Hur man skapar ett nytt Apple-ID

Om du äger en Apple-enhet är det nödvändigt att ha ett Apple-ID. Ett Apple ID fungerar som en nyckel för att få åtkomst till olika Apple-tjänster inklusive iCloud, iTunes Store, Apple Books, Apple TV-app, Apple Podcasts, Apple Music eller App Store. Apple ID består av e-postadressen och lösenordet du använder för att logga in och all kontakt-, betalnings- och säkerhetsinformation som du kommer att använda över alla Apple-tjänster. Därför måste skapa ett Apple-ID vara bland de första saker du bör göra när du skaffar en ny iPhone. Om du är ny på Apple-plattformen kommer det här inlägget att leda dig genom hela processen med att skapa ett Apple-ID och komma igång med att få ut mesta möjliga av din nya iOS-enhet. Läs vidare för mer information.

LÄS Också: Hur man ändrar Apple ID på din iPhone eller skapar en

Skapa ett Apple-ID under den första installationen

Du blir ombedd att ange ditt Apple-ID och lösenord när du ställer in din nya iPhone eller andra Apple-enheter. I så fall kan du fortsätta och skapa en ny genom att knacka på alternativet Skapa ett gratis Apple ID. Så här fungerar det:

 1. Börja med och följ installationsguiden tills du kommer till Apple ID- skärmen.
 2. På Apple ID-skärmen trycker du på Glömt lösenord eller har inte ett Apple ID- alternativ.
 3. Klicka på Skapa ett gratis Apple-ID.
 4. Ange önskad information i de medföljande fälten och tryck sedan på Nästa .
 5. Tryck på alternativet för att använda din nuvarande e-postadress om du vill använda din nuvarande e-post för ditt Apple-ID. I annat fall trycker du på alternativet för att få en gratis iCloud-e-postadress.

Följ resten av instruktionerna på skärmen för att slutföra hela processen tills ditt Apple-ID har skapats.

Skapa ett Apple-ID genom inställningar.

Om du valde att skapa ett Apple-ID senare när du frågades under den första installationen, kan du navigera till dina iPhone-inställningar och få detta gjort. Så här skapar du ett Apple-ID genom inställningar:

 1. Öppna appen Inställningar på din telefon.
 2. Tryck på alternativet för att logga in på din iPhone som finns längst upp på skärmen.
 3. Tryck på Har du inte ett Apple-ID eller har du glömt det?
 4. Klicka på Skapa Apple-ID när du uppmanas.
 5. Ange ett födelsedatum och tryck sedan på Nästa .
 6. Ange ditt för- och efternamn och tryck sedan på Nästa .
 7. Välj din aktuella e-postadress eller få en ny iCloud-e-postadress om du föredrar det.
 8. Ange din e-postadress i det angivna fältet.
 9. Skapa ett önskat lösenord. Var noga med att notera det lösenordet.
 10. Verifiera ditt lösenord.
 11. Välj en säkerhetsfråga och skriv sedan in ditt svar. Du kanske måste upprepa det två eller tre gånger.
 12. Godkänn sedan villkoren.
 13. För att synkronisera iCloud-data från Safari, påminnelser, kontakter och kalendrar trycker du på alternativet Sammanfoga . I annat fall väljer du inte sammanfoga.
 14. För att bekräfta Find My iPhone är på trycker du på OK .

Ditt Apple-ID skapas sedan.

Om din iPhone körs på iOS 11 och senare plattformar kan du använda Keychain-lösenordsfunktionen i tangentbordets förslagslåda för att lägga till ditt Apple ID och lösenord.

Skapa nytt Apple-ID genom App Store

Alternativt kan du konfigurera eller skapa ett nytt Apple-ID med hjälp av App Store på din iPhone. Så här görs:

 1. Öppna App Store och tryck sedan på Apple ID-profilikonen.
 2. Tryck på alternativet för att skapa nytt Apple-ID. Om det här alternativet inte är tillgängligt, kontrollera och se till att du är utloggad från iCloud.
 3. Ange din e-postadress, lösenord och välj land eller region. Informationen ska matcha faktureringsadressen för din betalningsmetod. E-postadressen du angav kommer sedan att användas som ditt nya Apple-ID.
 4. Läs och granska villkoren och Apples sekretesspolicy och tryck sedan på alternativet att acceptera villkoren.
 5. Tryck på Nästa för att fortsätta och ange sedan ytterligare information inklusive ditt namn och födelsedag.
 6. Tryck på alternativet för att prenumerera på Apple Updates om du föredrar att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna, programvaran, produkterna och Apple-tjänsterna.
 7. Knacka på Nästa och ange sedan andra frågor.
 8. Bekräfta ditt telefonnummer för att verifiera din identitet och återställa ditt konto vid behov och tryck sedan på Nästa .
 9. Öppna din e-post och läs verifieringsmeddelandet från Apple. På det e-postmeddelandet får du stegen för att verifiera din e-postadress.

När du har verifierat din e-postadress är du redo att använda ditt Apple ID för att logga in på iTunes, App Store, iCloud och andra Apple-tjänster.

Om du har problem med att skapa ett nytt Apple-ID på din iPhone, se till att din internetanslutning fungerar bra och stabil. Notera alla felmeddelanden som du ser eftersom det kommer att tjäna som en ledtråd för dig att avgöra vad som gick fel och hur du åtgärdar det. Eller så kan du också kontakta Apple Support för ytterligare hjälp.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!