Hur du fixar iOS 12 Cellular Update Failed på din Apple iPhone XR [Felsökningshandbok]

Ett av de nya felen från Apples iOS 12-plattform är felet iOS 12 Cellular Update Failed. När detta fel inträffar påverkas mobiltjänster som samtal och sms. Därför måste något göras för att fixa det så snart som möjligt. Många människor stötte på detta fel när de försökte ladda ner den senaste iOS-versionen på sina respektive iPhones.

Om du också upplever detta problem och behöver hjälp med att bli av med felet Cellular Update Failed på din iPhone XR, kan du hänvisa till följande metoder och börja felsöka din enhet.

Om du har andra problem men besöker vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och känn dig fri att använda lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker iPhone XR med felet 'Cellular Update Failed'

Innan felsökning ska du kontrollera och se till att din iPhone har täckning av mobila nätverk. Om den inte har en stabil cellulär signal eller ingen signal alls, är det det problemet du måste ta itu med först för att bli av med felet i Cellular Update Failed. I annat fall kan du försöka använda någon av följande lösningar.

Första lösningen: Starta om din iPhone.

Om det här är första gången du besvärar det här felet är det troligt bara en slumpmässig programvarufel som lätt kan åtgärdas genom en omstart på telefonen. Om du inte redan har gjort det kan du prova att utföra en mjuk återställning på din iPhone XR med följande steg:

 1. Tryck först och håll in strömbrytaren, även kallad sidoknappen och antingen volymknappar på din iPhone i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas.
 3. Dra reglaget från höger till höger. Om du gör det utlöser telefonen till att stängas av.
 4. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side- knappen igen tills Apple-logotypen visas

Den här metoden påverkar inte information som sparats på telefonen, så du behöver inte skapa säkerhetskopior i förväg.

Att utföra en mjuk återställning är också ett sätt att dumpa skräpfiler som är lagrade bland andra cachar och tillfälliga data i telefonminnet. Felaktiga cachar kan också orsaka sådana problem, därför måste de rensas ut då och då.

Den andra lösningen: Installera iOS-uppdatering och uppdatering av operatörsinställningar tillgängliga.

Programvarufel kan också orsaka sådana fel som kan uppstå i telefonen. För att rensa programvarufel eller skadlig programvara som kan ha orsakat problem för din iPhone: s mobila nätverkssystem, försök att uppdatera till den senaste tillgängliga iOS-versionen. Nya iOS-uppdateringar inbäddar vanligtvis fixade korrigeringar för att bli av med olika typer av systemfel och skadlig programvara från vissa enheter. Om du har tillgång till Wi-Fi-internet kan du gå vidare och leta efter tillgängliga uppdateringar som finns att ladda ner och installera. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.

Förutom iOS-uppdatering kan det också hjälpa att installera den senaste uppdateringen av operatörsinställningarna på din telefon. Liksom iOS-uppdateringar skjuts också uppdateringar av operatörsinställningar tillsammans med vissa patchkoder för att rensa eventuella befintliga fel och buggar som påverkar din operatørs nätverkstjänster. Vissa operatörsuppdateringar är obligatoriska medan andra inte är det, användarens ingripande skulle därför behövas. Så här kontrollerar du om det finns nya operatörsinställningar tillgängliga på din iPhone XR:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Om

Förbli på den sidan i några ögonblick. Om en uppdatering är tillgänglig bör du se ett meddelande som innehåller uppdateringsinformationen. Följ bara anvisningarna på skärmen för att fortsätta att ladda ner och installera den nya uppdateringen för operatörsinställningar på din enhet.

När du har installerat nya uppdateringar startar du om din iPhone för att tillämpa de nya systemändringarna och också uppdatera dess minne.

Tredje lösningen: Återställ nätverksinställningar.

Nätverksrelaterade fel inklusive de som påverkar mobila tjänster löses på samma sätt genom att återställa nätverksinställningar. Den här återställningen raderar alla dina nuvarande nätverksinställningar och konfigurationer inklusive Wi-Fi, Bluetooth, APN och annan anpassad serverinformation. Alla fel som tillskrivs felaktiga eller ogiltiga nätverkskonfigurationer kommer därför att tas om hand. Så här görs det:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar.
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Din iPhone startar om av sig själv efter återställningen och laddar sedan in alla standardnätverkskonfigurationer och originalvärden. För att komma tillbaka online, aktivera Wi-Fi och anslut sedan igen till ditt Wi-Fi-nätverk. Om du vill använda andra nätverkstjänster som Bluetooth måste du också aktivera dem igen på din telefon.

Fjärde lösningen: Installera om ditt SIM-kort.

Felet vid uppdatering av cellulär uppdatering kan också tillskrivas problem med SIM-kort som när SIM-kortet lossnar, är skadat eller värst skadat. Men innan du väljer ny SIM-kortbyte kan du försöka ta bort och sedan sätta om SIM-kortet på din iPhone XR. Om du gör det hjälper du att rensa SIM-relaterade problem, inklusive felet i den mobila uppdateringen. Om du är osäker på hur det görs, följ sedan stegen för att korrekt installera SIM-kortet på din iPhone XR:

 1. Stäng av din iPhone helt. Detta rekommenderas för att förhindra skada på SIM-kortet eller själva enheten.
 2. När telefonen är avstängd öppnar du SIM-kortfacket genom att sätta in SIM-utmatningsverktyget i det lilla hålet som finns på SIM-kortfacket på sidan av din iPhone.
 3. Tryck försiktigt ut ejektorn tills magasinet springer ut.
 4. Dra ut magasinet och ta sedan bort SIM-kortet.
 5. Undersök SIM-kortet för synliga tecken på skador som vätskespår eller repor. Om det inte finns något, lägg sedan tillbaka det i SIM-kortfacket på samma sätt innan du tar bort det.
 6. Säkra SIM-kortet på plats och tryck sedan in facket igen.

När facket är låst, slå på din iPhone och se om felet är borta.

Om du ser några synliga tecken på möjliga skador på ditt SIM-kort, kontakta din operatör för att ta upp problemet och begära en ny SIM-kortersättning istället.

Femte lösningen: Återställ din iPhone till fabriksinställningarna.

Som ditt sista alternativ och möjliga lösning kan du använda en fabriksåterställning. Detta behövs ofta om felet tillskrivs större programvarufel eller systemfel på telefonen. Men innan du gör det, säkerhetskopiera alla dina viktiga filer till iCloud eller iTunes så att du fortfarande kan återställa dem senare. Genom att återställa en fabriksinställning raderas allt inklusive alla dina personliga filer och kontakter. Positivt ger det en större chans att lösa stora programvaruproblem eftersom allt inklusive systemfel och malwares utplånas i processen. Om du vill göra det, kan du göra det med dessa steg:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till och knacka på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange enhetens lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta fullständig återställning av systemet.

Alternativt kan du fabriksinställa din iPhone XR via iTunes på en dator. Detta kan betraktas som ett alternativ om du inte kan utföra en fabriksåterställning genom dina iPhone-inställningar som när telefonen fastnar eller inte svarar.

Om inget av det hjälper och du fortfarande har samma fel vid uppdateringen av cellulär uppdatering på din iPhone XR, kontakta din operatör eller nätverkstjänstleverantör för ytterligare hjälp. Detta kan vara ett problem i slutet, så det kommer inte och kan inte lösas vid ditt slut. När du ringer teknisk support, låt dem veta exakt hur din iPhone slutade med det här felet så att de har några ledtrådar om var de ska börja och vad de ska göra som upplösning.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar Personal Hotspot som inte fungerar, kommer inte att aktiveras på Apple iPhone XR [Felsökningshandbok]
 • Hur man åtgärdar e-postinställningsfel på Apple iPhone XR, kan inte ställa in / lägga till e-postkonto till Mail-appen [Felsökningsguide]
 • Vad gör du om din nya Apple iPhone XR inte laddas, laddar mycket långsamt eller intermittent [Felsökningshandbok och laddningstips]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XR som inte kommer att ansluta till App Store

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!