Hur man installerar Kodi på iPhone eller iPad utan Jailbreak

iPhones och iPad är fantastiska mediauppspelningsenheter, men de kan bli ännu bättre med Kodi, en gratis och öppen källkodsprogramvara för mediaspelare för att spela videor, musik, bilder, spel och mer. Den svåra delen är att installera Kodi på iPhone eller iPad utan jailbreak.

I den här artikeln förklarar vi dig varför du ska gå den extra milen för att installera Kodi, varför du har det bättre utan jailbreak, och viktigast av allt, berätta hur du kan installera Kodi med några gratis resurser.

Vad är Kodi?

Kodi startade sitt liv 2002 som Xbox Media Player. Ett år senare byttes denna funktionsrika, fria och open source-mediaspelare för Xbox till Xbox Media Center eller XBMC för kort.

Programvaran hade visat sig vara så framgångsrik att den snabbt överfördes till andra plattformar, till exempel Windows och Mac OS X. När mjukvaran mognades har den så småningom blivit det mest populära programvarumediascentret i världen.

För att återspegla denna verklighet släppte utvecklarna ett tillkännagivande i augusti 2014 och säger att XBMC kommer att byta namn till Kodi med lanseringen av version 14.

Det är nästan lättare att beskriva vad Kodi kan göra än att försöka namnge alla dess funktioner. Det kan spela alla populära musikfilformat, det har stöd för cue-ark och taggning, MusicBrainz-integration och till och med smarta spellistor för enkel musikhantering.

Kodi stöder alla moderna och inte så moderna videofilformat, och det kan automatiskt importera fullständiga affischer, fanart, disk-art, information om skådespelare, trailers, videoutrustning med mera.

På liknande sätt kan Kodi analysera ditt TV- programbibliotek och ordna allt på rätt sätt genom avsnitt och säsonger, fankonst och showbeskrivningar inkluderade. Bilder och interaktiva bildspel är en tårta för Kodi, och så är online-videoströmning .

Förutom dessa kärnfunktioner, kan Kodi också utökas med det stora urvalet av community skapade tillägg, som alla finns tillgängliga i huvudtilläggsförvaret.

Om du känner för det kan du ändra utseendet och känslan hos Kodi tack vare den mycket anpassningsbara skinnmotorn och du kan till och med styra Kodi på distans med hjälp av dess JSON-RPC-baserade fjärrgränssnitt och hundratals fjärrkontroller för hårdvara. Kodi är helt enkelt en häpnadsväckande applikation för medieuppspelning, en som varje film och TV-buffert bör prova.

Kodi kan utökas för att titta på olika TV-program och filmer genom tillägg som du kan installera i din Kodi-programvara.

Se upp för inofficiella Kodi-installatörer

Fram till nyligen har det funnits två populära metoder för att installera Kodi på iOS-enheter. Den ena kräver att användare jailbreakar sina enheter och den andra, känd som en klick på Kodi-installationsmetoden, kräver att användare laddar ner ett modifierat installationsprogram från en potentiellt osäker vietnamesisk webbplats.

Även om det är sant att jailbreaking har funnits i evigheter och många människor har framgångsrikt jailbrutit sina enheter utan några sjuka biverkningar, är Apples inställning till jailbreak tydlig: inte tillåtet. Om din iPad eller iPhones börjar agera, kan Apple vägra att hjälpa dig och lämna dig en mycket dyr tegel.

Att jailbreaking din iPhone betyder bokstavligen att upphäva tillverkarens garanti på enheten, vilket lämnar dig hög och torr när något händer som du behöver fixa.

Problemet med installationsmetoden med ett klick är källan från tredje part. Istället för att ladda ner den officiella versionen av Kodi, måste du installera en modifierad version, som kan innehålla skadlig programvara eller inte. I en tid med riktade ransomware och utpressningsattacker är det dumt att placera dig själv med så hög risk.

Installera Kodi på iPhone eller iPad utan Jailbreak

Vi kan tacka en man, DanTheMan827, för att ha skapat en genial metod som gör det möjligt att signera appar och samla dem i .ipa-filer som är redo att installeras på en iOS-enhet, vilket förklaras på den officiella webbplatsen för hans iOS App Signer-applikation .

Om du vill använda iOS App Signer behöver du några saker: Mac OS X 10.9 eller nyare, Xcode 7 eller nyare och en kabel. Om du äger en iOS-enhet har du antagligen redan några användbara kablar liggande och Xcode är tillgängligt i App Store.

Vägbeskrivningen, som tillhandahålls av DanTheMan827 på det officiella forumet för Kodi, är ganska lång, men du borde kunna följa dem utan problem tack vare de medföljande skärmdumparna.

Besök DanTheMan827s forumhot, se till att du läser avsnittet FAQ och följ sedan anvisningarna steg för steg. Innan du vet det har du installerat Kodi på din iOS-enhet och förvandlat den till en ultimat multimediaenhet.

Dom

Som du kan se är det inte lätt att installera Kodi utan att jailbreaking iPhone, och du behöver inte nödvändigtvis alla Kodi-funktioner som du skulle få med ett jailbreak. Det är också mycket mer komplicerat att installera programmet utan att jailbreaking din iPhone.

Vi skulle faktiskt rekommendera att använda en Fire Stick och jailbreaking det och sedan installera Kodi där. Då kan du bara titta på ditt jailbreak-innehåll på din TV istället för att eventuellt orsaka skada på din iPhone eller till och med ogiltigförklara garantin på den.

Det håller allt på och upp så långt som din iPhone går, och gör att du fortfarande kan titta på innehåll via Kodi. Kodi på iPhone är - tyvärr - bara inte allt det som är knäckt att bli.