Hur du tar bort dig från en grupptext på Android

Grupptexter är ett utmärkt sätt att kommunicera med vänner och familj, ta reda på händelser och logistiken för var alla behöver vara och när. Tyvärr kan grupptexter snabbt komma ur hand desto fler människor som är inblandade. Lägg till ytterligare en person i grupptexten, och det är en extra person som kommer att skicka text till dina telefoner. Vill du verkligen ha 14 enskilda texter om den familjegrillen i parken? Det kan bli irriterande verkligen snabbt, men lyckligtvis kan du ta bort dig själv från grupptexten för att hindra irritationen från att hända.

Är du inte säker på hur du tar bort dig själv från en grupptext? Följ med nedan, så tar vi dig steg för steg om hur du gör det!

Ta bort dig från en grupptext

Liksom som fallet på iOS kan Android-användare inte ta bort sig från en grupptext som de har lagts till. Det enda alternativet här är att be om att tas bort från grupptexten, vilket kräver att skaparen startar en ny grupptext, men utan att du är i den. Eller så kan du gå den mindre komplicerade rutten - stänga av grupptexten.

Det är faktiskt lätt att stänga av grupptexter. Det första steget är naturligtvis att öppna din standardmeddelanden-app på din telefon, och vi refererar inte till Android-meddelanden här. Det här är två helt olika tjänster.

  1. När du har den aktuella Android-meddelanden-appen, navigerar du till den grupptext som du vill stänga av. Du vill knacka på den för att se alla meddelanden.
  2. Klicka sedan på den tre vertikala prickmenyn längst upp till höger på skärmen.
  3. Detta öppnar ett överlägg. Längst ner i nämnda överlägg bör du se en klockikon som du kan trycka på för att stänga av och stänga av konversationen.
  4. När klockan är tappad får du inte fler irriterande meddelanden kring gruppsamtalet. Du kan alltid upprepa processen för att stänga av konversationen.

Medan samtalet stängs av går textmeddelanden fortfarande till din telefon. Du ser en liten bubbla på huvudskärmen som är bifogad till din meddelanden-app, som visar antalet textmeddelanden du har missat. Du kan också se de olästa meddelandena i din textmeddelanden app visas olästa också. Det enda som den här processen löser är att stoppa den ständiga dingingen eller meddelandeljuden på din telefon.

Använda Facebook Messenger

Många människor flyttar bort från vanliga textmeddelanden och använder snabbtjänster som Facebook Messenger, WhatsApp och andra istället. Lyckligtvis är det mycket lättare att lämna en gruppkonversation i Facebook Messenger och liknande tjänster.

Öppna Messenger-appen på din telefon eller surfplatta. Om du följer denna process på endera enheten kommer gruppsamtalet att lämnas på alla enheter, med tanke på att du använder samma länkade konto. Klicka på konversationen som du vill lämna och tryck sedan på gruppens namn längst upp i konversationen. "Namnet" kan helt enkelt vara deltagarlistan.

Slutligen bläddra ner till kategorin Alternativ . Tryck på valet som säger Lämna chatt . En pop-up dyker upp och frågar dig om du verkligen vill lämna chatten. Du kan trycka på Lämna igen för att bekräfta ditt val.

När du har tryckt på den arkiveras gruppkonversationen (åtminstone din instans av den). Eftersom det inte raderas direkt kan du se över dina tidigare meddelanden i Messenger-arkivet, men du kommer inte att kunna få några nya meddelanden inom ramen för den grupptexten. När du har bekräftat och klickat på den Lämna- knappen försvinner konversationen automatiskt från din lista med meddelanden.

Tänk på att du kommer att kunna läggas tillbaka till konversationen om någon i den gruppen beslutar att lägga till dig igen. Du måste faktiskt blockera det specifika gruppmeddelandet (eller personen som lägger till dig) för att se till att du inte tas tillbaka till gruppsamtalet.

Dom

Som du kan se är det nästan omöjligt att ta bort dig från en grupptext på Android. När du väl har tagit dig in går det inte ut; det vill säga om du inte bestämmer dig för att börja blockera siffror. Du kan dock fortfarande stänga av de konversationerna för att sluta ta emot aviseringar. Alternativt är det ganska enkelt att lämna konversationer i samband med en snabbmeddelanden-app som Facebook Messenger.