 kontra 5 strider. Spel varar tills det andra laget tar sig till seger. Det finns en mängd hjältar som du kan välja mellan, men du kan alltid blanda det med olika färdigheter och förmågor. Det kan bli riktigt konkurrenskraftigt också, eftersom du kan klättra i världsrankingen för att bevisa att du är nummer ett!

Dom

Som du kan se, även här, har du många olika MOBA-spel att välja mellan. Det finns många olika val på iOS, men vi är övertygade om att dessa sju är några av de bästa du kan ladda ner och investera din tid i.