Säkerhetskopiera Samsung Galaxy Note 5-data, filer, bilder, videor etc.

Den här guiden hjälper dig att lära dig hur du säkerhetskopierar data på din Samsung Galaxy Note 5 (#Samsung # GalaxyNote5) för att få problem som kräver en hård återställning i framtiden.

De flesta mjukvarorelaterade problem på mobila enheter löses genom att utföra en hård återställning, även känd som huvudåterställning. Det är en process som raderar allt anpassat innehåll i telefonen inklusive appar, kontakter, foton och data och återställer sedan enheten till fabriksinställningar. Av detta skäl rekommenderas att skapa en säkerhetskopia i förväg. Annars förlorar du all din personliga information till etern.

 • Säkerhetskopiera innehåll från din Galaxy Note 5 till en Windows-dator
 • Säkerhetskopiera innehåll från din Galaxy Note 5 till en Mac-dator
 • Säkerhetskopiera innehåll från din Galaxy Note 5 till ditt Google-konto

Säkerhetskopiering av filer från din nya Samsung-phablet kan göras antingen genom att flytta innehåll till ditt Google-konto eller till en dator (Windows eller Mac). Du kan använda alla typer av säkerhetskopieringslösningar som finns tillgängliga för din enhet, till exempel Samsung Smart Switch när du slutför processen.

I likhet med Samsung Galaxy S6 och S6 Edge-smartphones har den nya Galaxy Note 5 inte heller ett externt lagringsalternativ. Det betyder att säkerhetskopiering av filer via SD-kort inte är möjlig. Som ett alternativ kan du ansluta din Note 5 till en dator och överföra filer innan du utför en hård återställning. Om du gör det kan du enkelt återställa dem efteråt.

Innan vi går längre, om du har problem med din nya enhet, besöker du felsökningssidan som vi konfigurerar för Samsung Galaxy Note 5 eftersom den innehåller lösningar på problem som vi redan har behandlat samt viktiga guider som kommer att leda dig genom att behärska telefonen . Försök hitta problem relaterade till ditt och använd lösningarna vi tillhandahöll. Om de inte fungerar för dig, kontakta oss gärna genom att fylla i vår enkät för Android-frågor korrekt.

Nedan finns olika sätt att säkerhetskopiera innehåll från din nya Galaxy Note 5 till en dator.

Säkerhetskopiera innehåll från din Galaxy Note 5 till en Windows-dator

 1. Anslut din Galaxy Note 5 direkt till en dator med den medföljande USB-anslutningen / kabeln.

När din telefon har identifierats av datorn kan du redan börja flytta dina filer som musik, bilder och annat innehåll. För att enkelt återställa innehållet efter återställningen kan du skapa nya mappar som är specifika för varje filtyp på din dator. Till exempel kan du skapa en musikmapp för att lagra musikfiler (ljud) som kopierats från din telefon till din PC.

Så här ansluter du Obs 5 till en dator på rätt sätt:

 • Sätt i den ena änden av USB-kabeln i laddaren / tillbehörsporten längst ner på telefonen.
 • Sätt i den andra änden av USB-kabeln i en tillgänglig USB-port på din dator.
 • Ta bort USB-kabeln från laddningshuvudet för att komma åt den vid behov.

Enhetsdrivprogramvaran installeras sedan automatiskt på datorn första gången du ansluter telefonen till den.

 1. Dra på statusfältet på din telefon för att visas till aviseringspanelen.
 2. Välj ett filöverföringsalternativ.

En indikation på att din telefon redan är tillgänglig via din dator är en meddelandeuppmaning som säger " Ansluten som en mediaenhet" eller " Ansluten som en kamera."

 1. Klicka på " Ansluten som en mediaenhet " och markera sedan rutan bredvid Media-enheten (MTP) . Då kan du börja flytta innehåll från din telefon.

Tips: Generellt sett är " Ansluten som en mediaenhet" ett alternativ som används för de flesta filöverföringar. Om du vill ändra det här alternativet trycker du bara på meddelandet i meddelandepanelen . Om du gör det öppnas USB-datoranslutningsskärmen där du kan trycka på för att välja något av dina önskade alternativ.

 1. För att börja kopiera innehållet, klicka på alternativet " Öppna enhet för att visa filer" på din dator.
 2. Navigera till önskat innehåll på din telefon.
 3. Dra och släpp filerna i den valda mappen till din dator.
 4. När du är klar med att kopiera alla viktiga filer kopplar du bort telefonen från datorn.

Säkerhetskopiera innehåll från din Galaxy Note 5 till en Mac-dator

Ladda ner Samsung Kies för Mac OS vid behov för att komma igång. Navigera helt enkelt till samsung.com/kies och klicka sedan på alternativet för att ladda ner för Mac OS. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra nedladdningen av Kies-programvaran till din Mac-dator.

När Kies har hämtats, fortsätter du med följande steg:

 1. Anslut USB- kabeln till din Galaxy Note 5.
 2. Anslut den andra änden av USB-kabeln till USB-facket på din Mac-dator.
 3. Tryck vid behov på statusfältet och dra den sedan nedåt.
 4. Tryck på Ansluten som en mediaenhet.
 5. Markera kryssrutan bredvid Media-enhet (MTP).
 6. Klicka på Kies på din Mac-dator för att öppna den.
 7. Klicka på fliken Säkerhetskopiera / återställa i Kies. Klicka på fliken Säkerhetskopia om det behövs.
 8. Klicka för att markera kryssrutan bredvid Musik och foto . Gör samma sak för alla andra tillgängliga kategorier du vill återställa.
 9. Markera rutan bredvid Välj alla objekt för att säkerhetskopiera alla dina filer på en gång.
 10. Klicka på Säkerhetskopiera.
 11. När du är klar med att kopiera innehållet kopplar du bort telefonen från datorn.

Säkerhetskopiera innehåll från din Galaxy Note 5 till ditt Google-konto

Google synkroniserar automatiskt filer inklusive kontakter, kalender, möten, dokument och till och med vissa appköp så länge du ger det tillstånd att göra det. Säkerhetskopiering av innehåll via Google varierar något från telefon till telefon. Nedan finns olika metoder för att säkerhetskopiera olika filer från din nya phablet till ditt Google-konto.

Säkerhetskopiera appar på din Galaxy Note 5 via Google

 1. Klicka på appar- ikonen från hemmet
 2. Klicka på Inställningar .
 3. Bläddra till Personligt .
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ .

Fler tips:

 • Om du vill säkerhetskopiera kontodata, Wi-Fi-lösenord och andra inställningar på Googles servrar markerar du rutan bredvid Säkerhetskopiera mina data.
 • Om du vill återställa säkerhetskopierade inställningar och data när du installerar appar igen markerar du rutan bredvid Automatisk återställning.

Bland andra saker som du kan säkerhetskopiera via Google inkluderar dina Google-kalenderinställningar, Wi-Fi-nätverk och lösenord, bakgrundsbilder på skärmen, Gmail-inställningar, appar installerade via Google Play, visningsinställningar, språk- och inmatningsinställningar, datum och tid och några tredjedelar -partsinställningar och data. Appar som installeras via Google Play säkerhetskopieras vanligtvis i Play Store-appen.

Säkerhetskopiera kontakter på din Galaxy Note 5 via Google-konto

 1. Klicka på appar- ikonen från hemmet
 2. Klicka på Inställningar .
 3. Klicka på Konton .
 4. Klicka för att välja det konto du vill synkronisera.
 5. Klicka på ikonen Mer för att se fler alternativ.
 6. Klicka på Synkronisera nu .

Säkerhetskopiera mediefiler och foton på din Galaxy Note 5

 1. Tryck på appar från alla hem
 2. Klicka på Mina filer.
 3. Bläddra till Lokal lagring .
 4. Klicka på Enhetslagring .
 5. Klicka på Mer .
 6. Tryck på Dela .
 7. Tryck på innehållet / innehållen du vill säkerhetskopiera.

När du har valt allt innehåll som ska säkerhetskopieras trycker du på Dela igen för att starta fildelning.

Ange den plats du vill att det valda innehållet ska delas med. När platsen har angetts visas en framstegsfil tills filöverföringen är klar.

När all viktig information på din Galaxy Note 5 har kopierats kan du enkelt återställa dem från datorn när det behövs.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.