Hur man fryser upp en frusen Galaxy S10 Plus

En frusen Galaxy S10 Plus är faktiskt ett tecken på en firmwareproblem trots att det kan verka som ett hårdvaruproblem. Oftast inträffar detta problem efter en uppdatering, men det finns tillfällen när firmware bara kraschar och lämnar telefonen att svara. Om du känner till Black Screen of Death-problemet är detta en av dess varianter, även om det finns tillfällen när telefonen fryser på en viss skärm och inte på en svart skärm.

I det här inlägget hjälper jag dig att felsöka din frysta Galaxy S10 Plus-telefon så att du kan få den att svara igen. Det är inte första gången vi stöter på det här problemet så jag kommer att dela med dig den mest effektiva lösningen för att lösa problemet. Så länge det här problemet började utan uppenbar orsak eller orsak kan du kanske fixa det, men om det inträffade på grund av fysiska eller vätskeskador, finns det ingen mening i felsökning eftersom du behöver hjälp av en tekniker för det.

För ägare som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i vårt Android-frågeformulär.

Frigör en frusen Galaxy S10 Plus

För det mesta, när en smartphone fryser eller svarar, beror det bara på en firmwarekrasch. Även om det kan verka som ett mycket allvarligt hårdvaruproblem, är det faktiskt väldigt lätt att fixa förutsatt att det inte beror på fysisk skada. Med det sagt, här är vad jag föreslår att du gör med det här problemet ...

Tvinga om starta om din frysta Galaxy S10 Plus

Detta är den mest effektiva lösningen på detta problem och det kan vara det enda du behöver göra för att fixa din frysta Galaxy S10 Plus. Det är en simulerad procedur för att dra ut batteriet som tillfälligt kopplar bort strömmen till dränerad lagrad elektricitet i kondensatorer och andra komponenter. Detta kommer att uppdatera telefonens minne och ladda om alla appar och tjänster. Gör så här:

  1. Tryck och håll ner volymknappen
  2. Håll volymknappen intryckt och håll ner strömbrytaren också.
  3. Fortsätt nu hålla båda tangenterna och släpp dem när Samsung Galaxy S10 Plus-logotypen visas på skärmen.

Om din telefon startar om efter den här proceduren är problemet rättat. Det finns dock ingen garanti för att problemet inte kommer att hända igen i framtiden. Men det som är bra med det är att du redan vet vad du ska göra när det inträffar igen.

Å andra sidan, om kraftåterställningen inte friläser din frysta Galaxy S10 Plus, måste du prova nästa procedur.

Gmail kraschar hela tiden på Samsung Galaxy S10 Plus

Tvinga om fryst Galaxy S10 Plus när du laddar

Det är mycket möjligt att batteriet tömts helt. Medan ett tömt batteri inte riktigt är något problem, finns det tillfällen när firmware kraschar precis innan telefonen stängs av och det beror på att vissa tjänster och komponenter kanske inte är ordentligt stängda eller stängda av. Som ett resultat hanterar du ett par ganska mindre problem som båda resulterar i en svarsfri eller fryst Galaxy S10 Plus. Så här åtgärdar du detta:

  1. Anslut laddaren till ett vägguttag.
  2. Anslut telefonen till laddaren med den ursprungliga kabeln.
  3. Oavsett om telefonen visar laddningssymbolen eller inte, låt den vara ansluten till laddaren i 10 minuter eller så.
  4. Tryck sedan på och håll ner volymen och strömknapparna i 10 sekunder eller mer.

Om din frysta Galaxy S10 Plus slås på efter att ha gjort detta, var problemet verkligen ganska litet. Men om det återstår att inte svara, är det dags att du tar den tillbaka till butiken eller butiken så att en tekniker kan kontrollera det åt dig.

Samsung Galaxy S10 Plus WiFi-anslutning fortsätter att sjunka

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att frysa din frysta Galaxy S10 Plus. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook-sida eller följa oss på Twitter.

RELEVANTA POSTER:

  • Samsung Galaxy S10 Plus känns inte igen av PC
  • Vad gör man om Samsung Galaxy S10 Plus fastnar på logotypen
  • Hur man tar en skärmdump på Samsung Galaxy S10 Plus