5 bästa uppgiftshanteraren för Android-telefon 2020

Om du vill förbättra din Android-telefons prestanda kan du överväga att använda en uppgiftshanterare. Uppgiftshanterare var oerhört populära under de första dagarna av Android, där det fanns få alternativ för att hantera irriterande uppgifter och appar som förvarade processorkraft och minne.

Nu är sakerna lite bättre, men det finns fortfarande den där irriterande applikationen som ofta bär sitt fula huvud för att sakta ner telefonen till en genomsökning. Med en bra uppgiftshanteringsapp kan du jaga de resurshogarna och döda dem. Visst, chanserna är smala att du behöver ett, men när du så småningom stöter på ett problem, har du önskat att du hade en nedladdad och redo att gå.

Android: s inbyggda uppgiftshanterare

Innan vi dyker in i det snygga av uppdragshanterare kanske du inte behöver ladda ner en alls. Uppgiftshanterare och uppgiftsmordare lovar att snabba upp din telefon, men du behöver faktiskt inte något av det, eftersom Android-systemet redan gör det!

När du lämnar en app på Android lämnar Android den i minnet så att du snabbt kan öppna den igen. Andra än det tar appen absolut ingen CPU för systemresurser. Och om Android: s minne fylls för mycket och det behöver ytterligare; l minne för något annat kommer den inbyggda uppgiftshanteraren automatiskt att döda dessa appar och frigöra minne för den uppgift som den behöver.

Så i verkligheten behöver du egentligen inte en task manager för Android. Det är i huvudsak redan inbyggt! Men om du vill pröva några få ändå, här är en lista över våra favorituppdragschefer för Android-telefonen.

Advanced Task Manager

Advanced Task Manager har funnits länge, så att du kan se efter applikationer som tar upp för många resurser och sedan ger dig möjligheten att döda den uppgiften. En av de snygga sakerna med den här appen är att du faktiskt kan avinstallera appar direkt från Advanced Task Manager - det finns ingen anledning att jaga den i din applåda för att bli av med den.

Vi rekommenderar den här eftersom Advanced Task Manager fungerar felfritt med nuvarande versioner av Android. Många utvecklare har misslyckats med att fortsätta stödja sina uppgiftshanterare, men den här fortsätter fortfarande. Med det kan du rensa alla dina öppna appar, frigöra RAM och till och med sätta appar på en ignoreringslista som du inte vill stänga.

Enkel systemmonitor

Simple System Monitor är, väl, en systemmonitor. Den övervakar i huvudsak systemanvändning, t.ex. CPU, RAM och GPU-användning. Det finns några andra statistik som du kan se också, till exempel data om nätverks- och diskanvändning.

Om du kör Android Oreo kommer du sannolikt inte att få någon CPU-baserad information, eftersom det är något som Google är på OS-nivå. Dessutom låter Simple System Monitor dig rensa uppgifterna / apparna som tar resurser. Det är en trevlig och enkel uppgiftshanterare som fokuserar mer på att visa dig data än funktion (#statsfornerds).

ES Task Manager

ES Task Manager kan vara en av de två uppgiftshanteraren-appar som inte ser ut som om de togs ur stenåldern. Den har en beundransvärd design (även om den fortfarande kan använda uppdatering), men den fungerar som den ska. Det har faktiskt en omfattande mängd funktioner, eftersom det tar mycket från ES File Manager och vad som gjorde den appen bra. Fortfarande får du dina grundläggande (och avancerade) uppgiftshanteringsfunktioner - döda uppgifter, rensa cache, rensa RAM, etc.

Aktivitetshanteraren

Taskmanager har funnits länge, och när du öppnar appen kan du berätta det själv. Det är svårt att navigera runt den här applikationen på grund av dess föråldrade design, men det kommer fortfarande att visa dig vilka applikationer som är aktiva och hur mycket RAM du använder.

Genom att klicka på trepunktsmenyn längst upp till höger kan du döda appar, rensa din cache och RAM samt ändra färgtema (dvs. från vit till svart). Det är en lätt uppgiftshanterare som begär att använda massor av olika behörigheter, men kom ihåg att i de senaste versionerna av Android kan du återkalla behörigheter från applikationer själv.

SystemPanel 2

Till sist, men säkert inte minst, har vi SystemPanel 2, den andra applikationen med en åtminstone något uppdaterad design. Detta är förmodligen en av de mest användbara uppgiftshanterarna, även för Android-användare på nyare versioner av Android. Det snygga med SystemPanel 2 är den stora mängden data den visar dig - hur länge appar har körts, bryter ner din använda systemprestanda i percentil, visar dig nätverks- och minnesinformation och mycket mer.

Naturligtvis har du fortfarande möjligheten att döda uppgifter, rensa din cache och ditt RAM-minne om du så väljer - SystemPanel 2 är bara trevligt eftersom det ger dig mer data än de flesta uppgiftshanterare.

Dom

Som du kan se finns det många bra uppgiftshanterare för Android-telefon där ute. De kan vara något föråldrade när det gäller design, och inte alla kommer att fungera bra med de senaste versionerna av Android, men om du är på Nougat eller lägre kan du hitta frigörande systemresurser för att verkligen påskynda telefonens prestanda. Dessa uppgiftshanterare fungerar också bra med Android-surfplattor.

Har du en go-to task manager som du ofta går tillbaka till? Låt oss veta i kommentarerna nedan.