Hur man fixar Apple iPhone XS Max-appar som inte kommer att uppdateras, inte kan ladda ner och installera appuppdateringar [Felsökningsguide]

Problem med uppdatering och nedladdning av appar på en iPhone kan uppstå på grund av olika orsaker, inklusive nätverksproblem / trängsel, Apple-servertidstider, ogiltiga Apple-ID: er, iPhone-begränsningar och otillräcklig lagring, för att nämna några.

Det här inlägget hjälper dig att felsöka ett liknande problem med iPhone XS Max-appar som inte kommer att uppdateras. Du kan prova de givna lösningarna för att utesluta någon av de nämnda faktorerna från de bakomliggande orsakerna, avgöra vad som förhindrar din enhet från att uppdatera appar och tillämpa den bästa möjliga lösningen som finns tillgänglig.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta problem som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker iPhone XS Max som inte kommer att uppdatera dess applikationer

Innan du felsöker, kontrollera tillgängligt lagringsutrymme på din enhet. För att se till att lagring inte är fel, se den aktuella minnestatusen för din iPhone XS Max genom att gå till Inställningar-> Allmänt-> Om- menyn. Bläddra sedan ner till avsnittet Tillgängligt . Det ska ange tillgängligt lagringsutrymme på din telefon. Om det behövs frigör du lite utrymme genom att ta bort gammalt och oönskat innehåll från din enhet. Minne är dock inte troligtvis ett problem eftersom det du har är en ny iPhone som är full med hög lagringskapacitet. Men än en gång är det alltid bättre att vara säker. Försök sedan tillämpa var och en av dessa efterföljande lösningar för att utesluta andra faktorer.

Första lösningen: Kontrollera och se till att du använder rätt Apple ID.

Ogiltiga Apple-ID kan vara huvudorsaken till problemet. Apple-ID som används för att ladda ner felaktiga appar kan till exempel skilja sig från det nuvarande Apple-ID som ställts in på din enhet. Följ de här stegen för att kontrollera vad Apple ID användes för att få appen på din iPhone XS Max:

 1. Klicka för att öppna App Store- appen.
 2. Rulla ner och tryck sedan på Uppdateringar .
 3. Klicka på ditt profilfoto i det övre högra hörnet.
 4. Klicka sedan på Köpt .

Kontrollera och se om appen i listan. Om det inte är det, kanske du har laddat ner appen med ett annat Apple-ID. I så fall avinstallerar du appen och installerar sedan om den med ditt nuvarande Apple ID.

Andra lösningen: Inaktivera begränsningar på din iPhone XS Max.

Din iPhone har en funktion för begränsningar som huvudsakligen används för att kontrollera åtkomst till vissa appar. Med den här funktionen aktiverad kan du inaktivera vissa funktioner på din iPhone inklusive appnedladdningar. För att se till att detta inte blockerar ditt telefonsystem från att ladda ner appuppdateringar, följ dessa steg för att inaktivera appbegränsningar på din iPhone XS Max:

 1. På skärmen Telefon trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och knacka på Begränsningar .
 4. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 5. Navigera till menyalternativet Installera appar och se sedan om reglaget är inställt på AV (vitt ). Om den är avstängd, växla skjutreglaget till ON-läge (grönt ). Genom att göra det möjliggör appuppdateringsfunktionen på telefonen.

När du har tillämpat dessa inställningsändringar går du tillbaka till App Store och försöker sedan ladda ner och installera appuppdateringar. Om du fortfarande inte kan ladda ner och installera appuppdateringar på din iPhone XS Max kan du försöka utesluta kontorelaterade problem nästa.

Tredje lösningen: Logga ut från App Store och logga sedan in igen.

Ogiltiga, löpt ut eller skadade inloggningar kan också utlösa förekomsten av dessa fel. Och en enkel lösning du kan prova på när du hanterar kontorelaterade appnedladdningsproblem är att logga ut och tillbaka till App Store. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Bläddra till och tryck på iTunes & App Store.
 3. Klicka på Apple-ID: [din e-postadress inställd för ditt Apple-ID].
 4. Välj alternativet för att logga ut från popup-menyn.
 5. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> iTunes & App Store- menyn.
 6. Klicka på Apple ID: igen och välj alternativet att logga in med rätt Apple ID.

När du har loggat in på ditt App Store-konto rensar du alla bakgrundsappar och startar sedan App Store igen för att försöka ladda ner och installera appuppdateringar igen.

Fjärde lösningen: Se till att datum- och tidsinställningarna är korrekta.

Denna information kan också påverka om din enhet kan uppdatera appar eller inte. Det som vanligtvis händer är att när Apple-servern upptäcker att datum och tid på enheten inte är korrekt, är det inte tillåtet att uppdatera appar. För att utesluta detta, kontrollera och se till att datum och tid ställs in automatiskt.

 • För att göra detta, gå över till Inställningar-> Allmänt-> Datum & tid- menyn och aktivera sedan alternativet för att ställa in automatiskt.

När du har ändrat datum- och tidsinställningarna startar du om din iPhone XS Max eller utför en mjuk återställning med följande steg:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas.
 3. Dra reglaget från höger till höger.
 4. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side-knappen igen tills telefonen startar upp.

Låt din enhet starta upp huvudet tillbaka till App Store för att försöka uppdatera dina appar igen.

Femte lösningen: Uppdatera telefonprogramvara till den senaste versionen.

Att installera den senaste tillgängliga iOS-versionen kan också hjälpa till att bli av med systemfel som kan ha hindrat telefonen från att ansluta till Apples App Store-server, vilket gör att appnedladdningar och uppdateringar misslyckas. Om din Wi-Fi-internetanslutning är bra och din telefon har gott om batteritid, försök sedan kontrollera om det finns nya OTA-uppdateringar tillgängliga. Här är hur:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Välj programuppdatering.

Om en uppdatering är tillgänglig visas en avisering med uppdateringsdetaljer och systemkrav. Innan du fortsätter ska du säkerhetskopiera alla viktiga filer som du sparat i telefonminnet till iCloud eller iTunes för säkerhetsskydd. Följ sedan kommandona på skärmen för att ladda ner och installera ny uppdatering på din iPhone XS Max.

När du har uppdaterat iOS till den senaste versionen startar du om din iPhone för att tillämpa de senaste systemändringarna. Försök sedan uppdatera appar via App Store igen och se om det redan fungerar.

Om du fortfarande inte kan uppdatera appar på din iPhone XS Max och du ville fortsätta med felsökning kan du överväga att välja full systemåterställning eller iOS-återställning som dina sista resorts.

Bland alternativen du kan prova nästa skulle vara en fabriksåterställning / masteråterställning, standardåterställning av iTunes, återställning av återställningsläge och återställning av DFU-läge. Någon av dessa metoder används vanligtvis för att hantera mer komplexa systemfel vilket orsakar ihållande symtom på en iPhone. När du har utfört någon av dessa metoder kan du börja ladda ner och installera den senaste versionen av dina föredragna applikationer.

Sök mer hjälp

Ring din operatör för att rapportera problemet och ställa ytterligare förslag. I annat fall eskalerar du problemet till Apple Support så att de kan dubbelkontrollera den aktuella Apple-serverstatusen i slutändan. Om servern för närvarande är nere eller nätverket är överbelastat kan du inte ladda ner och installera appuppdateringar förrän din begäran står i kö nästa.

RELATERADE INLÄGG:

 • Hur man fixar iMessage som plötsligt slutar arbeta din Apple iPhone XS Max, inte kan skicka eller ta emot iMessages
 • Hur man fixar en iPhone XS Max som plötsligt fortsätter att krascha eller stänga av oväntat [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XS Max-mikrofon som inte fungerar [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XS Max för att fastna i återställningsläget och inte kan återställa [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Face ID som inte fungerar på Apple iPhone XS Max [Felsökningshandbok]

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XS Max-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handbokssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XS Max. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.