Hur du fixar Samsung Galaxy S5 öppnar slumpmässigt Google Play Store

Välkommen till en annan av våra fokuserade felsökningsserier som hanterar ett brett spektrum av problem på Samsung # GalaxyS5. I denna del av serien kommer vi att koncentrera oss på en viss fråga och det är # S5 som slumpvis öppnar Google Play Store. Normalt måste du trycka manuellt på ikonen Google Play Store för att öppna appen. Det finns ett problem när butiken öppnar sig själv och värre leder den till en viss nedladdningssida för app eller spel.

Vi har valt fyra frågor av den här typen som skickats till oss av våra läsare som söker hjälp. Vi kommer att felsöka vart och ett av dessa problem och förhoppningsvis ge en lösning.

Galaxy S5 tillbehör

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

Om du äger en Galaxy S5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Förutom att skicka ett e-postmeddelande kan du också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S5 Google Play Store öppet när du använder Facebook

Problem: Ibland när jag klickar på någon app som Facebook, eller till och med meddelande +, går det till Play Store med ett spel som jag inte spelar istället för vad jag valde. Ibland utanför ingenstans, som om jag bara skriver ett textmeddelande, dyker upp min Google Chrome med en tom sida och en internetadress som alltid börjar med "spårning .__" Snälla hjälp?!?!

Lösning: Om din telefon slumpmässigt öppnar Google Play Store är det möjligt att den kan smittas med en ny typ av hot som kallas adware. I grund och botten vad detta gör är att det skjuter annonser på din telefon som i sin tur låter dig ladda ner spel eller appar från Google Play Store. Det kan hända att denna adware har kommit in på din enhet när du installerade en app som inte kommer från Google Play Store eller så kan du ha klickat på en länk i din webbläsare och ber dig ladda ner och installera en app.

Vad du kan göra för att lösa detta är att installera en säkerhetsprogramvara för addetektor som du kan få från Google Play Store. Försök att välja de som är populära och högt rankade. Låt den köra en skanning på din telefon och se om den kan ta bort hoten.

Du bör också försöka kontrollera de installerade apparna i telefonen genom att gå till inställningar och sedan appar. Om du hittar någon app som verkar konstig i listan över nedladdade appar (appar du inte använder, appar som du inte har installerat) avinstallerar du den.

Om problemet fortfarande kvarstår efter detta bör du bara säkerhetskopiera dina telefondata och börja nytt genom att göra en fabriksinställning.

S5 Öppnar slumpmässigt Google Play Store

Problem: Medan jag är på en sida som läser nyheter från app-off-appen skickas jag automatiskt till goggle Play Store. Även på vissa andra Google-sidor vidarebefordras jag till andra sidor. Hur stoppar jag automatisk vidarebefordran av sidor?

Lösning: Anledningen till att det här problemet inträffar är att din telefon troligen är infekterad med en adware. Tecken och symtom på detta problem är att din telefon öppnar Google Play Store och leder dig till en specifik app eller spel som du ska ladda ner. Även om denna fråga inte är så kritisk är den fortfarande irriterande och kan ofta vara en säkerhetsrisk.

För att lösa det här problemet bör du försöka ladda ner en säkerhetsapp som kan skanna och ta bort adware från din enhet. Även om jag inte kan rekommendera en viss typ av app för att göra detta kan du välja den app som är högt rankad och populär i Google Play Store.

Du kan också avinstallera alla appar som du känner inte tillhör i din telefon. Gå till inställningar och sedan ta reda på vilken app som ingår i den nedladdade applistan som du inte använder.

Att torka av cache-partitionen på din telefon hjälper också i det här fallet, men det bästa sättet att hantera det här problemet är att säkerhetskopiera dina telefondata och göra en fabriksinställning.

S5 Öppnar slumpmässigt Google Play Store efter Lollipop-uppdatering

Problem: Sedan Android-klubbuppdatering öppnar Google Play Store slumpmässigt för ett spel som jag har bett om att installera det. Detta händer flera gånger under dagen när jag trycker på en app, avsikt eller text.

Lösning: Din telefon kan ha en adware som orsakar problemet. Detta är en ny typ av teknik som används av annonsörer för att driva annonser till din enhet. Även om detta inte nödvändigtvis är ett kritiskt problem är det ganska irriterande och kan ofta leda till säkerhetsrisker.

Det finns flera sätt denna adware kommer in i din telefon. Det mest troliga skälet är att du kanske har installerat en app som medföljde detta. Om du installerar appar som kommer från tredjepartskällor (inte från Google Play Store) har din telefon en hög risk att få adware.

För att ta bort detta från din telefon bör du överväga att ladda ner en säkerhetsapp som kan ta bort den från din telefon. Det finns flera sådana appar tillgängliga i Google Play Store, vissa är gratis medan andra kostar det.

Om du inte gillar besväret med att skanna din telefon efter adware och ta bort den kan du helt enkelt säkerhetskopiera dina telefondata och utföra en fabriksinställning. Detta ger din telefon tillbaka till sitt ursprungliga skick när du köpte den.

S5 Öppnar slumpmässigt Google Play Store

Problem: Hej, min Samsung Galaxy s5 har nyligen haft Lollipop-uppdateringen och drar nu slumpmässigt upp Google PlayStore-appar, musik och annat nedladdningsbart innehåll. Det finns inget rim eller anledning till när det händer, eller vad det drar upp ... det är bara där. Min Antivirus-app visar inget fel ... den här telefonen är "för ny" för detta! Snälla hjälp mig!

Lösning: Även om din antivirusapp visar att din telefon inte har några problem kanske den inte kan upptäcka adware som orsakar problemet. Du bör försöka få en säkerhetsapp som specifikt söker efter och tar bort adware på din telefon.

En snabb metod för att hantera detta problem är att säkerhetskopiera dina telefondata och göra en fabriksåterställning.

Hur man undviker att få skadlig programvara på din Samsung Galaxy S5

Ovanstående problem som vi har hanterat är faktiska frågor som skickas till oss av våra läsare. Om du inte har upplevt det här problemet på din enhet ännu, gör du ett bra jobb med att säkra din telefon. För de som vill veta hur man undviker att få detta problem, följ bara de enkla tips som jag har listat nedan.

  • Hämta alltid dina appar från Google Play Store. Även om detta kanske inte är en 100% garanti för att din telefon inte får någon skadlig programvara ger den dig ett extra lager av säkerhet. Google söker ständigt de appar som erbjuds i butiken efter eventuella hot. Chansen att smitta din telefon är ganska smal.
  • När du laddar ner en app ska du alltid kontrollera utgivaren. Kolla in vilka andra appar de har att erbjuda. Om deras appar känns konstigt för dig så undvik det helt enkelt.
  • Läs recensioner gjorda av andra personer på appen du vill ladda ner. Om det finns flera negativa recensioner, se till att det är.
  • Kolla in vilka behörigheter som krävs för att appen ska kunna köras. Om du försöker ladda ner en Flashlight-app till exempel behöver den inte komma åt din kontaktlista eller Internet. Om en app kräver behörigheter som den inte ska använda, installera inte den.
  • Installera en säkerhetsprogram på din enhet. Även om Android-systemet i allmänhet är en säker plattform med ett extra skydd mot hot är det alltid bra att ha.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.