5 bästa SNES-emulatorer för Android år 2020

Emulatorer är ett bra sätt att utöka horisonterna för de typer av spel som är tillgängliga för dig på Android. Om du någonsin önskat att dina gamla SNES-spel nås över fler plattformar, det är nu möjligt. Nu kan du spela dem på din mobila enhet, där det är mest bekvämt för dig att spela dina favoriter.

Idag delar vi de 5 bästa SNES-emulatorerna för Android år 2020. Vissa är gratis, medan andra du kanske behöver betala några få dollar för, men en sak är säker: de gamla SNES-spelen behöver inte bara samlas damm i din garderob längre.

Emulatorer och ROM

Innan vi kommer igång är det en mycket viktig åtskillnad som ska göras mellan emulatorer och romer, för att helt enkelt ladda ner en emulator betyder inte att du omedelbart är redo att spela SNES-spel. Det beror på att en emulator i huvudsak är fordonet eller konsolen för att spela SNES-spel. Rom-själva är själva spelet - du kan föreställa den som "skivan", men är faktiskt en fil.

Som sagt, du kommer att behöva en av nedanstående emulatorer för att till och med spela ett spel, eftersom det är, ja, konsolen. Men efter det måste du hitta en ROM som du kan ladda i en av emulatorerna - du kan i allmänhet hitta den överallt på nätet. Eftersom konsolen är så gammal, för det mesta, kan du få dem gratis.

Men först behöver du verkligen en emulator för din Android-enhet. Här är några av våra favoriter.

SuperRetro16

Överlägset, en av de bästa SNES-emulatorerna där ute för SNES, SuperRetro16 kommer inte att göra dig besviken på någon långvarig SNES-fan. Det finns en hel rad funktioner, och dessutom är gränssnittet verkligen förenklat och enkelt att använda. Du har inga problem med att installera och komma igång med den här fantastiska emulatorn.

En annan fin sak med detta är att du också kan Chromecast den och använda appen på din Android TV. Detta öppnar upp ett helt nytt sätt att spela, vilket ger dig fler och fler alternativ. Det synkroniseras så med ditt konto, så att du kan gå från en enhet till en annan utan att förlora spelets framsteg. Du kan också använda turboläge för att spola framåt genom vissa spel, och några av spelen erbjuder till och med musstöd.

SNES9x EX +

Denna fantastiska emulator, SNES 9x EX +, kommer att vara kompatibel med nästan alla SNES-spel du har. Det betyder att det borde stödja alla dina favoriter. Och en annan bra sak med det är att det är helt gratis och det finns noll annonser. Det är rätt, en gratis app utan annonser, vilket är väldigt sällsynt!

Medan du måste ta med dig dina egna ROM-skivor till bordet, innehåller SNES9x EX + ett gratis, open source-spel, kallad Bio Worm. När du överför spel till din telefon kommer de att dyka upp i appen så att du kan kolla in, bläddra igenom och se om de fungerar med appen.

2P NES-emulator

Med 2P NES Emulator kan du spela alla dina favoritklassiker som du har hållit med under åren. Den stöder .nes-filer och zip-filer, så vad du än har konverterat till en fil kan du spela på 2P NES Emulator. Det är en väldigt smidig app, och en hel del kinks har redan utarbetats, så du kan förvänta dig den bästa spelupplevelsen.

En annan snygg sak med 2P NES Emulator är att den stöder 2 spelare via WiFi, så att du kan spela med en vän, det finns spara och ladda tillstånd och mer. Vi är ganska säkra på att du kommer att älska hur effektiv den här appen är, eftersom du kommer att vara igång med alla dina favoriter på nolltid.

Emulator för SNES Free

Det riktigt coola med Emulator för SNES Free är att det kommer att spela alla dessa klassiker på det mest uppdaterade, moderna sättet. UI är riktigt fit och designad för fantastiskt spel som ser lika bra ut som det är. Den har också fantastisk grafik för en SNES-emulator, och oavsett tema är ljudet skarpt och kristallklart.

Den här fantastiska appen stöder också fusk så att du verkligen kan upptäcka spelets in-och outs, och den stöder också en Bluetooth-kontroller. Detta gör att du som vi nämnde tidigare kan spela de fantastiska SNES-spelen, men på ett så uppdaterat sätt kommer det inte att känna att du verkligen går tillbaka i tiden. Du kan anpassa spelplattan och dina spelinställningar för ett helt nytt sätt att spela.

John SNES

John SNES är en av de bästa SNES-emulatorerna där ute. Det är bara så enkelt att använda, men har också kontroller som är utformade mycket estetiskt för en ren look och känsla. Det kostar ett par dollar, men det finns en "lite" -version som du kan få gratis och kolla in innan du köper den.

Inte bara får du njuta av saker som bra bild och fantastisk ljudkvalitet med John SNES, utan du har också tillgång till Game Genie, eller en hel databas med fuskkoder, har support för extern / Bluetooth-kontroll, anpassningsbara tangenter och inget annonser! Även om det är för den här versionen (betald), är det verkligen en hel del för allt du får.

Dom

Dessa är alla fantastiska SNES-appar för Android, och oavsett vilken du väljer kommer du att vara på väg att dra ut alla dina gamla SNES-spel och få dem på din mobila enhet på kort tid. Har du använt någon av dessa emulatorer tidigare? Vilken är din favorit?