Samsung Galaxy J5 pekskärm fungerar inte och andra relaterade problem

#Samsung #Galaxy # J5 är en av de mellanklassiga smartphonemodeller som finns på marknaden som erbjuder det bästa priset för dina pengar. Den senaste iterationen av denna modell har en 5, 2-tums Super AMOLED-skärm som har en upplösning på 720p. Den har också en anständig processor som inte fördröjer när du använder telefonen. Även om detta är en solid telefon finns det fortfarande fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy J5-pekskärmen fungerar inte och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy J5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

J5 Pekskärm fungerar inte

Problem: Hej, jag kan inte använda min telefon alls för tillfället. Den kan aktiveras så att jag kan använda strömbrytaren men jag kan inte använda hemknappen eller pekskärmen så jag kan inte använda min telefon alls. Pekskärmen fungerar inte alls. Jag tror att detta kan bero på 1 av 2 saker kanske. Jag har varit i ett mycket fuktigt område och när jag öppnade min telefon var det fukt inuti, men mitt telefonminne har också använts helt och det var mycket långsamt ibland så det kanske beror på det? Jag har försökt att sätta min telefon i ris en hel dag men den har inte fungerat. Jag läste sedan att jag kunde rensa cachen i återställningsläget så jag försökte komma igenom hela processen men det hjälpte inte. Jag har också försökt ta ut mitt simkort i några minuter men det fungerade inte. Jag vill undvika att göra en fullständig återställning av min telefon om möjligt eftersom inte allt är säkerhetskopierat. Telefonen verkar fungera eftersom jag kan se att jag har nya WhatsApp-meddelanden osv. Snälla om du kan hjälpa alls skulle jag vara så glad! Jag är i ett främmande land så långt hemifrån så jag behöver verkligen att det fungerar. Du bad mig välja vilken version min telefon är, men jag vet bara att det är en Samsung galax J5 Tack

Lösning: Det bästa du kan göra just nu är att utföra en fabriksåterställning från återställningsläget för att kontrollera om problemet orsakas av en programvarufel. När det gäller dina telefondata kommer den att raderas under processen. Du kan dock kontrollera om du kan säkerhetskopiera dina telefondata genom att ansluta telefonen till en dator med Smart Switch igång. Du kan använda den här programvaran för att säkerhetskopiera dina telefondata.

Om problemet fortfarande uppstår även efter att du har gjort en återställning är det möjligt att detta orsakas av en felaktig skärm eller annan intern hårdvarukomponent som inte fungerar. Du måste sedan ta din telefon till ett servicecenter och få den kontrollerad.

J5 laddas inte

Problem: Samsung galaxy j5 2016 stängs av och den laddas inte. igår kväll kom ett meddelande upp mjukvaruuppdatering men jag hade inte tillräckligt med lagringsutrymme och jag uppdaterade den inte men när jag i dag morgon vaknade och såg att telefonen var avstängd Jag försökte slå på den och försökte också ladda den men den tändes inte eller laddades inte. när jag sätter på den på laddaren tänds inte ljuset. kan någon hjälpa mig snälla ... Tack.

Lösning: Det första du behöver göra i detta fall är att se till att batteriet har tillräcklig laddning för att slå på telefonen genom att följa stegen nedan.

  • Rengör laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft. Se till att smuts eller skräp som fastnat i denna port tas bort.
  • Om du har modellen med ett avtagbart batteri, ta bort den från telefonen, tryck och håll in strömbrytaren i minst en minut. Sätt tillbaka batteriet efter detta. Om du har modellen med det icke-löstagbara batteriet, tryck bara på strömbrytaren och volymknapparna i minst 10 sekunder.
  • Ladda din telefon i minst 20 minuter. Försök använda en annan laddkabel och väggladdare om telefonen inte laddas. Du bör också kontrollera om telefonen kan laddas från en dators USB-port.
  • Slå på telefonen.
  • Om du har modellen med ett avtagbart batteri kan du försöka använda ett nytt batteri.

Om ovanstående steg inte löser problemet kan det redan vara ett hårdvarorelaterat problem i vilket fall du kommer att behöva ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

J5-kameran misslyckades med fel efter att ha laddat portöverföring

Problem: Hade laddningsporten byts ut på min Samsung J5 för några dagar sedan, nu får jag ett kamera misslyckades fel. Jag tog tillbaka det till honom och han sa att det inte finns något sätt som har att göra med att byta ut laddningshamnen ... sa till mig att göra en fabriksinställning men det fungerade inte, kan det ha bero på att han måste ta skärmen av under den processen som kunde ha påverkat min kamera att inte fungera?

Lösning: Om en fabriksåterställning inte löser problemet kan det hända att kameramodulen kan ha påverkats under utbytet av laddningsporten. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

J5 Ansluter inte till mobildatanätverk efter mjukvaruuppdatering

Problem: Hej. Efter uppdatering av min telefon kan jag inte ansluta till något datanätverk. Jag kan ansluta till Wi-Fi. Men när jag inte är i Wi-Fi-området, ser jag nätverkssymbolen gå igenom '3G', sedan h + eller e +, och släpper sedan.

Lösning: Du bör kontrollera APN-inställningarna på din telefon först eftersom det kan ha ändrats under programuppdateringen. Jämför inställningarna i din telefon med den som används av din operatör. Gör nödvändiga ändringar i telefonen vid behov.

Om din telefon använder rätt APN-inställningar och du fortfarande inte kan ansluta till datanätverket, även om du har ett aktivt mobildatabonnemang, så är det bästa att göra just nu att säkerhetskopiera dina telefondata, gör sedan en fabriksinställning.

J5 är överhettad

Problem: min samsung j5 överhettas även om jag tog bort batteriet och installerar om batteriet, det är fortfarande överhettat dess start när jag använder en högspänningsladdare.

Lösning: Det finns en möjlighet att användning av en högspänningsladdare kan skada batteriet. Vad du vill göra i det här fallet är att säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning. När återställningen är klar installerar du inga appar i din telefon ännu. Försök först kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det, bör du få ett nytt batteri eftersom det som du har i telefonen just nu kan vara fel.

J5 Flimrande skärm

Problem: Hej, jag har just stött på flimrande problem på min J5. Jag försökte återställning av mjukt batteri och väntade i 10 minuter innan jag satt tillbaka batteriet i telefonen och försökte starta det. Den flimrande skärmen dyker upp omedelbart och det finns ingen Samsung-logotyp eller något innan det händer. Finns det något jag kan göra? Tack på förhand,

Lösning: Det bästa du kan göra just nu är att säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning. När återställningen är klar kontrollera omedelbart om skärmen fortfarande flimrar. Om det gör det kan det redan vara ett hårdvarorelaterat problem, i vilket fall måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

J5 Stuck In Boot Logo

Problem: Jag har en galax J5 och den försöker göra en uppdatering. Telefonen ändrades, AT&T-logotypen kom upp och den frös på så sätt. Jag har försökt dra i batteriet men när det kommer på igen kommer det till AT&T-logotypen och låses fast igen.

Relaterat problem: Hej min samsung Galaxy J5-telefon kommer inte helt att slås på när jag slår på den, den stannar bara i start och kommer inte att slås på helt. Jag tog ut batteriet för att starta om det eller stänga av det, det tänds inte fungerar som om den inte svarar helt vad som annars kan vara problemet med telefonen

Lösning: Nedan listas de rekommenderade felsökningsstegen för detta problem.

  • Ta bort microSD-kortet på telefonen om du har ett installerat.
  • Ta bort batteriet och håll sedan in strömbrytaren i minst en minut. Detta kommer att ladda ur telefonkretsen och rensa ut dess RAM. Sätt tillbaka batteriet igen och slå sedan på telefonen.
  • Försök slå på telefonen i återställningsläge och torka sedan av cache-partitionen på enheten.
  • Slå på telefonen i återställningsläge och gör sedan en fabriksinställning. Observera att återställningen raderar dina telefondata.

Om stegen ovan inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.