Hur du fixar din iPhone 8 som sitter fast vid Apple-logoskärmen [felsökningsguide]

Som alla andra iPhone-modeller som kom före den, kan # iPhone8-modellen ge efter för samma problem som plåga äldre modeller. Ett sådant problem är att enheten inte startar normalt. I denna felsökningsartikel behandlar vi ett problem om en iPhone 8 som inte går längre än Apple-logotypskärmen. Vi hoppas att det här materialet är användbart.

Dagens problem: iPhone 8 fastnat på Apple-logotypskärmen

Hej. Min iPhone 8 sitter fast på logotypen Apple. Efter att jag försökt öppna det fortsätter han att starta om. Starta på Apple-logotypen efter två sekunder blir svart och startar igen Apple-logotypen (det här ansluter till laddaren). När jag gör ett kort tryck på avstängningsknappen visar jag mig i några sekunder batteriet (som det laddas) och gå vid Apple-logotypen igen ... och igen ...

På skärmen skriver att den väntar på iPhone och efter det berättar det för mig att det inte kan återställas eller uppdateras ... och inte visar en felkod. Snälla kan du hjälpa mig? Tack på förhand. - Ramona

Hur du fixar din iPhone 8 som sitter fast vid Apple-logoskärmen

Om din iPhone 8 inte verkar gå förbi Apple-logotypskärmen, betyder det bara en sak: något är att förhindra att systemet laddar iOS normalt. I våra interaktioner med användare under flera år vet vi att de vanligaste orsakerna till detta problem inkluderar:

 • okänt iOS-fel efter en uppdatering
 • använder en iOS-betaversion som redan har gått ut
 • problem med jailbreaking
 • eller hårdvarufel

För att se om problemet kan åtgärdas i slutändan måste du göra stegen nedan.

Lösning 1: Tvinga om din iPhone 8 igen

Det första du vill göra är att se om du kan starta om din iPhone genom att simulera ett "batteridrag." Om du har varit en iPhone-användare hela tiden kommer du förmodligen inte riktigt att få konceptet men om du har försökte använda en telefon med ett avtagbart batteri förut, då vet du att det är det enklaste sättet att frysa en enhet. Eftersom din iPhone 8 inte har ett löstagbart batteri, utsåg Apple en viss hårdvaruknappkombination för att tvinga systemet att starta om, som om du fysiskt kopplade bort batteriet. Detta är ett effektivt sätt att starta om en enhet som har svarat, har en tillfällig svart skärm eller i vissa fall inte kan ladda iOS.

För att tvinga om starta om din iPhone 8, följ dessa steg: Tryck och släpp snabbt knappen Volym upp. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned. Håll sedan sidoknappen intryckt tills du ser Apple-logotypen.

Lösning 2: Återställ från en säkerhetskopia (valfritt)

Det dåliga med problemet du har är det faktum att det inte är mycket du kan göra åt det. Även om telefonen inte är helt död, låter den inte heller justera programvaran. Det betyder att du troligen kommer att tvingas göra drastiska lösningar, som de härifrån och nu. Eftersom du inte kommer att kunna ladda iOS normalt, finns det inget sätt att skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter som foton, videor osv. Vad du än gör härifrån och ut, förlorar du dem för gott.

Den goda nyheten är att om du kommer att kunna återställa telefonen från din säkerhetskopia kommer den förmodligen att fungera normalt igen.

Innan du kan försöka återställa från en säkerhetskopia måste du först torka telefonen. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord.
 6. Klicka på Radera iPhone.

Nu när din iPhone har torkats bort kan du antingen återställa den som en ny enhet eller återställa den från en säkerhetskopia. Vi föreslår att du gör det senare.

Hur du återställer din iPhone 8 via iTunes

Följande steg återställer innehåll inklusive appar och kontakter. En Mac- eller Windows-dator med den senaste versionen av iTunes installerad krävs i den här processen.

 1. Gå till din dator och öppna iTunes.
 2. Anslut din iPhone till datorn med den medföljande USB-kabeln.
 3. Om du uppmanas att ange ditt enhets lösenord eller klicka på alternativet att lita på den här datorn och följ sedan instruktionerna på skärmen.
 4. Leta reda på din iPhone 8 från listan som visas på iTunes-skärmen och klicka sedan på den.
 5. Gå till panelen Sammanfattning och klicka sedan på Återställ [ditt enhetsnamn].
 6. Klicka på Återställ igen för att bekräfta åtgärden.
 7. iTunes börjar sedan radera din enhet och installerar sedan den senaste iOS-firmware. Vänta bara tills hela återställningsprocessen är klar. När din iPhone återställs till fabriksinställningarna kan du nu ställa in den som ny eller återställa från en säkerhetskopia.

Hur du återställer din iPhone 8 från en säkerhetskopia i iCloud

Apple har designat sina iOS-enheter med alternativ för att återställa från en iCloud-säkerhetskopia eller med iTunes. För att återställa din iPhone från en iCloud-säkerhetskopia måste du radera allt innehåll innan du kan återställa från din säkerhetskopia. Så här görs:

 1. Slå på din iPhone 8.
 2. Vänta tills Hello-skärmen visas. Om du redan har konfigurerat enheten måste du radera den innan du återställer från en iCloud-säkerhetskopia.
 3. Följ inställningsstegen på skärmen tills du kommer till skärmen Apps & Data.
 4. På skärmen Apps & Data trycker du på Återställ från iCloud Backup.
 5. Logga in på iCloud med dina Apple ID-referenser.
 6. Välj en säkerhetskopia som ska användas. Du kan hänvisa till datum och storlek på varje säkerhetskopia och sedan välja det mest relevanta. När du har valt säkerhetskopian börjar överföringen.
 7. Om du uppmanas med ett meddelande som kräver en nyare version av iOS, följ instruktionerna på skärmen för att uppdatera. I annat fall hoppar du till nästa steg.
 8. Logga in på ditt Apple ID-konto om du uppmanas att återställa appar och köp. I annat fall hoppar du över det här steget och loggar in senare.
 9. Vänta tills framstegsfältet visas och slutförts. Beroende på säkerhetskopieringens storlek och nätverksanslutningshastigheten kan det ta lite tid. Framstegen pausar om du kopplar bort från Wi-Fi för tidigt och återupptas när du ansluter igen.

Lösning 3: DFU Återställ din iPhone 8

Om din enhet misslyckas med att återställa från säkerhetskopiering är den enda andra lösningen du kan göra i slutet att återställa den via DFU-läge. Här är hur:

 1. Stäng alla aktiva appar på din dator.
 2. Öppna iTunes.
 3. Stäng av din iPhone. Om du inte kan stänga av det normalt, låt batteriet tömmas till 0% så att telefonen stängs av på egen hand. Ladda telefonen i minst en timme utan att försöka slå på den.
 4. Anslut din iPhone till datorn via USB-kabel.
 5. Håll strömbrytaren intryckt i minst 3 sekunder.
 6. Tryck och håll ned Volym ned-knappen på vänster sida av iPhone medan du fortsätter att hålla ned strömbrytaren. Se till att hålla in både strömbrytare och volymknappar i 10 sekunder. Om Apple-logotypen visas just nu, upprepar steg 5 och 6. Apple-logotypen bör inte visas alls.
 7. Fortsätt att hålla in Volym ned-knappen i ytterligare 5 sekunder. Om skärmen Plug in iTunes visas, upprepar du steg 5-7. Anslut till iTunes-skärmen ska inte dyka upp.
 8. Du vet att din telefon är i DFU-läge om skärmen förblir svart. Din dator ska sedan berätta att iTunes har upptäckt en iPhone.
 9. Följ stegen på skärmen på din dator för att göra en fullständig återställning.

Lösning 4: Låt Apple fixa problemet

Om ingenting fungerar trots att du har provat våra förslag ovan bör du kontakta Apple så att de fysiskt kan kontrollera telefonen och reparera den. Även om Apple-reparationer är av topp, kan de vara relativt dyrare än din vanliga lokala tekniker, så se till att förbereda dig för att betala för avgifterna om enheten inte är garanti. Apple kan också vägra att reparera din enhet om du manipulerat med hårdvaran eller programvaran på något sätt. Naturligtvis, om du inte gjorde något som jailbreak enheten eller fysiskt skada den, kan du gå vidare med reparationen.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.