Vad man ska göra om Galaxy S10 visar wifi-ansluten men inget internet

Vissa Galaxy S10-ägare kan uppleva ett udda problem då och då med sin wifi-anslutning. I den här felsökningsartikeln visar vi dig hur du kan hantera problemet med en Galaxy S10 som visar wifi-ansluten men inget internet.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad man ska göra om Galaxy S10 visar wifi-ansluten men inget internet

Det här problemet kan ibland vara lite komplicerat att lösa. Här är stegen för att ta reda på var felet ligger:

Bekräfta att wifi fungerar

Vid felsökning av wifi-problem är det första du kan göra att se till att wifi fungerar. Du vill inte göra felsökning på din S10 utan att först kontrollera om det är ett wifi-problem. Om du har andra trådlösa enheter som använder samma wifi, försök att kontrollera om samma problem uppstår på dem. Om dessa andra enheter får samma wifi-problem kan du satsa på att det är ett problem med routern eller din Internetleverantör (ISP). För att felsöka problemet måste du kontakta din internetleverantör.

Ett annat sätt att avgöra om det är ett wifi-problem är att ansluta din S10 till andra wifi-nätverk. Om det fungerar på andra wifi, skulle det säga att du äger wifi har problem. Återigen vill du få support från din Internetleverantör för att identifiera var problemet kommer ifrån.

Powercykel nätverksutrustning

Ett annat viktigt felsökningssteg att göra när man stöter på ett wifi-problem är att starta om alla nätverksenheter, en process som kallas nätverksstyrning. Vad du vill göra exakt är att helt enkelt stänga av (modemet, om du använder en), router och andra enheter i nätverket i några ögonblick. När enheterna har stängts av, vänta i minst 10 sekunder innan du startar dem tillbaka. Se till att slå på enheterna i följd. Så om du har ett modem i installationen, slå på det först följt av routern.

Tvungen omstart

När du har startat om din nätverksutrustning i följd, se till att även starta om Galaxy S10. Detta har varit ett effektivt sätt att fixa wifi-problem som visar att wifi är ansluten genom att det inte finns något internet.

För att tvinga om starta om enheten:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 12 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Obs: Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Låt upp till 90 sekunder gå till återställningen.
 3. Om skärmen Underhållsstartläge inte visas, har enheten inte den. Vänta helt enkelt på att enheten stängs av helt.

Glöm wifi

Ett annat grundläggande felsökningssteg som du kan göra i detta fall är att glömma din wifi. Detta har visat sig vara effektivt för att fixa problem med wifi. Vad det gör är att uppdatera wifi-referenser som sparats på din telefon. Genom att koppla bort din wifi tvingar du enheten att spara uppdaterat wifi-användarnamn, lösenord och konfiguration.

För att glömma ditt wifi-nätverk:

 1. Dra ned meddelandefältet från toppen av skärmen.
 2. Tryck och håll nere wifi-ikonen.
 3. Klicka på namnet på ditt wifi-nätverk (det du har problem med).
 4. Tryck på FORGET-knappen.
 5. Starta om din telefon.
 6. Anslut igen till din wifi och se att det fungerar nu.

Installera uppdateringar

Om din Galaxy S10 fortfarande visar wifi-ansluten men inget internet fortfarande, är nästa steg för dig att se till att programvaran och alla appar kör sina senaste versioner. Vissa buggar kan bara åtgärdas genom att ändra vissa koder, antingen i programvaran eller appen. Som standard bör din Galaxy S10 ladda ner och installera uppdateringar på egen hand. Om du ändrar detta eller om du tror att det finns uppdatering för Android kan du kontrollera det manuellt under Inställningar> Programuppdatering .

Återställ nätverksinställningar

Ett annat viktigt felsökningssteg som du vill göra i detta fall är att återställa alla nätverksinställningar. Detta felsökningssteg rensar alla nätverksinställningar som inte är standard och förhoppningsvis rensar potentiella buggar. Om du inte har provat detta ännu på det här skedet, så här:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Tryck på Återställ inställningar för att bekräfta.

Sök efter falska appar

Ibland kan en dåligt kodad app eller skadlig programvara störa Android och orsaka problem. Om du vill kontrollera om du har ett problem från tredje part bör du starta om telefonen till säkert läge. I säkert läge avbryts alla appar från tredje part, de som du laddade ner som inte levererades med den ursprungliga programvaran. Så om problemet kommer från en av dem kommer problemet du upplever just nu inte att vara tillgängligt i säkert läge. Så här startar du upp telefonen i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Om din Galaxy S10 wifi fungerar normalt i säkert läge och du tror att du har ett appproblem, bör du undersöka ytterligare. För att identifiera den skyldige kan du använda metoden för eliminering. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Fabriksåterställning

Du bör inte tveka att torka av din enhet genom att göra en fabriksinställning om din S10 fortfarande visar wifi-ansluten men inget internet. Fabriksåterställning kommer att återställa alla inställningar för programvara till sina standardvärden samt ta bort all personlig information och appar. Se till att skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg för att undvika att förlora dem.

Så här fabriksinställer du din Galaxy S10:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy S10. allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Få support från Samsung

Om ingen av lösningarna ovan hjälper, kan du anta att problemet är längre än din förmåga att lösa. Kontakta Samsungs support för hjälp.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.