Samsung Push Service-fel i Galaxy S3

Nyligen fick vi detta e-postmeddelande från en läsare som säger: ”Jag har en Samsung Galaxy S3 GT-19300. När jag öppnar alternativet Hantera utrymme under appen Samsung Push Service, avvisar telefonen det och säger att det inte är tillgängligt. Vad ska jag göra åt det?

Det finns möjliga faktorer som kan utlösa felet. Det mest troliga är att appen måste vara felaktig. Det har kommit så många feedback om att frysa och ge bort olika fel baserat på Google Play-butiken. En annan möjlig orsak till felet är en app som har blivit rouge som stör sin funktion. För det tredje kan det vara fel i Android-operativsystemet.

Här är de lösningar du kan använda för att lösa problemet:

1. Först försöker du mjuk återställa din Galaxy S3 genom att trycka på strömbrytaren i cirka 10 sekunder tills den stängs av och sedan genom att trycka på samma knapp igen för att starta om telefonen.

2. När du startar om det som inte fungerar, försök att starta din Galaxy S3 under Safe Mode. Försök sedan komma åt funktionen Hantera utrymme därifrån. Om du redan kan komma åt det finns det troligtvis en app som stör Samsung Push Service. Fortsätt till nästa objekt. Men om samma fel inträffar, fortsätt till det fjärde objektet.

3. Om du är säker på att det finns en annan app som orsakar felet ska du bara komma ihåg de senaste programmen som du har installerat innan problemet. Avaktivera eller avinstallera dem helt enkelt från din enhet.

4. Om felet kvarstår under Safe Mode kan vi nu dra slutsatsen att appen Samsung Push Service i sig är buggy. I det här fallet avinstallerar du det. Ladda sedan ner installationsprogrammet igen från Google Play-butiken och installera det igen.

5. Om du fortfarande får fel och tror att det är Android som orsakar alla problem kan du utföra en fabriksåterställning. Varna dock om att detta kommer att ta bort alla dina data så se till att säkerhetskopiera din telefon. Men personligen är det kanske inte praktiskt att utföra en fabriksåterställning för en enda app som inte fungerar. Så varför inte bara leta efter en annan app istället som kan ge samma funktioner?

Mejla oss

För mer frågor eller insikter i frågan, skicka oss ett e-postmeddelande på [e-postskyddat].