Hur man fixar Galaxy S9-felet "Internet kanske inte är tillgängligt" när du använder wifi

Hej och välkommen till dagens felsökningsartikel! Det här inlägget fokuserar på att fixa några av de vanliga problemen för # GalaxyS9. Ett speciellt fall som vi skulle vilja hantera är felet ”internet kanske inte är tillgängligt” när vi använder wifi.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar Galaxy S9-felet "Internet kanske inte är tillgängligt" när du använder wifi

Varje privat nätverk som jag har anslutit till fungerar bra, men alla andra allmänna wifi än WalMart som jag har anslutit har inte fungerat alls. När du ansluter till dem står det "internet kanske inte är tillgängligt" och sidan för att acceptera användarvillkoren och vad som inte visas. Jag har försökt öppna Chrome och skriva på en webbplats men det hänger bara. Jag har även laddat ner FireFox och det gör samma sak. Mina mobildata fungerar bra men jag vill helst inte använda den om jag har ett val.

Lösning: Eftersom problemet inte påverkar alla offentliga wifi-nätverk, måste den mest troliga orsaken till ditt problem ligga på själva telefonen. Följ våra förslag nedan för att lösa problemet.

Lösning 1: Tvinga om omstart

Många wifi-anslutningsfel fixas genom att göra en enkel lösning: starta om. Innan du gör avancerade mjukvarulösningar rekommenderar vi att du uppdaterar systemet genom att simulera en "batteridrag" som också kallas en tvångsstart. Så här gör du:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Lösning 2: Uppdatera systemcachen

Android använder en speciell uppsättning filer som heter systemcache för att ladda appar snabbt. Ibland blir denna cache skadad och orsakar alla slags problem. För att säkerställa att din telefon har bra systemcache hela tiden, vill du regelbundet rensa cache-partitionen, där systemcachen är lagrad. Du kan göra det en gång per månad eller efter uppdatering av Android. I den här felsökningsguiden kan du också göra det för att se om det kommer att göra en skillnad. Här är hur:

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 3: Glöm wifi-nätverk

Du angav inte detta i din beskrivning ovan så vi antar att det aldrig har gjorts ännu. Att glömma wifi-nätverk är ett sätt att uppdatera wifi-anslutningar i en enhet. Detta kan hjälpa om felet är bundet till en av inställningarna för wifi-nätverk du har problem med.

För att glömma ett wifi-nätverk i din Galaxy S9:

 1. Dra upp eller ner från skärmens mitt på skärmen för att komma åt apparens skärm.
 2. Gå till Inställningar.
 3. Gå till anslutningar.
 4. Gå till Wi-Fi.
 5. Se till att Wi-Fi-omkopplaren (uppe till höger) är påslagen Slå på
 6. Klicka på det Wi-Fi-nätverk du vill ta bort.
 7. Tryck på FORGET.

Lösning 4: Återställ nätverksinställningar

Ett annat sätt att lösa problem med nätverk eller anslutningar i Android är genom att rensa eller återställa nätverksinställningar. Om du gör det raderas alla wifi-nätverk och deras lösenord, VPN-inställningar och mobilinställningar. Se till att du vet hur du ansluter din wifi eller VPN igen innan du gör detta steg.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Lösning 5: Anslut till wifi i säkert läge

En av de möjliga orsakerna till ditt problem kan vara en tredjepartsapp. För att kontrollera om en app stör Android eller förhindrar wifi från att fungera ordentligt, försök att ansluta till wifi-nätverk du har problem med när telefonen är i säkert läge. Om du gör det kommer alla appar och tjänster från tredje part att stängas av. Om wifi fungerar normalt bara i säkert läge är det en bekräftelse på vår misstank.

Här är stegen för hur du startar upp din S9 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Observera telefonen och kolla om problemet.

Om du tror att det finns ett appproblem kan du använda processen för eliminering för att identifiera den problematiska appen. Här är vad du behöver göra exakt:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Lösning 6: Återställ alla inställningar

Den här proceduren är separat från den föregående eftersom den täcker alla inställningar på din Android-enhet och inte bara apparna. Effekterna liknar fabriksåterställning utan att ta bort personuppgifter och vissa andra anpassningar. För att göra detta, följ stegen nedan:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Lösning 7: Installera uppdateringar

Vissa buggar kan vara kodningsrelaterade så det enda sättet att fixa dem är att korrigera den ineffektiva eller problematiska koden. Detta kan bara göras genom att installera uppdateringar. Detta gäller både Android-operativsystem och appar. Om din telefon har väntar på uppdateringar, se till att installera dem för att se om de hjälper till att lösa problemet.

Lösning 8: Fabriksåterställning

Du kanske till slut måste göra en fabriksåterställning om inget av förslagen ovan hjälper inte. Detta bör åtgärda buggar som kan ha utvecklats i operativsystemet. Det finns goda chanser att fabriksåterställning kommer att lösa problemet men du vill göra det som din absoluta sista utväg. Var säker att säkerhetskopiera dina personuppgifter först innan du torkar telefonen.

Här är stegen för att återställa din S9 från fabrik:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Problem nr 2: Galaxy S9 kopplar bort andra enheter när de är anslutna till wifi hem

Hallå där. Jag har en samsung s9, och varje gång den ansluter till mitt hem WiFi inom 10 sekunder varje enhet som är ansluten till WiFi, kopplas bort. S9 säger att det fortfarande hämtar signal och 14 Mbps, men jag kan använda vilken app som helst som kräver internet. Internetwebbläsare har just kommit med DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET. Så snart min s9 kopplar från WiFi startar allt annat upp igen. Jag har försökt starta om telefon och modem och ändra DNS, ingenting hittills fungerar.

Lösning: Vi känner inte till hela enhetens historik, men om någon enhet som är ansluten till samma router startar, låter det inte rätt. Har du installerat någon app som kan hantera ett nätverk? Om du gjorde det, prova att radera det. Om problemet inträffar från det blåa föreslår vi att du återställer alla programvaruinställningar på din telefon till deras standardvärden (fabriksinställning), eller flashar tillbaka den till lager firmware (om du kör anpassad ROM). Genom att återställa enhetens programvara till fabrikstillståndet kan du skapa ett riktmärke för att jämföra resultaten från dina nästa felsökningssteg.

Om du tidigare har rotat din S9 kan du försöka ta bort den för att inte tillåta appar som kan manipulera nätverket utan din vetskap. Om du inte rootade eller anpassade telefonens programvara ändå, ignorera helt enkelt detta förslag. Försök att fokusera på att återställa telefonens programvara till dess lagerstatus. Vi vet faktiskt att ett fabriksstat Android OS inte kommer att kunna påverka en routerfunktion så det kommer troligen att hjälpa.

Problem nr 3: Galaxy S9 kommer inte att ansluta till internet när wifi är AV

Jag kan ansluta till wifi och även använda telefon och sms, men när jag inte är ansluten till wifi kan jag inte få tillgång till internet. Jag försökte den mjuka omstarten och uppdaterade också APN (det var bara ett val och det var min leverantör, så jag klickade på den). Jag var nyligen i Australien med ett annat SIM-kort (allt fungerade bra). Efter att ha återvänt och återinfört mitt nya kort kunde jag använda internet i några dagar (men det kan ha anslutits till ett wifi-nätverk ... Jag är inte säker). Nu kan jag bara använda den när jag är ansluten till wifi. Jag har en billig leverantör (StraightTalk) som har fruktansvärda kundservice, så jag är inte säker på att jag kan få mycket hjälp av dem. Tack för tjänsten du gör för alla oss Android-användare!

Lösning: För att ansluta till internet utan wifi måste du ha ett aktivt mobildatabonnemang hos din operatör. Det är en betald tjänst så att du behöver din nätoperatörs hjälp med att kontrollera dess status. Vi kan inte göra det åt dig.

På din nivå kan du kontrollera genom att stänga av wifi och slå på mobildata efteråt. När du har aktiverat mobildata kan du använda alla appar som kräver internet som YouTube och se om du kan strömma en video. Om det inte fungerar, kontakta din operatör för hjälp.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.