Hur man ändrar marginaler i Google Dokument

Google Docs är en enastående webbaserad plattform för att skapa och dela dokument. Att ändra marginaler kan vara lite förvirrande för nya användare - särskilt om du bara är van vid att använda Word.

Dra Google Doc Ruler

Det snabbaste sättet att ändra marginaler i Google Doc är att bara dra linjalen till den marginal du vill.

Linjalen kan hittas högst upp i ditt Google Doc, precis under menyn, det ser bokstavligen ut som en linjal och dra helt enkelt den lilla blå triangeln till den perfekta marginalen du letar efter.

För att vara tydlig finns det en vänstermarginal och höger marginalrad, så att du kan justera marginalen på varje sida, helt enkelt dra triangeln på varje sida.

Utskriftsformat

Du kan också ändra marginalerna för Google Dokument genom att gå igenom sidinställningen. Du kan hitta sidan för inställning av sidan genom att gå till “Arkiv” i menyn och hitta ”Sidinställning”. Sedan hittar du ett avsnitt som heter "Marginaler" i den sidinstallationsmenyn, fortsätt och ange den perfekta marginalen du vill där och sidan ska spara.

Förändra marginaler

För att ändra styckemarginaler, gå till Arkiv och välj sedan Sidinställning. När du är där ser du orienteringen på vänster sida och marginalerna till höger. Nu ser du marginalmenyn öppnas och du kan justera dina övre, nedre, vänstra och höger marginaler. Klicka på OK kommer att slutföra det och om du vill kan du ställa in som standard för att spara inställningen för alla framtida dokument.

Att ändra styckemarginaler är mer intensivt, men ändå ganska enkelt att göra. Detta kräver att du går till linjalen och klickar och drar den vänstra triangeln nedåt. Om du gör detta ändrar du vänstermarginalen för endast det stycket. Att ändra höger är enkelt och kräver bara att göra samma sak för den högra nedåtpekande triangeln.

Dom

Som ni kan se är det ganska lätt att ändra marginaler, och det finns åtminstone två sätt att göra det, där det senare är lite svårare att vara exakt i.