Hur man fixar Galaxy S9 Plus ogiltigt SIM-kortfel

Hej Android fans! Det här inlägget kommer att besvara ett annat vanligt problem för Galaxy S9 Plus: Ogiltigt SIM-kortfel. Vi tillhandahåller alla programfelsökningssteg som du kan göra vid slutet. Kom ihåg att andra faktorer kan påverka telefonens nätverksprestanda, så om ingenting ändras efter att ha använt all felsökning av programvaran bör du kontakta Samsung eller din operatör för ytterligare support.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy S9 Plus ogiltigt SIM-kortfel

Jag har två Galaxy S9 + och en har fått SIM-kortet bytt och ger nu ett fel för ett "ogiltigt simkort" igen. Jag har dåliga flera problem med den specifika enheten och jag behöver en fix eller en helt ny, inte renoverad telefon.

Lösning : "Ogiltigt simkort" -fel kan vara ett tecken på något av följande:

 • SIM-kortet är inte aktivt
 • SIM-kortet är defekt
 • konto (med din operatör är problematisk)
 • SIM-facket är skadat
 • telefonen är skadad
 • nätverksproblem
 • dålig app
 • programvarufel

För att felsöka "ogiltigt simkort" -fel måste du göra en serie logiska steg.

Tvinga om omstart

Ibland kan den här enkla proceduren åtgärda buggar som utvecklats efter att systemet har körts under lång tid. Genom att manuellt tvinga din S9 Plus att starta om simulerar du i princip ett batteridrag, vilket i äldre mobiler med flyttbara batteripaket var ett effektivt sätt att uppdatera systemet. Om du inte har provat den här ännu, här är stegen som du kan göra:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Sätt tillbaka SIM-kortet

Ogiltigt SIM-kortfel kan ibland orsakas av ett SIM-kort eller nätverksfel. Försök att sätta om eller koppla bort SIM-kortet från telefonen och se vad som händer. Här är vad du behöver göra:

 1. Se till att först stänga av telefonen.
 2. Ta bort SIM-kortet.
 3. Vänta i minst 30 sekunder.
 4. Sätt tillbaka SIM-kortet i telefonen. Se till att den är korrekt placerad.
 5. Slå på telefonen igen och kontrollera om problemet finns.

Leta efter dåliga appar

Vissa appar kan orsaka problem med systemet. Om du vill kontrollera om det finns en nedladdad app som orsakar det här problemet bör du starta om telefonen till säkert läge och observera det. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Kolla efter problemet.

Med säkerhetsläge tillåter din Galaxy S9 Plus bara appar från tredje part att fungera. Alla nedladdade appar kommer att blockeras och kan inte köras. Se till att låta din enhet köras i säkert läge i minst 24 timmar så att du märker någon skillnad. Om telefonen fungerar normalt och felet "Ogiltigt simkort" inte visas har du ett appproblem. För att identifiera vilken av dina appar som orsakar problemet måste du använda metoden för eliminering. Så här gör du:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 Plus fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ nätverksinställningar

Ett annat felsökningssteg som du måste göra i den här situationen är att rensa telefonens nätverksinställningar. Detta är ofta effektivt för att fixa nätverksfel. Om det ogiltiga SIM-kortfelet orsakas av felaktig nätverkskonfiguration kan det hjälpa.

Så här återställer du telefonens nätverksinställningar:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Återställ alla programinställningar till standardvärden

Fabriksåterställning är en drastisk lösning för många problem inklusive nätverksrelaterade. Om alla de föreslagna stegen ovan inte har hjälpt hittills, överväg att torka av telefonen för att se om det finns någon skillnad. Om ett programfel orsakar att felet dyker upp kan det hända att återställa telefonen till dess standardvärden fungerar.

För att återställa din Galaxy S9 PLus till fabrik:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontakta din nätoperatör

Ogiltigt SIM-kortfel kan också vara en indikation på ett eventuellt problem med ditt konto. Se till att prata med din operatör om det så att de kan felsöka problemet och kontrollera om det finns något nätverks- eller kontoproblem som kan ha påverkat din enhet eller SIM-kort.

Maskinvaruproblem

Om det inte finns någon förändring efter att telefonen har återställts till standardinställningar kan du anta att orsaken till problemet är på hårdvarusidan. Kontakta Samsung eller din operatör för att få din telefon att reparera eller byta ut.

När det gäller ersättningsprogram tillhandahåller Samsung eller transportörer nästan alltid renoverade enheter. Prata med dem för att få korrekt information om detta.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.