Hur du stänger av Hitta min iPhone utan att använda lösenord

Hitta min iPhone är en av de viktigaste funktionerna på en iPhone och andra Apple-enheter. Med den här funktionen aktiverad kan du spåra, låsa, radera och fjärråtkomst till din iOS-enhet när den går förlorad eller stulen. För att skydda din Apple-enhet rekommenderas det starkt att Find My iPhone är aktiverat på den. Om din enhet blir stulen eller förlorad kommer det vara lättare för dig att hitta och skydda den mot obehörig åtkomst. Att stänga av Find My iPhone kan dock vara nödvändigt, särskilt när du raderar eller återställer din iPhone.

Att stänga av Find My iPhone anses vara en utmaning och andra anses vara omöjliga om du inte vet lösenordet. Men om du inte gör det, skulle det orsaka problem. Lyckligtvis hittade andra resursmässiga iOS-enhetsanvändare en oortodoks inställning och lyckades ändå stänga av Find My iPhone även utan att använda ett lösenord. Nämnda tweak beskrivs nedan.

Vänligen hänvisa till de beskrivna stegen nedan om du någonsin behöver hjälp med att inaktivera Hitta min iPhone utan lösenord. Stegen är tillämpliga på en iPhone som körs i iOS 12-plattformen.

Stäng av Hitta min iPhone genom att radera din iCloud-kontouppgifter (iCloud-låsningsomgång)

Den här metoden kan betraktas som en iOS 12-exploit, en säkerhetsfel i Find My iPhone iCloud-lås som låter dig stänga av Find My iPhone utan lösenord. Så här fungerar det:

  1. Klicka för att öppna appen Inställningar från din iPhone-startsida.
  2. Navigera till avsnittet iCloud.
  3. Om du uppmanas att ange ditt lösenord, skriv in valfritt slumpnummer och klicka sedan på Klar .
  4. När du har matat in ett slumpmässigt nummer ser du ett varningsmeddelande som säger att lösenordet du anger är felaktigt. Klicka på OK och välj sedan Avbryt . Om du gör det kommer du tillbaka till iCloud- avsnittet.
  5. Vid denna punkt trycker du på Konto och raderar sedan beskrivningen.

När du gör det kommer du tillbaka till huvudsektionen för iCloud och därifrån ser du att Find My iPhone-funktionen redan är avstängd.

Alternativt kan du återställa ditt Apple ID-lösenord först och sedan när lösenordet har återställts kan du stänga av Find My iPhone sömlöst. Ditt Apple ID-lösenord kan återställas via e-post-, lösenords- och säkerhetsfrågor, med hjälp av tvåfaktorautentisering och tvåstegsverifiering. Den enklaste och snabbaste återställningsmetoden för lösenord är tvåfaktorsautentisering. Så här görs:

  1. Starta appen Inställningar från din iPhone-startsida.
  2. Navigera till [Ditt namn] -> Lösenord och säkerhetsmeny .
  3. Tryck sedan på för att välja alternativet för att ändra lösenord.
  4. Följ instruktionerna på skärmen för att ändra ditt lösenord.

När du har återställt lösenordet kan du stänga av Find My iPhone på din enhet.

Stänga av Hitta min iPhone med hjälp av DNS

Andra tekniska kunniga iPhone-användare kunde hitta en lösning och kringgått Find My iPhone med hjälp av en utländsk DNS-server. Detta trick fungerar dock bara på iOS-enheter som kör iOS 8 eller iOS 9.

  • För att göra detta, navigera till dina iPhone- inställningar-> Wi-Fi- menyn och tryck sedan på informationsikonen (i) bredvid ditt Wi-Fi-nätverk för att öppna informationen om DNS-servern. Ändra sedan DNS IP-adressen till 104.155.28.90 (om du är i USA). När du har ändrat DNS IP-adressen trycker du på bakåtpilen och sedan på Klar för att spara ändringarna.

Vid denna tidpunkt kan du fortsätta att inaktivera Hitta min iPhone med hjälp av standardmetoden. Medan vissa människor lyckades med detta trick, finns det ingen garanti för att det kommer att fungera samma underverk på alla iPhone-modeller.

För andra alternativ och möjliga lösningar kan du försöka kontakta Apple Support och låta dem veta vad du ville göra.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!