Samsung Galaxy S6 Bluetooth Audio fungerar inte

En av bekvämligheterna med att äga en smartphone är att du kommer att kunna para den med alla Bluetooth-enheter för att ytterligare förbättra dess funktioner. #Samsung #Galaxy # S6 är en sådan telefon som släpptes 2015 som kan ansluta till olika Bluetooth-enheter. Att göra anslutningen är vanligtvis lätt eftersom allt som behöver göras är att para ihop båda enheterna. Det finns emellertid fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S6 Bluetooth-ljud som inte fungerar och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S6 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S6 Bluetooth-ljud fungerar inte

Problem: Jag använder en Galaxy S6 med den senaste programvaran installerad. För cirka 15 månader sedan (slutet av 2016) slutade mitt Bluetooth-headset att fungera med min telefon. Jag fick telefonen ny i slutet av 2015 och allt med telefonen fungerade bra. Sedan en dag, ur det blå, slutade ljudet på min Bluetooth ansluta till ett samtal. Först när jag startade om min telefon såg problemet ut att försvinna. Det fortsatte att dyka upp och så småningom en telefonstart inte längre löste problemet. Jag forskade på nätet och hittade någon med en liknande fråga som sa att inaktivera Google-röst. Det verkade fungera en gång, men problemet dök upp igen. Jag gav upp att försöka och bestämde mig för att leva med frågan. Det här är vad jag för närvarande upplever: när jag ringer ett telefonsamtal med mitt Bluetooth-headset anslutet, hör jag ett pip när samtalet initieras, men jag hör ingen ringa och jag kan inte höra den andra personen när de svarar, och inte heller kan de höra mig. Jag kan höra musik och videor via Bluetooth, men inte telefonsamtal. Jag har hoppats att programuppdateringar kommer att lösa problemet, men problemet finns fortfarande efter mer än ett år frustration. Alla förslag du har skulle bli mycket uppskattade.

Lösning: Det första du behöver göra i det här fallet är att kontrollera om problemet orsakas av själva Bluetooth-enheten. Försök att använda ett annat Bluetooth-headset och kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det fortsätter du med felsökningsstegen nedan.

Rensa cache och data för telefonens Bluetooth-app.

 • Klicka på App-ikonen från telefonens hemskärm
 • Klicka på Inställningsikonen
 • Klicka på Application Manager
 • Dra skärmen åt vänster eller höger för att hitta alla flikar
 • Välj Bluetooth
 • Klicka på Rensa cache
 • Välj Rensa data
 • Välj Ok
 • Starta om din telefon

Koppla ihop din telefon med Bluetooth-headsetet.

 • Navigera till Apps> Inställningar.
 • Tryck på reglaget för att slå på Bluetooth.
 • Tryck på namnet på enheten du vill ansluta till.
 • Följ instruktionen på skärmen för parningsbegäran.
 • När enheterna är anslutna visas de enheter du valt att para ihop med under parade enheter.

Kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör så föreslår jag att du säkerhetskopierar dina telefondata, gör sedan en fabriksinställning för att lösa problemet.

S6 Bluetooth-samtal har statisk buller

Problem: Jag har min telefon kopplad till Bluetooth-ljudsystemet i min bil (2013 Subaru Outback) så jag kan ringa handsfree-samtal när jag kör. Det var bra i år tills nyligen när jag märkte att jag skulle få ett statiskt ljud när samtalet ansluts och när jag är i samtalet. I säkert läge försvinner den statiska, så jag raderade massor av tredjepartsappar till ingen nytta. Jag har rensat cachen och cache-partitionen men får fortfarande problemet. Jag vill inte återställa telefonen. Har du några andra förslag?

Lösning: Om problemet inte uppstår när telefonen startas i säkert läge orsakas detta troligen av en app som du laddade ner eller av en nyligen uppdaterad till en av telefonapparna. Om du inte kan ta reda på vilken app som orsakar problemet, skulle jag rekommendera en fabriksåterställning. Du bör säkerhetskopiera dina telefondata först innan du gör återställningen.

S6 kan inte ringa eller text om inte mobildata är aktiva

Problem: Jag köpte en renoverad S6 och aktiverade den med Straight Talk. Under de första 12 timmarna fungerade det bra. Sedan avslutades tjänsten (samtal / texter) ... Jag kontaktade rakt samtal, de dubbelkontrollerade mitt konto, kontrollerade området och hittade inga problem Jag kontaktade säljaren av min telefon för feedback / för att starta återbetalningsprocessen och tänkte att det var ett problem med telefonen. Samma dag, igår, försöker min vän att berätta för mig att du måste ha mobildata för att skicka texter och ringa samtal ... Jag vet att detta inte är sant, jag borde kunna göra det utan men jag slog på det och, se och se, jag har service igen. Så jag meddelade säljaren och de föreslog att direktprat inaktivera och återaktivera telefonen, vilket vi gjorde och inte lyckades (mobildata fungerar fortfarande dock!). Jag har praktiskt taget obegränsad data så det är inte min oro men jag har läst trådar och personer som har haft liknande problem har sagt att mobildata förmodligen kommer att vara en tillfällig fix och tjänsten kommer så småningom inte att fungera alls igen. Så min fråga är, har den här ljudtjänsten ELLER telefonrelaterade? Ska jag bara skicka tillbaka telefonen? Är detta en vanlig fråga med S6? Jag älskar absolut telefonen och vill verkligen inte skicka tillbaka den men jag skulle hellre göra det nu än senare. PS har ingen aning om vilket system det är ... det är en samsung 920V

Lösning: Eftersom telefonen du har är en olåst Verizon-enhet (som körs på ett CDMA-nätverk) måste du ha ett aktivt mobildatabonnemang och en mobildatasignal för att telefonen ska ringa samtal och texter på Straight Talk (som är ett GSM-nätverk).

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.