Hur man fixar dåligt batteriprestanda på Galaxy S8 efter en uppdatering (problem med batteriladdning)

Dålig batteriprestanda efter en uppdatering är en vanlig fråga för många människor över hela världen. om du stöter på det här problemet på din Galaxy S8, lära dig vad du ska göra genom att följa våra förslag nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy S8 allvarligt batteriladdningsproblem efter en uppdatering

Hej! Jag har en Samsung Galaxy S8 som har varit fantastisk fram till idag. Jag installerade säkerhetsuppdateringen i oktober i går och i morse såg jag att mitt batteri tappades extremt snabbt och laddades väldigt långsamt. Jag har det på medellång energibesparing och jag tappar fortfarande 1% var 2-3: e minut. Om den inte används tappar jag 1% var tredje minut. Jag optimerade det tidigare så att bakgrundsappar är stängda, jag håller skärmen på cirka 30% ljusstyrka och jag sveper ur apparna så snart jag är klar med dem. Jag har inte fått några felmeddelanden men när jag klickade på länken för att fylla i det här formuläret gav det mig möjligheten att använda krom eller någon röd Samsung-app. Vet inte om det är konstigt men det har aldrig hänt förut eftersom Chrome är min standard. Jag kan vanligtvis använda det hela dagen på jobbet och när jag kommer hem är jag på cirka 70% eller så, men idag var jag 54% när jag kom till jobbet och var tvungen att springa hem vid lunch för att ta en laddare så det skulle inte dö just då. Hjälp! Jag känner mig som en iPhone-ägare !! Tack!

Lösning : Det finns ingen enda effektiv lösning för en fråga som denna. Problem med batteriladdning kan utlösas efter en uppdatering men det betyder inte nödvändigtvis att det är ett Android-problem. I vissa fall kan en ny Android-version plötsligt få vissa appar att ändra sina inställningar och skapa konflikter. När du hanterar en fråga som denna är det viktigt att ta hänsyn till alla faktorer och sedan begränsa dem mot lösning. Nedan är de saker du kan prova.

Uppdatera systemcachen

När du står inför problem efter uppdateringen är det viktigt att överväga att rensa cache-partitionen direkt för att säkerställa att det finns en ny systemcache för Android att använda. Operativsystemet behöver uppdaterade tillfälliga filer som kallas systemcache för att ladda appar och utföra specifika uppgifter. Android använder denna cache för att förbättra dess allmänna prestanda. Men ibland skadas cachen efter en uppdatering som orsakar långsamma nedgångar och buggar. För att minimera att situationer som detta inträffar kan du uppdatera systemcachen som finns i cache-partitionen.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 4. Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Installera appuppdateringar

Tidigare fungerande appar kan bli ett problem efter en uppdatering. Tänk på att uppdatering av Android inte kommer att uppdatera apparna också. Helst måste apputvecklare göra nödvändiga ändringar på sina produkter för att begränsa risken för problem efter en uppdatering. Även om detta är sant för många välstödda appar kanske vissa inte är så. Du kan hjälpa dig genom att manuellt leta efter tillgängliga appuppdateringar direkt efter att du har uppdaterat Android. Se till att hålla dina appar uppdaterade genom att låta Google Play Store ladda ner och installera uppdateringar för dem. Här är hur:

 1. Öppna Play Store-appen.
 2. Klicka på Fler alternativ överst till vänster (tre horisontella linjer).
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Klicka på Auto-uppdatera appar.
 5. Välj något av följande:
  • Över alla nätverk
  • Endast via Wi-Fi
  • Uppdatera inte appar automatiskt.

Vi föreslår att du bara uppdaterar på wifi för att undvika att medföra ytterligare kostnader.

Återställ appens inställningar

Detta felsökningssteg säkerställer att alla standardappar och tjänster är aktiverade. Vissa appar kan behöva standardappar för Samsung och Google för att fungera korrekt. Om några av dessa standardappar har avaktiverats av misstag eller ändrats efter en uppdatering kan det skapa en konflikt med apparna som behöver dem.

Så här återställer du appinställningar:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Återställ alla inställningar

Den här proceduren är separat från den föregående eftersom den täcker alla inställningar på din Android-enhet och inte bara apparna. För att göra detta, följ stegen nedan:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Kalibrera batteri och operativsystem

Ibland kan Android tappa reda på de faktiska batterinivåerna. Gör följande för att kalibrera operativsystemet så att det får exakta batterinivåavläsningar:

 1. Töm batteriet helt. Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
 2. Ladda telefonen tills den når 100%. Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
 3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden.
 4. Starta om enheten.
 5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
 6. Upprepa steg 1-5.

Batteribruk

Snabbt batteriladdning är ett flerårigt problem för både slutanvändare och tillverkare. För att bättre hantera batteriet erbjuder Samsung en användbar app som du kan använda för att hålla reda på appar som förbrukar ström. Den här funktionen finns i Inställningar och kallas Batteribruk. Se till att använda det så att du har en uppfattning om vilka appar du bättre kan hantera.

Så här öppnar du batteribruk:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Enhetsunderhåll.
 3. Knacka på Batteri.
 4. Klicka på Batteribruk.

Under avsnittet Nylig användning av batteri ser du en uppdelning av appar och tjänster som använder batteriet. Om det finns en app som framträder högst upp på listan som du inte använder aktivt hela tiden, kan det vara en av de viktigaste orsakerna till problemet med batteriladdning. Det senaste avsnittet om batterianvändning visar också systemapparna som skärm, Android-system etc. i den här listan, men det kan vara lite till ingenting som du kan göra åt dem. Om skärmen är den främsta skyldigheten för batteriladdningen nyligen, bör du överväga att dimma skärmen till den lägsta bekväma nivån.

Fabriksåterställning

Detta kan vara det sista i den här listan med felsökningssteg, men fabriksinställning är ofta ett effektivt sätt att återställa alla parametrar i operativsystemet till sin normala inställning. Se till att göra detta om inte något av våra förslag ovan inte hjälper.

Så här fabriksinställer du din S8:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
 10. Ställ in din enhet igen.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.