Lösningar för iPhone 8 Inget ljudproblem [felsökningsguide]

Hej # iPhone8 användare! Dagens felsökningsartikel behandlar ett vanligt problem för iPhone-linjemodellerna - ett problem med inget ljud. Inget ljudproblem kan ta många former inklusive det sällsynta men möjliga högtalarfel. I många fall rapporterar iPhone-ägare inget ljudproblem när bara en app faktiskt har ett problem. Vi kommer att täcka den här här såväl som andra möjliga orsaker till detta problem.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: iPhone 8 Plus har inget ljud när du tittar på videor, spelar spel och aviseringar och ringsignaler låter inte

Ok så jag har en iPhone 8 Plus och när jag har min telefon laddas finns det inget ljud. Jag får inget ljud alls. Det finns inget ljud när jag tittar på en video, spelar spel, och ibland kommer inte mina meddelanden och ringsignaler ut.

Även nyckelklick och låsljud fungerar inte. Jag har kontrollerat alla inställningar; ringen är hela vägen upp och det är inte på tystnad. Och när jag försöker skruva upp eller sänka volymen med sidoknapparna fungerar det inte och dyker inte ens upp på skärmen att det går upp eller ner. Det bör också noteras att jag har lämnat in ett försäkringskrav för min ursprungliga telefon eftersom den gjorde detta.

Kan någon snälla hjälpa mig eftersom jag inte vet vad gör? Jag har gått till en Apple-butik och har ringt Apple care och ingen verkar veta vad jag ska göra. Tack. - Whitney

Lösning: Hej Whitney. Det finns en hel rad möjliga orsaker till att en iPhone kan tyckas inte ljuda i en situation där den normalt skulle kunna. Låt oss diskutera alla möjligheterna nedan.

Bestäm om högtalaren inte fungerar alls

Din iPhone 8 har inbyggda stereohögtalare längst upp. Dessa högtalare är framåtriktade för att underlätta för användare att enkelt höra samtal och ljud. Om din iPhone 8 har tystats helt och inte alls ger ljud oavsett vad du gör, är det en indikation på att din högtalare har slutat fungera av någon anledning. För att kontrollera, prova alla följande åtgärder:

 • låt någon ringa dig och se till att svara med högtalartelefonen
 • spela lite musik med minst två appar
 • titta på videor på minst 2 appar
 • spela meddelandeljud eller ringsignaler
 • Gå under Inställningar> Ljud (eller Inställningar> Ljud & Haptics ), dra skjutreglaget Ringer And Alerts upp eller ner några gånger.

Om alla dessa åtgärder leder till samma resultat - inget ljud alls - behöver din högtalare service. Tyvärr kan denna felsökningsartikel inte hjälpa dig fixa en fysiskt trasig högtalare. Sluta slösa bort din tid och ring bara Apple för att få enheten kontrollerad och reparerad.

Å andra sidan, om någon av åtgärderna kommer att resultera i ett ljud, finns det förmodligen en app eller operativsystemfel som får vissa funktioner att sluta ljuda. For att lösa problemet fortsätter du med felsökningsstegen nedan.

Lösning 1: Starta om din iPhone 8

Starta om din iPhone 8 bör vara det första felsökningssteget du kan göra i det här fallet. Om du gör det uppdateras systemet. Det kan också få ett slut på ett fel som har utvecklats när din telefon har kört länge. Så här startar du om din iPhone 8:

 • Tryck och håll ner knappen Top (eller Side) tills skjutreglaget visas.
 • Dra skjutreglaget för att stänga av enheten helt.
 • När enheten har stängts av trycker du på Top (eller Side) -knappen igen tills du ser Apple-logotypen.

Alternativt kan du också trycka på och snabbt släppa Volym upp-knappen, sedan trycka på och släppa snabbt Volym ned-knappen. Håll sedan sidoknappen intryckt tills du ser Apple-logotypen. Det här sättet att starta om din iPhone 8 är användbart när enheten sitter fast eller inte svarar.

Lösning 2: Kontrollera ring / tyst omkopplare

Din iPhone 8 har en ring / tyst switch som du kan använda om du snabbt vill stänga av ljudet. Om den här Ring / Tyst-omkopplaren är inställd på Tyst alternativ kommer inte din iPhone 8 att ljuda under samtal. Följ stegen nedan för att kontrollera om det här är problemet.

 1. Kontrollera Ring / Tyst-omkopplaren på vänster sida om din iPhone.
 2. Om brytaren dras mot baksidan av din iPhone och du ser en liten orange linje, är din iPhone 8 tyst .
 3. För att slå på ringsignalen, dra Ring / Tyst-omkopplaren mot framsidan av din iPhone 8.

Att vända Ring / Silent-omkopplaren fram och tillbaka kommer också att utlösa ett meddelande på skärmen. Håll koll på detta meddelande om du inte är säker på om du har kopplat Ring / Tyst-omkopplaren ordentligt.

Lösning 3: Kontrollera om Stör inte stör

När funktionen Stör ej störs kommer samtal, varningar och meddelanden att tystas om du inte anger några undantag, till exempel vilket nummer du vill tillåta att ringa dig. Stör inte funktionen, när den är aktiverad, indikeras av en halvmåneikon i statusfältet. För att kontrollera om du av misstag har aktiverat det, följ stegen nedan:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på Stör ej och kontrollera att Stör inte stör.

Lösning 4: Kontrollera om högtalaren fungerar med en app

Om du bara har problem med en enda app som inte skapar ljud kan du försöka se vad som händer när du justerar volymen medan du använder den. Om du till exempel har problem med att spela musikljud med Spotify-appen kan du försöka se vad som händer om du trycker på volymknapparna eller volymreglaget i Kontrollpanelen. Om ljudnivån inte förbättras eller om det saknas total ljud alls kan du försöka tvinga att avsluta appen och se vad som händer. Gör så här:

 1. Dubbelklicka på Hem-knappen för att visa dina senast använda appar.
 2. Dra åt höger eller vänster för att hitta appen som du vill stänga.
 3. Dra upp appens förhandsvisning för att stänga appen.
 4. Öppna appen igen och se om ljudet fungerar.

Alternativt kan du försöka avinstallera appen och ladda ner den efteråt. För att ta bort en app,

 1. Rör lätt och håll in appen tills den fnissar.
 2. Klicka på i det övre vänstra hörnet av appen.
 3. Klicka på Radera.
 4. Därefter laddar du ner appen igen och ser hur ljudet fungerar.

Lösning 5: Se om ljudet bara fungerar på hörlurar

I vissa fall rapporterar iPhone-ägare att ljudet fungerar när de bara är på hörlurar. Om detta är sant i ditt fall kan det vara en annan bekräftelse på att din iPhone: s högtalare inte fungerar. Din iPhone: s högtalare fungerar oberoende av ljudsystemet som används av hörlurar. Om själva högtalaren har skadats ska du fortfarande kunna svara på samtal och lyssna på musik med din hörlurar. Men om du vill lösa högtalarproblemet permanent måste du skicka iPhone till Apple så att de kan reparera den.

Lösning 6: Inaktivera Bluetooth

Vissa användare kan glömma att deras iPhone är ansluten till en annan Bluetooth-enhet som ett trådlöst headset. I detta fall kanske alla inkommande aviseringar och samtal inte låter via högtalaren. Detta kan se ut som att telefonens högtalare kan vara dålig. Stäng av din iPhone 8 Bluetooth och se om ljudet återgår till det normala. Om inte, fortsätt till nästa felsökningssteg.

Lösning 7: Sök efter uppdateringar

Oavsett om du har problem eller inte, är det alltid bra att kontrollera om din iPhone kör de senaste iOS- och appversionerna.

För att leta efter iOS-uppdateringar, gå bara under Inställningar> Allmänt> Programuppdatering .

Så här letar du efter appuppdateringar:

 1. Öppna App Store-appen på din iPhone 8.
 2. Klicka på Uppdateringar.
 3. Om en uppdatering är tillgänglig trycker du på Uppdatera. Ange ditt Apple-ID och lösenord om du blir frågan. Du kanske behöver en Wi-Fi-anslutning för att uppdatera vissa appar på din iOS-enhet.

Lösning 8: Återställ fabriken sedan Återställ

Om allt annat misslyckas kan du prova att torka av telefonen genom att återställa fabriken och ställa in den som en ny enhet. Alternativt kan du också återställa den från fabriken och sedan återställa den från en gammal säkerhetskopia. Denna lösning är effektiv, särskilt om problemet tycks hända slumpmässigt och utan mönster. Innan du torkar din enhet, se till att du skapar en säkerhetskopia på iCloud eller iTunes.

För att återställa din iPhone 8 kan du göra så här:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord.
 6. Klicka på Radera iPhone.

När du har torkat av din iPhone rekommenderar vi att du försöker ställa in den som en ny enhet först. Om ljudproblemet försvinner efter det betyder det att det inte finns något hårdvaruproblem alls och att fabriksinställningen kan ha eliminerat felet. Du kan sedan försöka återställa enheten till vilken säkerhetskopia du sparat.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.