Hur man fixar “Tyvärr har Process.com.android.phone slutat”

Om du ser felmeddelandet "Tyvärr har process.com.android.phone slutat" efter att du installerat en ny ROM eller uppdaterat din firmware, finns det faktiskt ett par sätt att fixa det.

LÄS OCH: Fix Samsung Galaxy S5 "Tyvärr har processen com.android.phone slutat" -fel

Felmeddelandet utlöses av telefon- eller SIM-verktygsapplikationen. Så om du ständigt får felet "Tyvärr process.com.android.phone har stoppat", här är sätt att fixa din enhet:

1. Rensa cache och data i telefonappen

Gå till Inställningar för att komma åt detta alternativ. Välj sedan Apps. Klicka på fliken Alla så att alla appar på din enhet visas i en kolumn. Rulla ner tills du ser “Telefon” eller ett alternativ som liknar det. Klicka på det, följt av alternativet "Rensa cache". Om problemet kvarstår, upprepa stegen och inkludera "Rensa data" i dina åtgärder. Starta om telefonen så att ändringarna träder i kraft.

2. Rensa cache och data från SIM Toolkit

Upprepa stegen som visas ovan. Men den här gången väljer du SIM-verktygssats från listan över appar under fliken Alla.

3. Fixa med anpassad återställning

Installera den senaste AROMA-filhanteraren, som finns på webbplatsen. Använd den för att ta bort cache eller tillfällig mapp i "Telefon" såväl som SIM-verktygssats-appen. Starta om enheten så att ändringarna träder i kraft.

4. Gör en fabriksåterställning

Som sista utväg, säkerhetskopiera dina data och utför en fabriksåterställning. För att göra detta, stäng av enheten normalt. Håll sedan ned volymknapparna, hem- och strömknapparna helt tills telefonen vibrerar. När den vibrerar, släpp strömbrytaren men håll fingrarna pressade på resten. När du ser Android-logotypen släpper du dock. Därifrån, säkerhetskopiera och gör en fabriksåterställning.

Skicka e-post till dina frågor om Android

För fler frågor relaterade till Android-enheter, fyll i detta formulär och tryck på skicka.