Hur man fixar Samsung Galaxy Note 5 med en svart och svarsfri skärm, andra bildskärmsproblem

Inresponsiv skärm är ett tecken på att antingen din #Samsung Galaxy Note 5 (# Note5) kraschade och den svarta skärmen kan vara ett symptom på ett mindre firmwareproblem eller ett mer komplicerat hårdvaruproblem. Det finns inget sätt att avgöra vad fallet är om du inte felsöker enheten. Så i det här inlägget kommer jag att gå igenom dig när du felsöker din Galaxy Note 5 vars skärm blev svart och svarar inte.

Det finns tre problem som jag behandlade i det här inlägget, så om du för närvarande har fel av en liknande fråga, försök att gå igenom problemen nedan, eftersom ett av dem kan ta itu med några av de problem du har eller svara på några av dina frågor.

Innan vi hoppar till vår felsökning, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer in på vår Galaxy Note 5-felsökningssida eftersom vi redan har publicerat hundratals problem med den här enheten. Du kan också kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor och ge oss nödvändig information om problemet.

Galaxy Note 5-skärmen blev svart, telefonen svarar inte

Problem : Hej killar. Jag behöver din hjälp. Min Galaxy Note 5 började bara svara av någon anledning. Jag vet inte vad problemet är men skärmen är svart så jag kan inte göra någonting åt det ännu. Snälla hjälp mig hur man fixar det eftersom jag sårt behöver min telefon. Jag använder det för mitt jobb så jag har verkligen inte råd att ha en enhet som inte fungerar. Tack så mycket!

Felsökning : svart skärm, svarar inte. De kan vara ett tecken på att din telefon lider av appkrasch, firmwareproblem eller mer komplexa hårdvaruproblem. Baserat på dessa möjligheter, här är vad du behöver göra:

Steg 1: Tvinga om din enhet på nytt

Tryck och håll in Volym ned och strömbrytaren i 10 sekunder. Om problemet verkligen är av en firmwareproblem och det har tillräckligt med batteri, bör det starta om utan problem. Den här proceduren är mycket effektiv när det gäller att ta itu med mindre firmwareproblem och maskinvarufel. Det är i grund och botten bara en omstart men det simulerar batteriets bortkoppling vilket motsvarar proceduren för att dra ut batteriet som många av oss vet om.

Steg 2: Prova att starta om det i säkert läge

Detta utesluter möjligheten att problemet orsakas av tredjepartsappar. Om du gör detta kommer din telefon att startas upp med alla appar och tjänster från tredje part inaktiverade. Så eventuella problem orsakade av dem kommer att åtgärdas:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. När 'Samsung Galaxy S6' visas släpper du omedelbart strömbrytaren och håller ner Volym-knappen nedtryckt.
 3. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills telefonen är klar omstart.
 4. Släpp knappen när du ser Safe Mode i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Steg 3: Försök att starta upp det i återställningsläget

Den här proceduren avaktiverar Android-användargränssnittet tillfälligt. Det betyder att telefonen kommer att köras på barebones när den startas upp i återställningsläge och du kan göra vissa firmware-inriktade procedurer som kan hjälpa till att lösa problemet. Så försök att starta din telefon i återställningsläge och torka sedan cache-partitionen om det lyckas:

 1. Stäng av din Galaxy Note 5.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om detta inte misslyckas, söka hjälp av en tekniker.

Galaxy Note 5-skärmen blev svart på grund av Gear VR-appen

Problem : Hej, jag undrade om det finns en lösning för att fixa den svarta skärmen med lilla x på botten efter att växel vr-appen dyker upp. Jag laddade aldrig ner den appen men min telefonskärm blir ofta svart med den lilla xen i botten. Jag har redan fabriksinställt båda sätten genom inställningar och med hemknappen, strömknappen, volym upp-tangenten och fortfarande densamma. Jag kommer inte ens att ladda.

Felsökning : Spelare och teknikentusiaster vill ha en verklighet som applikationer så att de kan få den bästa upplevelsen för apparna som de efterhandlar. Eftersom Samsung är en av världens eftertraktade elektroniska leverantörer, kom de äntligen upp på idén att skapa Samsung Gear VR.

Det finns två scenarier här: (a) du märkte inte att du av misstag har installerat appen på din telefon, (b) att du aldrig installerat appen. Här är en fångst antingen vilket av dessa två scenarier det alltid finns den scenen där telefonens skärm ofta blir svart med den lilla xen på botten, även om du har gjort fabriksinställningar genom inställningar fortfarande ingenting. Sedan kommer vi att ta itu med och ge lösningar på alla möjliga scenarier.

Steg 1: Tvinga om omstart av din anteckning 5

I det ögonblick telefonen fryser eller skärmen blir svart bör du starta om din enhet och se om det löser problemet. Tryck och håll in både Volym ned och strömbrytaren i 10 sekunder. Om problemet fortfarande händer, är en masteråterställning nödvändig.

Steg 2: Utför Master Återställ på din telefon

Om det första steget misslyckades finns det inget annat alternativ än att göra återställning av master. De dåliga nyheterna är att du kommer att förlora allt du sparat i din telefon inklusive dina appar, filer och data, men det är ett nödvändigt steg för att avgöra om det bara är en firmwareproblem eller en maskinvarufel.

 1. Ta bort ditt Google-konto och koppla ur skärmlåsen för att se till att du inte löser Factory Reset Protection (FRP).
 2. Stäng av din Samsung Galaxy Note 5.
 3. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 4. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 5. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 6. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 7. Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 8. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Steg 3: Skicka telefonen in för reparation

Om problemet fortfarande existerar efter återställningen, slösa inte någon tid. Skicka din telefon till en teknik och få den kontrollerad. Det är ett laddningsportproblem.

Galaxy Note 5 började bli blå och skärmen helt mörk

Problem : Min Samsung Galaxy (som är flera år gammal) började bli blå i går kväll och idag är skärmen helt mörk. Jag har tagit ut batteriet, men jag kan inte starta om det på grund av att skärmen är svart och jag kan inte se ett tangentbord för att hålla ner de rätta knapparna. Eftersom det här är en äldre modell, undrar jag om jag bara borde få en ny telefon? Jag är ganska bra just nu, eftersom ett barn på college och ett annat utan jobb, jag betalar hennes lån, yada, yada. Ärligt talat är jag inte exakt säker på vilken modell av Samsung Galaxy jag har.

Felsökning : Samsung är den största mobiltelefonstillverkaren i Sydkorea och den tredje största i världen. Namnet Samsung har byggt är framgång på grund av de pålitliga enheterna som de introducerade på marknaden. Det är uppenbart att de flesta som väljer Samsung än några andra märken tror att deras enhet ger dem möjlighet att uppleva innovation på grund av de funktioner som har gått igenom Samsungs generationer.

Även hur gammal och hur populär produkten kan vara på marknaden finns det fortfarande inget sätt för den att uppleva tekniska egenskaper. Men hur felsöker vi Samsung Black Screen eller Black Screen of Death-problem? Eftersom du är klar med att ta ut och placera batteriet tillbaka, kommer du att fortsätta och prova andra lösningar. Du behöver inte oroa dig, nedan är steg du kan vidta för att ta hand om det här problemet.

Steg 1: Kontrollera att det inte beror på vätskeskada

Det bästa sättet att göra det är att ta bort SIM-kortfacket och titta på det lilla klistermärket inuti spåret. Om klistermärket blev rött, lila eller rosa är orsaken till problemet vätskeskada. Skicka in den för reparation eller kontroll.

Steg 2: Se till att det inte beror på fysisk skada

Om orsaken till problemet är fysisk skada, måste kraften som orsakade skärmen på så sätt ha lämnat några bucklor eller repor. Om du kan se några bekräftar det det. Låt en tekniker omedelbart kontrollera enheten. Men om det varken är flytande eller fysisk skada, fortsätt felsökningen.

Steg 3: Försök torka av cache-partitionen

Om problemet inträffade efter en uppdatering, försök sedan torka av cache-partitionen för att ta bort cacheminnet och ersättas med nya. Här är hur…

 1. Stäng av din Galaxy Note 5.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Steg 4: Utför huvudåterställningen

Om problemet kvarstår efter att ha torkat cache-partitionen, har du inget annat alternativ än att återställa telefonen. Det kan vara ett allvarligt firmwareproblem och du måste ta bort allt och bygga upp din telefon från grunden igen.

 1. Ta bort ditt Google-konto och koppla ur skärmlåsen för att se till att du inte löser Factory Reset Protection (FRP).
 2. Stäng av din Samsung Galaxy Note 5.
 3. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 4. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 5. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 6. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 7. Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 8. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Du kan också välja att göra fabriksåterställningen via menyn Inställningar istället:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningsikonen.
 3. Under avsnittet "Personligt" hittar du och trycker på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 5. Tryck på Återställ enhet för att fortsätta med återställningen.
 6. Beroende på vilket säkerhetslås du använde anger du PIN-koden eller lösenordet.
 7. Tryck på Fortsätt.
 8. Tryck på Radera alla för att bekräfta din åtgärd.

Steg 5: Skicka telefonen in för kontroll och reparation

Om allt annat misslyckas, begär hjälp från din leverantör, Samsung eller ta telefonen till en lokal butik och låt tekniken göra några tester på det för att avgöra problemet.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.