Vad du ska göra om mobildata inte fungerar på din Apple iPhone XS [Felsökningshandbok]

Om Wi-Fi inte är tillgängligt och du dåligt behövde gå online skulle mobildata vara en alternativ lösning. Så länge du har bra cellulär signal, har gott om datakrediter och funktionen för mobildata är aktiv på din telefon kan du börja skicka iMessages, surfa på internet och hantera e-postmeddelanden när du är på språng.

Men precis som Wi-Fi och andra nätverksfunktioner, kan mobildata också ge efter för slumpmässiga problem och du skulle förmodligen bara inse att något är fel om det bara inte fungerar som avsett. Detta är den huvudsakliga frågan som det här inlägget kommer att försöka ta itu med. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om du någonsin kommer att få reda på att mobildata inte fungerar på din nya iPhone XS.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt iPhone-frågeformulär.

Hur fixar jag iPhone XS som inte kan anslutas via mobildata?

Innan du utför någon av lösningarna nedan, kontrollera din iPhone-signalindikator och se till att den blir stark cellulär nätverkssignal. Annars måste du ta itu med signalproblem först för att återställa och använda mobila datatjänster på din iPhone XS. Om det inte finns några problem med signalen och ändå inte kunde få celldata att fungera på din enhet, kan du fortsätta och felsöka din enhet med någon av följande metoder.

Första lösningen: Inaktivera / aktivera Cellular Data och starta sedan om din iPhone XS (mjuk återställning).

Mindre programvarufel som påverkar iPhone: s mobildatafunktioner rensas vanligtvis genom att stänga av och slå på funktionen igen. Betrakta därför den här lösningen som din allra första möjliga lösning.

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Bläddra till och välj Cellular .
 3. Tryck på mobiltelefonen för att aktivera funktionen.

Om Cellular Data redan är aktiverat men fortfarande inte fungerar, försök att stänga av Cellular Data-omkopplaren och utför sedan en mjuk återställning på din iPhone XS. Så här återställer du din iPhone XS mjuk:

 1. Tryck och håll ned sid / strömknappen och antingen Volym upp- eller nedknapparna samtidigt och släpp sedan båda knapparna när menyn Slide to Power Off visas.
 2. Dra av reglaget för att stänga av telefonen helt.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på sidan / strömbrytaren igen tills Apple-logotypen visas.

Vänta tills din iPhone startar helt upp och kontrollera sedan om cellulära datafunktioner redan är igång och fungerar smidigt.

Andra lösningen: Utför växling av flygläge.

Flygplansläget är ett gammalt trick upptäckt av smarta slutanvändare som var oroliga av olika typer av nätverksanslutningsproblem på sina respektive smartphones. Detta trick började dyka upp i felsökningsmetoderna sedan de tidigare plattformarna för både Android- och iOS-enheter. Det finns ingen definitiv förklaring till hur man lurar fungerar, men det som är viktigast för människor är det faktum att det fungerar. Och så skadar det inte om du skulle prova och se om samma positiva resultat ges.

 • För att slå på eller stänga av flygläget, gå till Inställningar-> Flygplan- menyn och knacka sedan på omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Om du gör det kommer du att inaktivera alla trådlösa funktioner på din iPhone inklusive Wi-Fi-nätverk och Bluetooth-anslutningar. Starta om din iPhone medan flygläget är på. Efter omstart, gå tillbaka till Inställningar-> Flygplan- menyn och tryck sedan på omkopplaren för att stänga av flygläget igen. Trådlösa tjänster aktiveras sedan igen.

Förutom inställningsmenyn kan du också komma åt och konfigurera flygplansläge via kontrollcentret. Starta helt enkelt Control Center på din iPhone XS och växla sedan ikonen för flygplansläge för att slå på eller stänga av funktionen.

Att utföra detta trick liknar på något sätt att ge en snabb omstart på din iPhone: s trådlösa funktioner och hjälper av vissa skäl att rensa problem med slumpmässiga nätverksanslutningar inklusive mindre fel i mobildata.

Tredje lösningen: Uppdatera telefonprogramvara till den senaste tillgängliga versionen.

Programuppdateringar är bland de officiella lösningarna på många typer av enhetsproblem som tillskrivs programvarufel. I själva verket drivs uppdateringar vanligtvis för att få fixade korrigeringar för att ta itu med omfattande problem. Med det sagt är det men rekommenderas starkt att hålla din enhetsprogramvara uppdaterad. Om din iPhone XS kan ansluta till Wi-Fi, skulle uppdatering via luften anses vara ett alternativ.

 • För att leta efter nya uppdateringar på din iPhone XS, navigerar du till Inställningar-> Allmänt-> Programvaruuppdatering .

Läs informationen för att säkerställa att alla uppdateringskrav uppfylls. Bortsett från minimikraven för system måste du också se till att din iPhone har stabil Wi-Fi-åtkomst till Internet, gott om minnesutrymme och tillräcklig batteritid. Följ sedan resten av instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera den senaste iOS-versionen för din iPhone. Du kommer inte att uppmanas med ett uppdateringsmeddelande om enhetens programvara är uppdaterad.

Om Wi-Fi inte är tillgängligt kan du istället söka efter och uppdatera iOS via iTunes. Du måste använda en dator för att göra detta.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone XS.

Återställning av nätverksinställningarna på din enhet kan också vara nyckeln till att korrigera nätverksfel, särskilt de som tillskrivs ogiltiga nätverksinställningskonfiguration. Om du gör det kommer alla aktuella nätverksinställningar på telefonen att upphöra inklusive Wi-Fi-nätverk, Bluetooth-anslutningar och annan relevant information. Felaktiga nätverksinställningar raderas också i processen. Om du vill återställa nätverksinställningar på din iPhone XS hänvisar du till dessa steg:

 1. Starta appen Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen.
 5. Ange rätt lösenord för din enhet, när du frågas.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Din iPhone startar om automatiskt när återställningen är klar. Efter återställningen kan du börja aktivera nätverksfunktioner inklusive mobildata.

Femte lösningen: Ta bort och installera sedan SIM-kortet igen.

Ett dåligt eller skadat SIM-kort hör också till de bakomliggande orsakerna. Och det enklaste sättet att fixa det är att få SIM-kortet bort och installerat på din iPhone. Innan du tar bort SIM-kortet, se till att din iPhone är avstängd. Detta rekommenderas för att förhindra att SIM-kortets komponenter eller din iPhone skadas. Gör så här medan din iPhone är avstängd:

 1. Sätt i SIM-utmatningsverktyget eller gemet i det medföljande facket på SIM-kortfacket för att låsa upp / mata ut det.
 2. När den springer ut drar du den försiktigt ut.
 3. Ta sedan bort SIM-kortet från kortplatsen.
 4. Undersök SIM-kortet för spår av vätskeskador eller repor.
 5. Om SIM-kortet ser bra ut placerar du det tillbaka i SIM-kortfacket i samma läge innan du tog ut det. Se till att SIM-kortet sitter fast i facket.
 6. Tryck sedan tillbaka SIM-kortfacket i telefonen.

När kortfacket är låst och säkrat på plats, slå på din iPhone XS igen och kontrollera och se om mobildata redan fungerar som avsett.

Om din iPhone XS-mobildata fortfarande inte fungerar efter att ha använt alla tillämpliga lösningar, kontakta din nätverkstjänstleverantör eller operatör för att rapportera problemet. Verifiera och se till att ditt kontostatus är bra och att nätverkstjänster är uppe. Om det behövs kan du försöka be din operatör om att tillhandahålla ditt SIM-kort för att se till att du får rätt serviceplan.

Försök också att fråga ditt operatörsstöd om eSIM redan är på väg. Det är ett digitalt SIM som låter dig aktivera en mobilplan från din operatör utan att använda ett fysiskt nano-SIM. Kort sagt, det är mer bekvämt och utan fysiska skador.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XS-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XS. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.