Hur du fixar iPhone 8 Wi-Fi Internet som fortsätter att tappa, instabil anslutning [Felsökningsguide]

Problem med nätverksanslutning i mobila enheter kan kopplas till olika faktorer, från nätverksutrustning till telefonprogramvara / hårdvara. I vissa fall kan problemet hänföras till uppdateringar av fel och skadlig programvara, ogiltiga inställningar, felaktiga appar och kontoproblem. Nätstopp och kontorelaterade problem hör också till de bakomliggande orsakerna. Som sagt måste du överväga att undersöka var och en av dessa faktorer när du hanterar problem med nätverksanslutning på din smartphone. Bland de mest utbredda nätverksproblem som iOS-enhetsanvändare stöter på är intermittent Internet-anslutning eller Wi-Fi-droppar. Om du någonsin kommer att möta samma problem på din nya iPhone 8-telefon, har jag kartlagt några enkla lösningar och lösningar som gratis referens. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra för att fixa din iPhone 8 Wi-Fi internetanslutning som fortsätter att tappa eller instabila.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Starta om din trådlösa router / modem.

Nätverksutrustning som din trådlösa router eller modem kan också komma in i firmwareproblem och när detta händer påverkas din Internetanslutning. Och vad du har att göra med kan vara bland de framträdande symtomen. Den första rekommenderade lösningen på detta är en strömcykel på din nätverksutrustning. Med strömcykel betyder det att stänga av din trådlösa router / modem inom kort och slå sedan på den igen. Så här fungerar det:

 1. Leta reda på strömbrytaren på din trådlösa router / modem och tryck sedan på eller växla för att stänga av.

  När din router / modem är av, koppla ur nätadaptern från strömkällan och låt den kopplas ur i ungefär 30 sekunder till 1 minut.

 2. Koppla tillbaka den till strömkällan efter den förflutna tiden.
 3. Tryck sedan på eller slå på strömbrytaren för att slå på den igen.
 4. Vänta tills alla ljusindikatorer på din router / modem blir stabila. Om du ser rött ljus från indikatorerna, vänta på att det blir grönt eller blått. En röd lampa indikerar vanligtvis ett problem på en viss funktion som när din nätverksutrustning inte får någon nätverkssignal.

Efter strömcykling av den trådlösa routern / modemet, låt din iPhone ansluta till Wi-Fi och testa sedan om Internetanslutningen redan är stabil.

Andra lösningen: Starta om din iPhone 8 (mjuk återställning).

Om problemet fortsätter efter att du har cyklat nätverksutrustningen ska du starta om din iPhone 8 nästa eller utföra en mjuk återställning med följande steg:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills kommandot Slide to Power Off visas.
 2. Dra skjutreglaget åt höger för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter 30 sekunder håller du ner strömbrytaren tills Apple-logotypen visas och släpper sedan.

Detta kommer att uppdatera ditt iPhone-system och rensar alla programfel som kan ha orsakat att din Internetanslutning plötsligt blev instabil.

Tredje lösningen: Stäng av Wi-Fi och slå på igen.

Ett annat enkelt trick för att hantera slumpmässiga Wi-Fi-anslutningsfrågor inklusive Wi-Fi-Internet-droppar är genom att slå av Wi-Fi-avstängningen inom kort och sedan på igen. Detta uppdaterar på något sätt iPhone: s Internetanslutning och rensar därmed bort all programvaruhindring från de troliga orsakerna. Här är vad du bör göra då:

 1. Skjut fingret upp från botten av skärmen Hem (eller vilken som helst) för att starta kontrollcentret.
 2. Skjut om fingret uppåt igen för att se resten av genvägskontroller / ikoner.
 3. Tryck på Wi-Fi-ikonen för att stänga av Wi-Fi inom kort och tryck sedan på igen för att slå på den igen.
 4. Alternativt kan du navigera till dina iPhone- inställningar-> Wi-Fi- meny och sedan trycka på omkopplaren för att stänga av Wi-Fi och sedan på igen.

Testa din Internet-anslutning efter att du har anslutit till ditt trådlösa nätverk igen och testa sedan eller navigera till olika webbplatser. Fortsätt till nästa tillämpliga lösning, om det behövs.

Fjärde lösningen: Glöm Wi-Fi-nätverket och anslut sedan igen.

Det kan vara nödvändigt att ta bort det trådlösa nätverket, särskilt om källan till problemet är ett skadat Wi-Fi-nätverk på din enhet. Detta raderar Wi-Fi-nätverket som används från din iPhone, vilket innebär att du måste lägga till ditt trådlösa nätverk för att återansluta din iPhone 8 till Internet. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Klicka på Wi-Fi.
 3. Tryck på det blå “i” eller informationen bredvid ditt Wi-Fi-nätverk.
 4. Tryck på alternativet för att glömma det här nätverket. Om du gör det raderas det valda Wi-Fi-nätverket från telefonens minne.

Om du ser andra trådlösa nätverk kan du glömma dem alla för att förhindra att någon av dem orsakar konflikt med nätverket som används.

När du har tagit bort det trådlösa nätverket startar du om din iPhone för att rensa och uppdatera enhetsminnet. När din enhet har startat upp fullständigt konfigurerar du och ansluter till ditt Wi-Fi-nätverk igen. Så här skannar du och ansluter till ditt Wi-Fi-nätverk genom att följa dessa steg:

 1. Navigera till Inställningar-> Wi-Fi- meny.
 2. Tryck på Wi-Fi-omkopplaren om du vill aktivera Wi-Fi.
 3. Vänta tills din enhet skannar efter Wi-Fi-nätverk inom räckvidd.
 4. Bläddra till och knacka på det trådlösa nätverket du vill ansluta till.
 5. Om du uppmanas att ange det lösenord för Wi-Fi-nätverk för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på Gå med .

Vänta tills din iPhone har anslutit sig till ditt Wi-Fi-nätverk. Glöm inte att surfa på Internet för att se om Internet-anslutningen redan är stabil.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone 8.

Ibland kan dina iPhone-inställningar röra sig när du manuellt ändrar dem eller när en ny programvaruversion tillämpas. Om detta händer kan det bara finnas två möjliga resultat och det är antingen bra eller dåligt. Tyvärr slutade du med ett dåligt resultat eftersom Internet fortsätter att tappa eller instabilt. För att utesluta detta följer du dessa steg för att återställa nätverksinställningar på din iPhone 8. Så här:

 1. Navigera till Inställningar-> Allmänt-> Återställ- menyn från hemskärmen.
 2. Klicka på Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen.
 3. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta
 4. Tryck sedan för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Din iPhone startas om automatiskt när nätverksinställningarna är återställda. Vänta bara tills den startas om helt och ställ sedan in och anslut igen till ditt Wi-Fi-nätverk.

Andra alternativ

 • Uppdatera iOS till den senaste versionen. Att installera den senaste iOS-versionen för din iPhone kan också vara en möjlig lösning om problemet tillskrivs vissa buggar och skadlig programvara. Programuppdateringar inbäddar vanligtvis fixade korrigeringar för säkerhetsförbättringar. Som sagt, gå vidare och kolla om nya uppdateringar tillgängliga för din iPhone 8. Apple har nyligen lanserat den slutliga versionen av iOS 11-plattformen - iOS-version 11.4 för utvalda iOS-enheter inklusive den nya iPhone 8. Den uppdateringen erbjuder också bugfixar, så du kanske måste överväga att installera den uppdateringen på din enhet också.
 • Återställ iOS till fabriksinställningarna. Bland dina allra sista alternativ att överväga att göra om problemet fortsätter efter att ha uttömt alla tidigare lösningar är en fullständig återställning av systemet. Detta kan vara den ultimata lösningen om problemet orsakas av tuffa buggar och skadlig programvara.
 • Kontakta ISP. Kontakta din Internetleverantör eller operatör för ytterligare hjälp med att utföra mer avancerade lösningar och felsökningsförfaranden. Vid behov kan de återställa eller tillhandahålla din trådlösa router eller modem med hjälp av ett dedikerat verktyg eller programvara i slutändan. Be dem också att kontrollera deras strömavbrott för att reglera nätverksavbrott från möjliga triggers. Vanligtvis tillkännages uppdateringar innan den faktiskt genomförs men om du har missat tillkännagivandet kan du alltid verifiera med din tjänsteleverantör.

Under tiden, om du misstänker att problemet beror på något hårdvarufel, särskilt på den nätverksutrustning som används (trådlös router / modem), kan du ta utrustningen till närmaste servicecenter för hårdvarautvärdering och / eller reparation, om det behövs .

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur man fixar en Apple iPhone 8 som överhettas efter uppdatering av iOS 11.4 [Felsökningsguide]
 • Vad gör du när din Apple iPhone 8 inte känner igen en Windows-dator eller iTunes? [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar Messenger som fortsätter kraschar, släpar, uppmanar till fel eller inte fungerar på din iPhone 8 (enkla steg)
 • Varför har min Apple iPhone 8 inte tillgång till Wi-Fi-internet och hur fixar jag det? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar knasande ljud under samtal, misslyckade fel, andra samtalsproblem på Apple iPhone 8 och iPhone 8 Plus [Felsökningsguide]