iPhone 6 skärm ghosting problem efter reparation, missfärgning problem på skärmen, andra problem

Hej Apple fans! Välkommen till dagens # iPhone6-artikel. Vi har beslutat att ta itu med en svår och ofta dyra fråga som kan påverka många iPhone-användare - skärmproblem. Vi vet att iPhone 6 släpptes för några år sedan men skärmen har en robust skärm som fortfarande kan konkurrera med de nuvarande iPhone 7 och iPhone 8-modellerna. Tyvärr bryts skärmar av flera orsaker och om du har en som inte fungerar normalt för närvarande kommer du troligtvis att byta ut delen eller till och med hela telefonen. Det finns väldigt få programvaruorsaker som kan orsaka funktionsfel på skärmen så var inte förvånad om den eventuella lösningen som vi berättar i fall nedan också är reparation eller utbyte.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #iOS-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: iPhone 6-skärmspökeproblem efter reparation, missfärgning av skärmen

Tappade min telefon för cirka 8 månader sedan, förstörde digitaliseraren men LCD-skärmen var intakt. Tog den till en tredjepartsverkstad (närmaste Apple-butik är mer än 100 mil bort) som hade en enastående kundbetyg och fick skärmen och digitaliseraren byt ut eftersom det hela var en enhet. Sedan dess har det funnits en skärmproblem med två saker:

  • längst ner på skärmen, ungefär hälften av tiden finns det en mycket tunn linje som är en duplikatbild av skärmens övre del (som den övre delen av skärmen "rullas över" till botten, nästan som om skärmbilden själv var placerat för högt), och
  • skärmen kommer ibland att ha “crawly linjer” på vissa färger (föreställ er tapet på skärmen, och plötsligt börjar alla linjer och punkter som är en slumpmässig färg att krypa som en myrrad) och sedan blir skärmen svart, men med bakgrundsbelysning (jag antar att tomt skulle vara en bättre beskrivning än svart eftersom det fortfarande är upplyst, bara utan bild). När detta händer fungerar allt fortfarande, som om jag är på en app när det händer och jag trycker på hemknappen, när skärmen kommer på igen är jag på min hemskärm, jag kan bara inte se någonting medan detta pågår på. Pekskärmen fungerar också roligt ibland och klickar på saker långt borta från där jag faktiskt rörde skärmen. Den tekniska platsen jag tog den till vill debitera mig för att diagnostisera den, men jag vet inte vad som är fel och det pågick så snart de har fått min telefon för 8 månader sedan. Några förslag, eller åtminstone någon aning om vad pokker orsakar detta? - Nicole

Lösning: Hej Nicole. Först och främst vill vi göra det klart att identifiera en hårdvaruproblem bäst görs av en tekniker som har direkt fysisk åtkomst till enheten. Eftersom vi uppenbarligen inte kan kontrollera telefonen objektivt, kan det vi säger här inte vara korrekt.

För det andra, eftersom telefonen tidigare har reparerats av en tredje part tekniker, finns det ett behov av dig att återlämna telefonen till butiken som fixade den. Detta är det enda effektiva sättet om du tänker komma till botten av problemet.

Slutligen finns det ett antal möjliga orsaker till att skärmen inte fungerar som förväntat. Vi är dock nästan positiva över att ditt fall är en reparation som har gått fel. Detta innebär att teknikern kan ha trasslat upp några saker, eller att hårdvaran helt enkelt misslyckades någon gång efter att en reparation gjordes.

Vi tror att telefonens LCD-skada var skadad eller defekt. Varje missfärgning eller onaturliga linjer är en tydlig manifestation av att det finns ett pågående problem med monitorn eller LCD-skärmen. Detta kan ibland inträffa om LCD-kabeln inte är korrekt ansluten till logikkortet. Detta kan också resultera om en eller några stift i LCD-kabelanslutningsstift är böjda eller skadade. I något av detta fall måste en tekniker försöka reparera från grunden för att spåra det verkliga skälet till felet. Om du har tur och huvudorsaken helt enkelt beror på felaktig anslutning av LCD-flexkabeln kan det att hjälpa till att ansluta den igen. Om en av stiften är böjd eller saknas men det finns ett behov av att byta ut den specifika kabeln.

"Crawly linjer" eller missfärgning av skärmen kan också vara en indikation på en skadad LCD eller bildskärm själv, så nästa logiska felsökning som teknikern måste göra är att byta ut LCD-skärmen. Om din telefon inte täcks av någon garanti överhuvudtaget, kan du behöva betala för reparationen och ersättningsdelen.

Problem 2: Problem med iPhone 6 på svart skärm

Hej. Det kommer att vara nästan ett år att jag köpte min iPhone 6 (16 februari). Det har aldrig orsakat några problem förrän två dagar innan det plötsligt blev tomt, eftersom jag bara kunde se min tapet. Jag visste att jag fick ett samtal och jag visste att jag fick meddelanden men kunde inte stänga av telefonen med av / på-knappen. Senare med hjälp av en telefonkille startade han just telefonen men han sa att det inte är något problem. Återigen idag morgon hände samma sak men den här gången kunde jag se min låsskärm som i tiden och allt jag tryckte på avstängningsknappen så att den dök upp och kom igång igen. Kan du snälla berätta vad som är frågan? Är det ett visningsproblem eller något?

Jag har inte heller uppdaterat min telefon till iOS 11 som vissa sa att iOS 11 orsakar den men jag har inte uppdaterat snälla hjälp. Tack för din hjälp. - Alefiya Alefiyaahmedabadwalla

Lösning: Hej Alefiya. Vi vet inte hela enhetens historik så det är svårt att se var det verkliga problemet ligger. Detta orsakas antingen av ett fel i innehållet / appen / operativsystemet eller ett hårdvarufel. För att veta vilken, föreslår vi att du återställer telefonen som en ny enhet. Här är hur:

  1. Anslut din iPhone till din dator med kabeln som medföljde telefonen.
  2. Vi antar att du kommer ihåg telefonens lösenord så ange det bara när du blir ombedd om det.
  3. Välj din iPhone när iTunes ber dig om den specifika enheten.
  4. När du är i panelen eller skärmen för sammandrag väljer du alternativet som återställer din enhet ( Återställ ).
  5. Bekräfta genom att klicka på Återställ- knappen.
  6. Vänta några ögonblick medan iTunes återställer enheten till fabriksinställningarna. Det kan också ta lite tid om iTunes kommer att behöva installera en uppdaterad version av operativsystemet.
  7. Efter denna fabriksinställning bör alla programinställningar återställas till sina standardvärden.
  8. Undvik att installera någon app just nu. Låt telefonen köra under en tid under minst 24 timmar och se om problemet återkommer. Om skärmen fortsätter att fungera felaktigt, skicka in den för reparation.

Kom ihåg att stegen ovan tar bort alla användardata från din telefon inklusive dina foton, videor etc. Se till att skapa en säkerhetskopia via iTunes, iCloud eller båda.

Problem 3: iPhone 6 stängs av slumpmässigt, laddar inte, skärmen är tom

IPhone 6S stängdes slumpmässigt igår. Går inte ens med laddare eller usb. Försökte starta om det, försökte det via USB, uppdaterade itunes men låt mig inte uppdatera iOS eftersom telefonlagring är full. Men jag kan inte komma på min telefon i allmänhet. Kommer upp vit startskärm med logotyp blir sedan tom. Jag skulle återställa den men rädd att den torkar allt. Jag har inte gjort en säkerhetskopia på flera månader och vet inte om min iCloud har sparat mina foton. Kan inte ens kontrollera som inloggning i iCloud och de fortsätter med att skicka kodverifiering. Jag kan inte komma på min iPhone! Jag har så mycket viktiga saker på det just nu, jag vet inte vad jag ska göra. - Shannan

Lösning: Hej Shannan. Felsökning för iOS är begränsad och de flesta steg som en användare som du kan göra kräver att telefonen fungerar. För din specifika fråga finns det verkligen inget mycket du kan göra förutom att försöka återställa fabriken (Återställ). Om det inte löser problemet alls betyder det att orsaken troligen är djupare i hårdvaran, vilket naturligtvis innebär att skicka telefonen till Apple så att den kan repareras eller bytas ut.

När det gäller dina användardata (foton, videor) är det inte mycket du kan göra om dem heller. Du kommer troligtvis att förlora dem om problemet ändå är hårdvarorelaterat. Du kan bara skapa en säkerhetskopia av dessa filer om din telefon fungerar normalt. Den här situationen bör tjäna en lektion för att alltid behålla en kopia av ersättningsbar data i en annan enhet eller molntjänst. Vi vet hur obekvämt det är att förlora filer men det är något som du inte har kontroll just nu.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.