Hur man fixar ett Google Pixel 2-problem på frusen eller svarsfri display (enkla steg)

Behöver du hjälp med din Google Pixel 2 som fortsätter att frysa eller inte svara? Ta reda på hur du löser problemet med generiska metoder eller standardlösningar.

Ständiga fördröjningar, kraschar och fryser är vanliga indikatorer på prestandaproblem hos elektronik och mobila enheter. Ofta är dessa symtom knutna till otillräckligt minne som när det interna minnet är nästan fullt. Dåliga uppdateringar och skadade nedladdningar är också bland de andra utlösarna.

Det finns också tillfällen då en enhetsskärm fryses när processorn är utmattad från omfattande användning, vilket gör att enheten överhettas. Alla dessa möjliga orsaker är relaterade till programvaran och kan därför lösas i slutet av användaren. I värsta fall kan fysiska eller vätskeskador också vara grundorsaken till problemet. Tyvärr för hårdvarorelaterade problem som detta är det redan nödvändigt med service för att få problemet fixat och din enhet ska säkerhetskopieras och fungerar smidigt igen.

Om något av de ovannämnda symptomen inträffar på din Google Pixel 2-handenhet mer än en gång kan det innebära en allvarligare problem som kräver mer avancerade lösningar. Men så länge hårdvarukomponenterna fungerar korrekt är det fortfarande möjligt att fixa problemet i slutändan.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett annat problem, se till att du besöker felsökningssidan för Google Pixel 2 för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Men om du behöver hjälp kan du fylla i vår frågeformulär för Android-frågor och trycka på skicka. Var säker på att vi kommer att undersöka din oro.

Vad gör du när din Google Pixel 2 konstant fryser?

Nedan markeras standardförfaranden och lösningar som används för att hantera ett problem på Google Pixel 2 som ständigt fryser eller inte svarar. Om du vill felsöka ett relevant problem på samma enhet kan följande genomgångar hjälpa dig. Känn dig fri att hänvisa till dessa metoder vid behov.

Första metoden: Tvungen omstart.

En tvingad omstart fungerar på samma sätt som en mjuk återställning bara att den görs genom hårdvaruknapparna eftersom skärmen inte svarar på beröringsingångar.

Inga uppgifter kommer att påverkas i processen så länge det är ordentligt gjort. Alla appar och webbläsarsidor som öppnats stängs med kraft. Till att börja med, så här gör du en tvingad omstart på din Google Pixel 2:

 • Tryck och håll ner strömbrytaren och Volym ned-knappen samtidigt i ungefär 7 till 8 sekunder eller tills telefonen vibrerar, startar om och startar tillbaka till ett fullt fungerande skick.

Andra metoden: Kontrollera och hantera intern lagring.

Telefonen fryser också oftare, speciellt om minnet tar slut. För att se till att detta inte orsakar dina problem, kontrollera och hantera intern lagring på din Google Pixel 2. Om du ser att det tillgängliga lagringsutrymmet ligger under 10 procent, måste du frigöra lite utrymme genom att flytta eller ta bort lite av dina appar och data från din enhet.

 • För att kontrollera och frigöra lagring, gå till Inställningar-> Lagringsmeny och tryck sedan på för att välja en kategori.

Om du vill kan du också ställa in enheten så att den frigör lagring automatiskt genom att rensa säkerhetskopierade foton och videor från telefonens interna lagring när den blir full.

 • För att göra det, gå vidare till Inställningar-> Lagring-> tryck sedan på Smart Storage.

Alternativt kan du bara frigöra lagring manuellt genom att ta bort oanvända foton, videor och appar från din enhet.

 • För att göra det, navigera till Inställningar-> Lagring-> och tryck sedan på Free Up Space. Om du vill välja ett objekt du vill ta bort trycker du på den tomma rutan till höger om objektet och trycker sedan på Free Up.

Om du inte hittar några objekt i listan, klicka på alternativet för att granska senaste objekt och följ instruktionerna på skärmen.

Tredje metoden: Avsluta appar som körs i bakgrunden.

När du lämnar fler appar som körs i bakgrunden finns det en tendens att någon av dessa appar kraschar. Om detta händer kan hela systemfunktionerna påverkas. Avsluta alla de senaste appar som du nyligen öppnade och starta om din enhet för att förhindra att detta inträffar.

 • För att göra det, öppna appen Inställningar, tryck på A pps & meddelanden-> Appinfo . När du når den här menyn väljer du de appar som du vill stänga och tryck sedan på Tvinga stopp.

Om problemet bara uppstår när du använder en viss app, är det troligt att den är felaktig. I det här fallet kan du bara ta bort eller avinstallera den felaktiga appen från din enhet istället.

Fjärde metoden: Starta i säkert läge och diagnostisera appar.

Om du startar din telefon i säkert läge kan du avgöra om en tredjepartsapp orsakar att din Google Pixel 2 fryser eller inte svarar. Alla appar och tjänster från tredje part eller nedladdade förbikopplas eller tillfälligt inaktiveras i det här läget, vilket gör det lättare för dig att isolera problemet. Så här öppnar du säkert läge på din Google Pixel 2:

Du kan starta i säkert läge på två sätt - när din enhet är på eller när den är av.

 • För att gå in i säkert läge när enheten är påslagen trycker du strömbrytaren och håller den intryckt och håller ned strömbrytaren på skärmen i några sekunder. När du ser etikett för säkert läge längst ner på skärmen, betyder det att du redan är i säkert läge.
 • Tryck på strömbrytaren i några sekunder för att gå till säkert läge när enheten är avstängd . Släpp knappen när du ser Google-logotypen och animeringen börjar. Håll sedan ned Volym ned-knappen tills animationen är slut.

Enheten startar sedan i säkert läge och etiketten för säkert läge visas längst ner på skärmen.

Observera din enhet i säkert läge. Om problemet inte uppstår i säkert läge är en nedladdad app troligen utlösaren. Försök se vilka från dina senaste appar som orsakar problemet. Du kan radera dina nedladdade appar en efter en och sedan starta om enheten efter varje radering för att se om det har åtgärdat problemet. När den felaktiga appen har tagits bort kan du installera om dina andra appar.

Men om problemet kvarstår i säkert läge är nedladdade appar inte den skyldige så du måste felsöka din enhetsprogramvara och hårdvara.

Femte metoden: Sök efter programuppdateringar.

Programuppdateringar rullas ut för att få nya och förbättrade funktioner för din telefon. De innehåller också officiella korrigeringar av programvarufel som har orsakats av den tidigare firmware-uppdateringen. Om problemet du har inträffat är ett problem efter uppdateringen, kan en ny firmwareuppdatering kunna lösa det.

 • För att leta efter tillgängliga programuppdateringar för din Google Pixel 2, gå till Inställningar-> System-> Om telefonmenyn .

Du får ett uppdateringsmeddelande om en uppdatering är tillgänglig. Innan du laddar ner och installerar den nya uppdateringen ska du säkerhetskopiera din telefon för att skydda dem. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att implementera den nya programuppdateringen på din enhet. Din Google Pixel-telefon får den senaste versionen av Android direkt från Google.

Sista alternativet: Återställ din Google Pixel 2 till fabriksinställningar (hård återställning).

För mjukvarorelaterade problem vid konstant frysning och svarsfria skärmar som inte kunde åtgärdas med någon av de tidigare metoderna, skulle det behövas att utföra en fullständig återställning av systemet. En fabriksåterställning betraktas ofta som det sista alternativet när man hanterar allvarligare programvaruproblem i smartphones. Således kan du också överväga den här återställningen om problemet kvarstår och du har slut på alternativ. Du måste dock notera att en fabriksinställning kommer att radera alla dina personuppgifter från din enhet. Med detta sagt måste du säkerhetskopiera dem innan du börjar med återställningen. Du kan säkerhetskopiera dina data till ditt Google-konto för säker lagring och enkel återställning. Se också till att din enhet har gott om kraft för att förhindra avbrott. Ladda om möjligt telefonen och håll den ansluten tills återställningen är klar.

Så här gör du en fabriksåterställning på din Google Pixel 2-smartphone:

 1. Gå till Inställningar och bläddra ner för att välja System .
 2. Klicka på Återställ alternativ och radera sedan alla data (fabriksåterställning).
 3. Rulla nedåt för att bekräfta och tryck på Återställ längst ner.
 4. Bekräfta din PIN eller lösenord och fortsätt.
 5. Vänta tills återställningen är klar och sedan startar telefonen igen.

Observera din enhet efter återställningen för att se om problemet är rätt. Om inte, överväg nästa alternativ.

Vad ska jag göra om problemet kvarstår?

Uppgradera problemet till din operatørs kundtjänst eller kontakta Googles support för ytterligare hjälp och rekommendationer. Om du misstänker att en maskinvaruskada orsakar att din Google Pixel 2 hela tiden fryser eller blir svarsfri, kan du bara ta din enhet direkt till ett servicecenter och få den diagnostiserad av en tekniker för reparation av maskinvaruskador. Om din enhet fortfarande är under garanti, glöm inte att utnyttja garantin.

Google Pixel 2-inlägg som du kanske är intresserad av att läsa:

 • Hur man fixar Google Pixel 2 som inte laddar [Felsökningsguide]
 • Varför startar min Google Pixel 2 inte och hur fixar jag den? [Felsökningsguide]
 • Vad gör man med Google Pixel 2 som inte kan ansluta till Wi-Fi? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Google Pixel 2 som inte kan skicka eller ta emot textmeddelanden eller SMS [Felsökningsguide]