Vad betyder GSM Unlocked?

Undrar du vad GSM Unlocked betyder? Den här korta artikeln kommer att göra det klart för dig så läs vidare.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad betyder GSM unlocked?

GSM står för Global System for Mobile-kommunikation. Det är en av de två mest använda mobilteknologierna i världen idag. Den andra är CDMA, som vi kommer att diskutera senare. GSM använder abonnentidentitetsmodul (SIM) för att behålla användarens prenumerationsinformation och telefonbok. GSM fungerar genom att använda data på SIM-kortet för att skicka och ta emot texter, ringa och ta emot samtal eller få åtkomst till mobildata.

I allmänhet måste du ha en GSM-enhet för att få åtkomst till data lagrade på SIM-kortet.

Flygbolag vill inte att deras prenumeranter ska byta till andra nätverk så mycket som möjligt. För att göra detta använder de en mjukvarukod för att låsa sina enheter. Detta innebär att om du köper din telefon från din operatör är den troligen låst och du kommer inte att kunna använda den med ett annat nätverk. Om du sätter ett SIM-kort från ett annat nätverk kan en låst enhet inte få åtkomst till informationen på SIM-kortet eller kanske inte kan registreras till det specifika nätverket.

Vissa operatörer säljer enheter som är olåsta från fabriken så länge du är i ett kompatibelt nätverk kan du sätta in ett SIM-kort i det och det ska fungera.

Om din egen operatör använder GSM-teknik och du inte kan din enhet i ett annat GSM-nätverk beror det antagligen på att det är GSM-låst.

GSM vs CDMA

Rival med GSM-teknik är CDMA. Båda teknologierna har ett betydande gap mellan dem och det är omöjligt för en slutanvändare att överbrygga dem. Code Division Multiple Access består av en relativt mindre marknad på dagens mobilmarknad. GSM är den mer populära och utgör idag cirka 90% av den globala marknadsandelen.

Medan GSM använder informationen lagrad på ett SIM-kort för att fungera, behåller CDMA å andra sidan samma typ av information i själva enheten. När det gäller bekvämligheten med att byta nätverk har GSM-enheter kanten eftersom en användare bara behöver få ett nytt aktiverat SIM och sätta det på enheten. CDMA-enheter modifieras inte så lätt eftersom abonnentens information kodas djupt i systemet. Det är också av detta skäl att det är omöjligt att använda en CDMA-telefon i olika CDMA-nätverk.

Även om en CDMA-telefon har låsts upp, finns det en chans att den kanske inte fungerar korrekt eller alls i ett annat nätverk. Detta är anledningen till att många Verizon-enheter kan ha en MMS- eller röstsamtalsfunktion som inte fungerar om de används i nätverk som inte är Verizon.

CDMA-telefoner har ett SIM-kortplats

Ja, en CDMA-telefon har en SIM-kortplats men den används inte som GSM-telefonen gör. SIM-kortplatsen finns där för att en CDMA-enhet ska använda LTE (Long Term Evolution), som är en standardbaserad GSM-teknik. Som sådan använder CDMA-enheter SIM-kort för att utnyttja den förbättrade och bättre prestandan för LTE jämfört med den äldre 3G-tekniken. LTE-torn kan bara prata med en CDMA-enhet via ett SIM-kort. Om du har en CDMA-telefon och tar ut SIM-kortet från den kan den fortfarande kunna skicka och ta emot texter eller ringa och ta emot samtal men med en mycket sämre kvalitet. Din CDMA-telefon fungerar fortfarande normalt men men uppenbarligen kan den inte dra fördel av LTE: s överlägsna erbjudanden.

På en GSM-enhet innebär borttagning av SIM total blackout av alla nätverkstjänster.

Var får du en GSM-olåst telefon

Om du vill använda en GSM-olåst telefon med avsikt att eventuellt byta till ett annat GSM-nät i framtiden, bör du överväga att köpa en direkt från telefontillverkaren. Till exempel kan du gå direkt till din lokala Samsung-butik så att du kan få en upplåst enhet i nätverket. Om du istället köper samma telefonmodell från din operatör får du troligtvis en nätverkslåst enhet, även om vissa operatörer också kan erbjuda en telefonlåst telefon.

Alternativt kan du också köpa GSM-låsta telefoner från tredjepartshandlare. Se bara till att fråga om enheten är olåst eller inte.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.