Hur du installerar Project Fi på din iPhone för att spara pengar på din telefonräkning

Project Fi, som lanserades i april 2015, är Googles mobila virtuella nätverksoperatör. Google har samarbetat med tre ledande nationella flygbolag för att alltid leverera den mest pålitliga signalen som möjligt genom att automatiskt flytta sina kunder från ett nätverk till ett annat. Project Fi inkluderar till och med obehindrad tillgång till internationella nätverk i över 135 olika länder och territorier.

Google erbjuder bara en Project Fi-plan, som inkluderar obegränsad inhemsk prat och text, obegränsad internationell textning, Wi-Fi-hotspot, möjligheten att dela samtal och texter över enheter och gratis data-bara SIM-kort. Om du någonsin behöver mer data än vad som ingår i den primära datatilldelningen kommer Google att debitera dig för varje extra GB. Om du konsumerar mindre data än du har tillgängligt kommer Google att kompensera dig för oanvänd information. Enkelt uttryckt betalar du bara för det du behöver.

Som sagt, om du vill veta hur du kan ställa in Project Fi för att fungera med din iPhone, kan du följa med oss ​​nedan. Vi ska visa dig hur du kan få det att hända. Låt oss börja!

Project Fi-smarttelefonsupport

Det största förbehållet med Project Fi är det faktum att det bara fungerar på smartphones som designades med en ny modern radio som är byggd för att fungera med flera nätverk. Utan stöd för ett brett utbud av LTE-band skulle det vara omöjligt för Google att automatiskt flytta kunder mellan nätverk.

Just nu är de enda telefoner som officiellt stöds av Fi Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Google Pixel och Google Pixel XL. Trots denna begränsning är det möjligt att få Project Fi att fungera på din iPhone, och det är inte någonsin komplicerat. Allt du behöver göra är att låsa upp din iPhone och aktivera Fi-SIM-kortet med en Nexus- eller Pixel-enhet.

Kom ihåg att vissa funktioner i Project Fi inte är tillgängliga om du inte använder en av de officiellt stödda smartphones. Din röstbrevlåda fungerar inte om du laddar ner Google Voice, MMS och gruppsms är mycket problematiska, automatisk växling av operatör fungerar inte. Du kan dock ändå växla mellan operatörer manuellt, och den officiella Project Fi-appen, som låter dig kontrollera din dataanvändning och hantera ditt konto och inställning, är bara tillgänglig via Play Store.

Hur man aktiverar Project Fi på iPhone

Nu när vi har klargjort vad några av de viktigaste begränsningarna och fördelarna med att använda Project Fi på iPhone är, är det dags att få allt att fungera, med början med att ta reda på om din iPhone är låst av operatören.

Steg 1: Lås upp din iPhone

Tack vare lagen om upplåsning av konsumentval och trådlös konkurrens, som har gjort det möjligt att låsa upp din unsubsidised mobiltelefon 100 procent laglig. Kunder som har köpt sina iPhones direkt eller har slutfört sina serviceavtal kan låsa upp sina smartphones gratis.

För att ta reda på om du är med, har vår systerwebbplats några detaljerade instruktioner för hur du låser upp din iPhone på Big Four-bärarna, samt en guide som visar dig om du är berättigad till upplåsning!

 • Hur man låser upp AT&T-telefoner
 • Hur du låser upp din T-mobiltelefon
 • Hur du låser upp en Sprint-telefon
 • Hur du låser upp en Verizon-telefon

Steg 2: Registrera dig för Project Fi

När din iPhone är olåst är det dags att registrera dig för Project Fi och få ett Fi-SIM-kort. Besök den officiella registreringssidan och välj alternativet "Ta med en pixel eller Nexus till Project Fi". Naturligtvis kommer du inte att använda en Pixel- eller Nexus-smartphone - det är så att Google låter dig beställa ett fristående SIM-kit.

Steg 3: Aktivera ditt Fi-SIM-kort med en smartphone som stöds

Nu kommer den potentiellt svåraste delen, beroende på om du känner någon som har en smartphone som stöds och skulle vara villig att låta dig använda den i några minuter. Om du har tillgång till en av Project Fi-berättigade smartphones kan du sätta in SIM-kortet som kom som en del av ditt fristående SIM-kit. Avsluta programvaruaktiveringen genom att logga in med ditt Google-konto och följa instruktionerna på skärmen som kommer att leda dig genom aktiveringsprocessen.

Om du inte har tillgång till någon Android-enhet som stöds kan du få en begagnad eller renoverad Nexus-smartphone på Amazon. Det kan tyckas som mycket att aktivera ditt Fi-SIM-kort, men med tanke på hur mycket du kan spara varje månad är det inte illa. Dessutom kan du behålla Nexus-smarttelefonen som en reservtelefon om tjänsten på iPhone går ut eller erbjuda den till försäljning. Det, eller så kan du returnera det bara för fraktkostnaderna.

Steg 4: Sätt i det aktiverade SIM-kortet i din iPhone

Gå till Inställningsmenyn på smarttelefonen du har använt för att aktivera ditt SIM-kort och ta bort ditt Google-konto. Stäng av smarttelefonen och ta bort SIM-kortet. Sätt i den i din iPhone och slå på den. Du bör se "Project Fi" som din transportör. Om du har problem med att skicka och ta emot MMS-meddelanden, gå till menyn Cellular i Inställningar och ange några värden manuellt i motsvarande fält:

 • APN: h2g2
 • Användarnamn: [lämna tomt]
 • Lösenord: [lämna tomt]
 • MMSC: //mmsc1.g-mms.com/mms/wapenc
 • MMS Proxy: [lämna tomt]
 • MMS Max meddelande Storlek: 1048676
 • MMS UA Prof URL: //www.apple.com/mms/uaprof.rdf

För mer information och ytterligare kompatibilitetsinställningar, besök den officiella Project Fi-hjälpsidan.

Fördelen med Project Fi

Det finns massor av fördelar som kommer med att få din iPhone på Project Fi. Du känner redan till några av de pengarbesparande fördelarna som är tillgängliga för dig, bara betalar för de uppgifter du använder. Project Fi har emellertid också några fördelar med celltäckning som är värda att prata om.

Project Fi använder inte sina nätverkstorn - istället lånar de eller ryggar de bort från celltorn från redan etablerade operatörer. Project Fi har genomfört en uppgörelse för att låta sina kunder använda dessa torn, och som sådan överförs besparingarna tillbaka till konsumenten, och utan mycket minskning av nedladdningshastigheterna - får du fortfarande den imponerande 4G LTE-data som du kan förvänta dig .

Och som vi nämnde tidigare debiterar Google 1 GB data som används, men om du använder mindre än 1 GB krediteras priset för den oanvända informationen tillbaka till dig.

Om du inte får din iPhone att fungera, har Project Fi några utmärkta erbjudanden för dem som köper en ny telefon, och erbjuder dem inte bara billigare utan erbjuder också servicekrediter med en telefonköp.

Dom

Trots behovet av att gå igenom några extra steg för att få Project Fi att fungera på iPhone är det ett utmärkt alternativ till etablerade operatörer - ett som är otroligt kostnadseffektivt, pålitligt och utan oacceptabelt fintryck. De flesta operatörer på marknaden debiterar nu skandalösa priser för smartphones, särskilt när de flesta operatörer nu blir av med enskilda dataplaner och flyttar endast till mobilaktieoptioner.

Som sagt, Project Fi är totalt sett ett billigare alternativ, åtminstone så länge du kan låsa upp din enhet. Har du lyckats få din iPhone på Project Fi? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan!