Hur du använder din iPhone som webbkamera för din PC eller Mac med dessa appar

iPhones är kända för sina utmärkta kameror - både bak och fram. Bildkvaliteten de levererar är mycket bättre än vad du får från den genomsnittliga webbkamera. Det skulle då vara vettigt att använda din iPhone som webbkamera för din PC eller Mac, istället för att köpa en separat enhet. Denna funktion är särskilt användbar om du äger en stationär dator som inte har en webbkamera. Den goda nyheten är att du kan göra just det med dessa två appar. Både WebCamera och EpocCam låter dig använda din iPhone som webbkamera för Skype eller live-streaming, och de fungerar båda på samma sätt.

Webbkamera

Vår första app, WebCamera, levererar den bästa bildkvaliteten av alla webbkamera-appar som vi testat, och den kostar bara $ 4, 99 - mycket mindre än vad du skulle betala även för en webbkamera från Kina. Dessutom använder appen din lokala Wi-Fi-anslutning, vilket innebär att du enkelt kan flytta din telefon runt och kreativt placera den precis som du vill.

Appen stöder de flesta meddelandeprogram, inklusive Skype, och den fungerar också med videoproduktionsprogramvara som Boinx TV, CamTwist och Camtasia. Den spelar in video i 192 × 144, 480 × 360 och 640х480. Trots bristen på HD eller full HD-upplösningar är bildkvaliteten utmärkt, och appen klarar sig bra även med lågt ljus och snabbt rörliga objekt. Den senaste versionen stöder iOS 5.1 eller senare och fungerar med både Windows och Mac OS X.

EpocCam

En annan pålitlig lösning kallas EpocCam. Jämfört med WebCamera erbjuder den en gratisversion med begränsad funktionalitet och en betald version, kallad EpocCAM HD, som låser upp alla funktioner, inklusive möjligheten att använda ficklampan i mörka miljöer, tryck för att fokusera och autofokuslägen, och vad som förmodligen är viktigast, ljudstöd.

EpocCam stöder både Windows och Mac OS X men kräver iOS 8.0 eller högre, jämfört med bara iOS 5.1 i fallet med WebCamera. Bortsett från detta fungerar de två apparna nästan identiskt, vilket gör EpocCam till en perfekt babymonitor, spionkam och säkerhetskamera, eller som ett praktiskt sätt att ringa någon på Skype från en dator utan webbkamera.

iCamSource Pro

iCamSource Pro kan vara ett annat som är värt att ta en titt på. Det finns ingen "lite" -version av denna app - det finns bara en pro-licens för den. När du har fått den för din iPhone måste du dock också ha iCam Pro Webcam Streaming-appen installerad.

Den här fungerar bra för att använda som webbkamera för din dator, men du kan också använda den för att skapa en riktigt snygg säkerhetskamerainställning också.

Dom

Som du ser har du åtminstone ett par alternativ för att använda din iPhone som webbkamera för din PC eller Mac; men det bästa sättet att använda en webbkamera för en konferens är förmodligen att köpa en extern som kan anslutas till din PC eller bärbara dator. Tittarna i andra änden får en mycket bättre upplevelse än att du försöker hålla din iPhone uppe i en timme för andra tittare att se dig.