Hur man låser upp AT&T-telefonen gratis

Hämtade en ny smartphone från AT & T: s nätverk, och nu undrar du hur du kan låsa upp telefonen så att den kan användas i andra nätverk. När du köper en telefon från en operatör är den vanligtvis låst i operatörens nätverk, vilket betyder att du inte kan ta en AT & T-telefon och omedelbart gå över till Verizon eller T-Mobile. Men det finns en handfull sätt att du kan låsa upp en AT & T-telefon gratis så att du kan använda den på andra nätverk där ute.

Om du inte är säker på det, var noga med att följa nedan när vi tar dig steg för steg genom upplåsningsprocessen.

förutsättningar

Det finns några förutsättningar att tänka på innan du låser upp en AT & T-telefon gratis.

  1. Först och främst måste du ha varit en nuvarande eller tidigare AT&T-kund, även om det finns undantag för dem som inte uppfyller riktlinjerna, men köpt en AT&T-telefon privat, vilket leder oss till den andra förutsättningen.
  2. Enheten vi låser upp måste vara från AT&T. Du kan inte låsa upp en Verizon-enhet med AT&T, så dumt som det låter.
  3. För det tredje, om du är en kund, måste avbetalningsplanen betalas ut, men AT&T erbjuder dig lite spelrum med detta, beroende på hur länge du har varit en bra kund hos dem. Om du inte är en AT & T-kund måste telefonen fortfarande betalas, annars är den placerad på en svartlista och kan inte låsas upp.
  4. Enheten får inte svartlistas från AT & T: s nätverk, som att rapportera förlorade, stulna eller involverade i bedrägeri.

AT&T har olika krav för olika typer av enheter. Till exempel måste förbetalda AT&T-telefoner vara aktiva i sex månader innan du kan låsa upp dem.

Transportören kräver inte heller att tjänste- / militärmedlemmar måste betala av sina utbetalningar för att låsa upp enheten. Skicka e-post till AT&T dina TCS eller PCS (tillfällig / permanent byte av station) -dokument, så låser de upp det för dig så att du kan fortsätta att använda din AT&T-telefon i ett dåligt AT&T-serviceområde eller utomlands.

Apple iPhone fungerar också lite annorlunda. Du behöver inte en kod från AT&T per säga - skicka bara in din begäran om upplåsning, och när du har fått det godkännandemeddelandet kan du helt enkelt ange SIM-kortet från en annan operatör för att starta installationsprocessen.

Lås upp en AT & T-telefon

Det första sättet du bör försöka låsa upp din AT&T-telefon är genom själva transportören. Om du har varit med operatören under en tid och har en god historia att betala din faktura i tid, låser AT&T vanligtvis upp enheten utan problem.

Det första steget är att på din dator eller smartphone gå över till AT & T-enhetens upplåsningsportal i din webbläsare du väljer. Du vill klicka på alternativet som säger Lås upp en enhet .

Därefter vill du välja om du är en AT&T-kund eller inte. Om du väljer att vara det, ange ditt kontos trådlösa nummer i fältet, godkänner villkoren och tryck sedan på Nästa . Om du inte gör det, vill du ange telefonens IMEI i fältet, godkänna villkoren och tryck på Nästa .

Om du bekräftade att du är en AT&T-kund måste du ange en massa kontouppgifter på nästa sida - ditt kontos säkerhets-PIN-kod, kontoinnehavarens namn och en e-postadress. Sedan kan du låsa upp enheten genom att trycka på "Nästa".

Om du inte är en AT & T-kund är upplåsning lite strängare. AT&T kommer att kontrollera om telefonen kan låsas upp genom att se till att enheten är lönad och gratis och tydlig. Om inte, kommer det att kasta ett fel. Om det är klart kan du gå till nästa sida för att låsa upp enheten.

Använd en tredje parts tjänst

AT&T avvisar din upplåsningsbegäran? Du kan också använda en tredje parts tjänst för att låsa upp din telefon. Detta kommer vanligtvis att kräva att du tar ut några dollar (vissa kan kosta upp till $ 60), men det kommer att få din telefon att fungera på ett annat nätverk på nolltid och utan allt bureavtal från din operatör.

Du vill dock söka och undersöka bra företag för detta. Se till att de är ansedda, annars kan du hamna överlämna dina pengar till en i gengäld för, ja, ingenting.

Dom

Som du kan se kan det vara lite besvärligt att låsa upp din AT&T-telefon. Det finns många steg och krav som AT&T har genomgått, men om du uppfyller kriterierna är det inte omöjligt att använda din telefon i ett annat nätverk. Och du kan till och med hoppa över det mesta besväret genom att köpa en upplåsningskod från en tredje parts tjänst.