Hur man fixar Apple iPhone 7 som inte kan skicka och ta emot SMS eller textmeddelanden [Felsökningsguide]

Textmeddelanden är en mobiltelefons mest grundläggande funktion så en premiumenhet som den nya Apple iPhone 7 får inte ha några problem med att skicka och ta emot SMS. Men vi har redan sett att även iPhones lider av samma problem som med andra smartphones på marknaden idag. Vi har faktiskt redan fått flera klagomål från våra läsare om detta problem med den nya iPhone 7.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med problemet och ge steg-för-steg-instruktioner om hur du felsöker när din nya iPhone 7 inte skickar eller tar emot SMS. Men eftersom textmeddelanden täcker multimediatjänst (MMS) kommer jag också att ta itu med den vanligaste frågan och hur jag löser det. Läs vidare för att förstå mer om problemet och lära dig hur du åtgärdar det.

För dig som har andra problem kan du se till att du besöker felsökningssidan för Apple iPhone 7 för vi har redan publicerat flera felsökningshandböcker och inlärningsinlägg för att hjälpa dig få ut mesta möjliga av din nya premiumenhet. Om du behöver ytterligare hjälp och tvekar att gå till Apple-butiken kan du kontakta oss genom att fylla i vårt iPhone-frågeformulär. Ge oss bara informationen så gräver vi mer information som kan hjälpa dig att lösa problemet.

Felsökning av iPhone 7 som inte kan skicka och ta emot SMS

Orsakerna till textfrågor är ofta svåra att avgöra med tanke på att problemet kan komma och gå utan ordentlig lösning. Därför måste vi utesluta en möjlighet efter den andra så att vi kan komma fram till en punkt där det är mycket möjligt att avgöra vad problemet och orsaken är. När det händer kan vi enkelt hitta lösningar eller till och med lösningar på problemet. Om din iPhone 7 inte kan skicka och ta emot textmeddelanden är det här du behöver göra:

Steg 1: Kontrollera signalstängerna och starta om din iPhone

Hoppa inte omedelbart till andra procedurer istället för att din telefon ska få en anständig signal eftersom det är allt när det gäller att skicka och ta emot textmeddelanden. Oavsett om det indikerar att det får signal eller inte, är det bättre att du startar om din iPhone för att uppdatera dess minne och ladda standardtjänster efter uppstarten.

Efter uppstartprocessen och telefonen visar att den tar emot signal från tornet, skriv sedan ett textmeddelande och skicka det till ditt eget telefonnummer. Om meddelandet inte går igenom eller om du inte har fått det, fortsätt med felsökningen.

Steg 2: Inaktivera och återaktivera iMessage eller logga ut och logga in igen

Jag kan bara inte förklara punkt för punkt varför den här metoden är mycket effektiv. Jag har en förstahands erfarenhet av det, även om jag är säker på om det bara var en slump eller något men baserat på andras vittnesmål verkar det verkligen som om den här metoden fungerar. Vad du behöver göra är detta ...

 1. Gå till Inställningar.
 2. Tryck på Meddelanden.
 3. Inaktivera iMessage.
 4. Vänta ett par minuter och aktivera det igen.

Efter detta, försök att skicka ett textmeddelande till ditt nummer igen och om problemet kvarstod, försök sedan detta ...

 1. Gå till Inställningar.
 2. Tryck på Meddelanden.
 3. Tryck på Skicka & ta emot.
 4. Tryck på Apple ID och logga ut.
 5. Logga in igen och försök skicka ett nytt meddelande.

Om problemet kvarstår efter detta kan du prova nästa steg.

Steg 3: Starta om din iPhone hårt

En hård omstart startar i princip bara telefonen, den tvingar den att stängas av och startas sedan upp normalt. För mindre firmware- och app-problem är det här förfarandet mycket effektivt. Därför måste du också prova detta för det här problemet. Här är hur…

 1. Tryck och håll in på / av-knappen.
 2. När du håller ner på / av-knappen trycker du och håller ner hemknappen också.
 3. Håll båda knapparna intryckta tills skärmen slås av och slås på igen.

Steg 4: Försök stänga av LTE

Medan LTE fortsätter att förbättras är det ännu inte stabilitet. Således är det ibland oundvikligt att det skapar konflikt med andra frekvenser. Det har redan rapporterats från användare som fixade sina problem genom att inaktivera LTE så stegen nedan kan vara värt det ...

 1. Starta appen Inställningar på din iPhone.
 2. Klicka på Cellular.
 3. Klicka på LTE.
 4. Klicka på antingen bara data eller av.
 5. Starta om din iPhone 7.

Steg 5: Återställ nätverksinställningarna för din iPhone 7

Att göra den här proceduren är ofta krångel, eftersom du skulle ha fyllt alla fält igen men det har också rapporterats många gånger att när det gäller att inte kunna skicka och ta emot meddelanden eller ringa och ta emot samtal, kan återställning av nätverksinställningarna fixa problem, så du bör prova detta.

 1. Starta appen Inställningar på din iPhone.
 2. Klicka på Allmänt.
 3. Klicka på Återställ, det är hela vägen längst ner.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Bekräfta i popup.
 6. Din iPhone 7 startar om.

Steg 6: Återställ din iPhone 7

När det gäller felsökning är detta så långt du går. Många av problemen kan åtgärdas med denna metod eftersom iOS är mer stabilt än motsvarigheterna, men återigen, det finns ingen garanti det är därför vi fortfarande har Apple-tekniker som väntar på att användare ska gå in. Så för att avsluta din felsökning och fortfarande med hopp för att lösa problemet, återställa din iPhone 7.

Om problemet kvarstår måste du gå till en Apple-butik och låta telefonen kontrolleras ordentligt.

Felsökning av iPhone 7 som inte kan skicka och ta emot MMS

Multimedia Messaging Service eller MMS är i princip precis som SMS förutom att den kan innehålla andra filer eller bilagor som bilder, videor, ljudfiler etc. Medan SMS är över mobilnätet är MMS i datanätverket. Därför måste du se till eller verifiera först om mobildata är aktiverat på din iPhone.

 1. Öppna inställningsappen.
 2. Tryck på Cellular.
 3. Tryck på omkopplaren bredvid cellulär data för att aktivera den.

Om informationen redan är aktiverad och du fortfarande inte kan skicka och ta emot MMS, ring din tjänsteleverantör och fråga om ditt konto för närvarande är spärrat och begär hjälp från representanten för att kontrollera APN-inställningarna på din telefon. När det gäller MMS finns det bara så mycket du kan göra.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.