Hur hanterar du problemet med snabbt tömning av batterier på din Google Pixel 2-smartphone? [Felsökningsguide]

Batteriladdning är en av de vanliga problem som vanligtvis uppstår efter installation av en ny firmwareuppdatering i mobila enheter på antingen smartphone eller surfplatta. Det kan uppstå oavsett vilken plattform en enhet kör på - iOS eller Android. I det här inlägget kommer vi att ta itu med batteriets tömningsproblem på en robust Android-flaggskeppsenhet, Google Pixel 2-handenheten.

Trots att den drivs av en uppgraderad processor och RAM-specifikationer tillsammans med ett 2700mAh-batteri, släpper den här nya Pixel-telefonen fortfarande in sig i snabbt batteriladdningsfråga. I själva verket har många Pixel 2-ägare väckt klagomål angående telefonens batteritid som inte kunde hålla länge. I själva verket är det en stumma eftersom detta är en så rejäl enhet. Vad kunde ha utlöst batteriet att tömmas så snabbt på din Google Pixel 2 och vilka alternativ har slutanvändare för att bevara och förlänga telefonens batteritid? Läs vidare för att ta reda på svaren på dessa frågor.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett annat problem, se till att du besöker felsökningssidan för Google Pixel 2 för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Men om du behöver hjälp kan du fylla i vår frågeformulär för Android-frågor och trycka på skicka. Var säker på att vi kommer att undersöka din oro.

Vad tappar mest av din Pixel-telefons batteri?

Bortsett från felaktiga uppdateringar hittas även falska appar bland de skyldiga eller snabbt tömning på smartphonebatterier. Sociala medie-appar som Facebook använder vanligtvis en betydande mängd kraft när de är aktiva eller när de lämnas i vänteläge. Användning av animerade teman, frekvent datainhämtning, skärmens ljusstyrka, aviseringar och andra inställningar som är aktiverade kan också använda strömmen på din enhet. Enhetsanvändning som omfattande eller långvarig användning som att spela mobilspel eller strömma videor i telefonen i timmar är också en underliggande orsak. Signalproblem som när du använder din telefon i ett område med låg eller ingen täckning av nätverket kan också göra att batteriet tappas snabbare. I allmänhet skulle allt du gör på din telefon som kan leda till att processorn blir utmattad så småningom resultera i att din enhet tar slut så snabbt.

Problem med tömning av batteri kan också knytas till ett dåligt batteri med felaktig hårdvara på telefonen. Tyvärr för hårdvarorelaterade problem behövs ofta service. Men ändå kan du fortfarande prova några lösningar och försöka lösa problemet i slutändan innan du reser till ett servicecenter och låter en tekniker granska hårdvarukomponenterna på din enhet.

Möjliga lösningar på problem med batteriladdning på Google Pixel 2

Batteriladning kan märkas bland andra komplexa problem i mobila enheter. Detta betyder därför att problemet kanske inte åtgärdas med en enda lösning. Om du kan fastställa den bakomliggande orsaken kan du arbeta rakt och fixa vad som orsakar att batteriet tappas så snabbt. Annars måste du gå igenom en test-och-fel-procedur och felsöka både programvaran och hårdvarukomponenterna. Du kan hänvisa till följande genomgångar om du behöver ytterligare hjälp och ytterligare ingångar. Om möjligt, försök att uttömma alla möjliga ansträngningar och prova alla tillämpliga alternativ på ditt slut. I slutändan om problemet fortsätter kan du alltid eskalera saken till din operatör eller Googles support och söka mer hjälp och mer avancerade lösningar.

Återigen måste du undersöka två möjligheter när det gäller batteriladdningsproblem på din telefon och det skulle vara ett programvaruproblem och hårdvaruskada. Om du tror att det du har att göra med är ett programvaruproblem kan du prova något av dessa efterföljande lösningar.

Första lösningen: Kontrollera och hantera appar på din Google Pixel 2.

För det mesta är ett plötsligt tappat batteri bundet till en dålig app. Det kan vara en app som du har använt på din telefon under någon tid eller en nyligen nedladdad app som fungerar konstig på grund av en felaktig uppdatering. För att avgöra om den skyldige är en dålig app eller inte, kontrollera dina batteriinställningar och se vilka appar som tappar mycket av ditt batteri. Om du ser något ovanligt resultat som när en viss app använder över 5 procent av telefonens batteri, kan det vara den skyldige. Försök att tänka på exakt vad appen gjorde och mät sedan om det är en rimlig användning eller inte.

Skulle det vara ett engångsproblem med en app, kan en tvingad stängning av appen hjälpa till att rätta till eventuella fel som kan ha fått appen att uppför sig fel.

Följ de här stegen för att se vilka appar som använder mest batteri på din Google Pixel 2:

 1. Öppna inställningsappen .
 2. Knacka på Batteri .
 3. Navigera till appanvändning sedan avsnittet Full laddning . Du kommer då att se en lista över appar och tjänster tillsammans med procentandelen batteri som har använts sedan den sista fullladdningen.
 4. Klicka på en app eller tjänst i listan för att se mer information och välja alternativ som kan spara batteri, om det behövs.

Vissa appar låter dig stänga av bakgrundsaktivitet, som fungerar genom att begränsa appens batteriförbrukning när den är inaktiv eller inaktiv.

Följ de här stegen för att tvinga felaktiga appar att stoppa:

En tvingad stopp och omstart liknar en hård omstart för en app. Den stänger helt av appen inklusive tjänster som kan tömma batteriet. Ett force stop-alternativ är kanske inte tillgängligt för alla appar. Om du vill ta det, så här gör du det:

 1. Öppna inställningsappen .
 2. Klicka på Appar & aviseringar.
 3. Välj appen från listan.
 4. Klicka på Se alla appar om du vill visa fler appar. Om du inte ser en lista klickar du på appinformation istället.
 5. Tryck på Force stop.
 6. Tryck sedan på OK för att bekräfta.

Starta om din Pixel 2-enhet efter att ha gjort ett tvingat stopp på misstänkta appar och se om batteriet fortfarande tappar så snabbt. Försök också att starta appen som du tidigare har stoppat. Om problemet kommer tillbaka efter att ha startat om appen, betyder det att appen orsakar den och därför måste tas bort eller avinstalleras.

Så här avinstallerar du problematiska appar från din Pixel 2-enhet:

 1. Tryck och håll ned appen som du vill avinstallera.
 2. Börja dra appen för att se fler alternativ.
 3. Dra appen till Avinstallera längst upp på skärmen.
 4. Lyft fingret eller släpp appen för att avinstallera eller ta bort appen från din enhet.

Om du inte ser något alternativ att avinstallera betyder det att du inte kan avinstallera appen.

Den andra lösningen: Starta om enheten och installera uppdateringar.

Följande metoder kan hjälpa till att lösa alla programvaruproblem som kan tömma batteriet i bakgrunden. Försök att utföra dessa metoder om du inte hittade några appar som tappar batteriet.

Starta om Pixel 2 (mjuk återställning)

Många mjukvarurelaterade problem kan åtgärdas genom att utföra en enkel omstart. Så se till att du inte glömmer att göra det. Till att börja med, så här gör du en mjuk återställning eller omstart på din Google Pixel 2-smartphone:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren i några sekunder.
 2. Klicka sedan på Starta om på skärmen.
 3. Om du inte ser Starta om trycker du på strömbrytaren och håller den intryckt i cirka 30 sekunder tills enhetens ström går.

Inga data kommer att raderas i processen så det är definitivt säkert.

Installera firmwareuppdateringar tillgängliga

Om du inte har installerat någon firmwareuppdatering på din enhet ännu, kolla sedan om det finns systemuppdateringar tillgängliga och försök sedan uppdatera din firmware. Firmware-uppdateringar erbjuder inte bara nya funktioner och systemförbättringar utan innehåller också fix-patch på vissa buggar, inklusive de som tappar batteriet på din enhet. Här är hur:

 1. Klicka för att öppna appen Inställningar på din telefon.
 2. Navigera till botten av skärmen och tryck sedan på System .
 3. Välj Systemuppdateringar.
 4. Tryck vid behov på Om telefon för att se din uppdateringsstatus.

Om en uppdatering är tillgänglig kommer du att uppmanas med en uppdateringsmeddelande. Innan du går till en uppgradering måste du skapa en säkerhetskopia av din enhet för säkerhetsskydd. När säkerhetskopian är säker, följ instruktionerna på skärmen för att fortsätta med nedladdnings- och installationsprocessen för uppdateringen av firmware.

Kontrollera om appar uppdateras för att installera

Appar behövs också uppdateras regelbundet för att hålla dem optimerade och kunna fungera perfekt med den nuvarande plattformen eller programvaruversionen som din enhet kör på. I likhet med systemuppdateringar kan appuppdateringar också ge förbättringar som kan lösa problemet. Så här görs:

 1. Klicka för att öppna Play Store- appen.
 2. Klicka på menyikonen (tre vertikala linjer).
 3. Välj sedan Mina appar och spel.
 4. Tryck på Uppdatera om en uppdatering är tillgänglig, eller Uppdatera alla för att installera fler appuppdateringar.

Appar med tillgängliga uppdateringar märks med Uppdatering .

Sista alternativ: Utför en komplett systemåterställning eller återställ enheten till fabriksinställningar

Om ingen av de ovannämnda procedurerna kan lösa problemet, skulle ditt nästa alternativ vara en fabriksåterställning eller huvudåterställning. Denna återställning raderar all information från din enhet tillsammans med alla processer som kan orsaka problemet. Alla appar och deras tillhörande data avinstalleras också. Det rekommenderas därför att du säkerhetskopierar och återställer alla dina kritiska data på din andra enhet i förväg. När du har säkerhetskopierat allt kan du fortsätta med en fullständig återställning av systemet eller återställning av master på din Google Pixel 2.

Du kan göra fabriksåterställning via menyn Inställningar eller med hårdvaruknapparna. Den senare metoden rekommenderas om din enhet inte svarar på beröringsingångar.

För att återställa din Pixel 2 via menyn Inställningar, gå till Inställningar-> System-> Återställ-> Återställ fabriksdata-> Återställ telefon-> tryck sedan på Radera allt för att bekräfta.

Så här återställer du din Pixel 2 med hårdvaruknapparna:

 1. Tryck och håll ner volymknappen när telefonen är avstängd.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren med Volym-ned-knappen intryckt.
 3. Släpp båda knapparna när Android-skärmen visas.
 4. Tryck på Volymknapparna för att bläddra till och markera alternativet Återställningsläge .
 5. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 6. Tryck och håll ned strömbrytaren igen när meddelandet Ingen kommando visas.
 7. Tryck sedan på och släpp Volym upp-knappen medan du håller ner strömknappen.
 8. När skärmen för återställning av Android visas släpper du strömknappen.
 9. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera alternativet Wipe data / factory reset .
 10. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 11. Vänta tills datatorkningen är klar och när den är klar markeras alternativet Omstart nu nu .
 12. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Se om problemet är borta efter återställningen. Var försiktig när du lägger tillbaka dina appar. Det finns en chans att batteriet tappar tillbaka problemet om du installerar om appen som orsakar problemet i första hand.

Om ingen av dessa metoder klarar av att lösa problemet och din telefon fortfarande tappar batteriet så snabbt kan du få det diagnostiserat av en tekniker. Det är möjligt att batteriet är skadat eller att vissa relevanta komponenter inte längre fungerar som avsett och därför måste bytas ut eller repareras.

Du kan också eskalera problemet till Googles support, speciellt om det började efter installation av en ny firmwareuppdatering på din Google Pixel 2. Om detta skulle vara fallet, kan uppdateringen innehålla några buggar som fick batteriet att tömmas snabbare än det borde. Sök mer hjälp och andra alternativ då.

Google Pixel 2-inlägg som du kanske är intresserad av att läsa:

 • Hur man fixar Google Pixel 2 som inte laddar [Felsökningsguide]
 • Varför startar min Google Pixel 2 inte och hur fixar jag den? [Felsökningsguide]
 • Vad gör man med Google Pixel 2 som inte kan ansluta till Wi-Fi? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Google Pixel 2 som inte kan skicka eller ta emot textmeddelanden eller SMS [Felsökningsguide]