Hur du ansluter iPhone, iPad eller iPod Touch till din TV

Ibland visar det sig att din lilla telefonskärm inte är det bästa gränssnittet för att visa media eller nuvarande filer. Som sagt, du vill ha ett enkelt sätt att visa telefonens skärm på en större skärm, till exempel en TV. Och du vill göra det snabbt, eftersom tiden är avgörande, som att presentera för en grupp människor. Du kan till exempel behöva ansluta din iPhone till en TV i ett mötesrum om du glömmer din bärbara dator. Hur gör man det?

Tja, med modern teknik idag är det enkelt. Om du följer med oss ​​nedan tar vi dig steg för steg för att få din iPhone-innehåll att visas på din TV-skärm. Och detta fungerar också med iPad- och iPod-enheter! Låt oss börja.

YouTube till Chromecast

Om du vill ansluta YouTube från din iPhone till TV: n är den bästa metoden att ansluta via Chromecast. Eftersom Google producerar både Chromecast och YouTube kommer de naturligtvis att synkronisera med varandra. Se till att din Chromecast är konfigurerad på din TV - allt som krävs är att ansluta den till HDMI-porten på baksidan - gå sedan till din YouTube-app - en gratis nedladdning - på din iPhone. Du bör se en Chromecast-symbol i det övre högra hörnet. Tryck på symbolen för att kasta ditt YouTube-innehåll till din TV.

HDMI

Chromecast fungerar bra, men det är inte alltid det bästa sättet, särskilt om du inte har en internetanslutning du kan använda för TV: n. Som sagt, något som är lite mer pålitligt skulle vara genom HDMI - en kabelanslutning mellan iPhone och din TV. Allt du behöver är en Apple Digital AV-adapter - den måste anslutas till HDMI-porten på din TV och den andra änden - blixtnedslaget - till din iPhone.

När iOS-enheten ansluts kan du dra genom din iPhone för att se allt innehåll på TV-skärmen nästan direkt.

Android TV

En annan metod för att enkelt ansluta din iPhone till din TV är genom att köpa en Android TV-stick, till exempel Fire TV-pinnen. När du har anslutit den till din TV kan du köra Kodi media-appen på din iPhone med AirPlay-aktiverat. Spela och njuta av obegränsad musik och videor på en stor skärm utan problem. Det är lätt att installera också.

Airplay

Ett annat sätt att ansluta din iPhone till TV: n är genom en hårdvara som kallas Apple TV. Det kan visa innehåll på din TV, trådlöst genom användning av AirPlay-spegling. Du kan enkelt strömma videor, foton och till och med några spel. Du behöver Apple TV, en iPhone 4 eller högre. Din Apple TV måste också vara 2010 eller nyare.

 1. Slå på AirPlay på din TV
 2. Anslut din iPhone och TV till samma internetanslutning.
 3. Därefter sätter du på AirPlay från kontrollinställningarna på din iPhone.
 4. Därefter visas din iPhone-skärm omedelbart på TV: n. IPhone-enheten kan användas som styrenhet eller fjärrkontroll.
 5. Slutligen, spela och titta på alla media du vill ha.

App-anslutning

Om du har en Smart TV kan du enkelt visa innehållet på din iPhone på din TV. Det finns en handfull gratis och betalda appar i AppStore som hjälper dig att visa det innehållet. För det ena finns det en betald app som heter ArkMC UPnP. Din iPhone kan anslutas till din Smart TV trådlöst, bara med den här appen. Allt du behöver göra är att ansluta båda enheterna - Smart TV och iPhone - över samma Wi-Fi-anslutning.

 • Aktivera din Smart
  TV: s internetanslutning.
 1. Kör ArkMC-appen på iPhone.
 2. Välj skärm för mediegivare i Alternativ.
 3. Välj media som ska spelas.

Kompositkablar

Om du äger en TV som inte stöder en HDMI kan en komposit AV-kabel användas för att ställa in ett analogt nätverk mellan TV och iPhone. Du måste ansluta blixtnedgången till en iPhone med en adapter och sedan den gulfärgade kabeln med TV: s analoga videoport. Efter anslutningen visas allt du ser på iPhone på TV-skärmen.

Dom

Som du ser finns det flera olika sätt att ansluta din iPhone, iPad och iPod till en TV. Några av dessa sätt kan ställas in på bara några minuter - det handlar mest om att välja vilken du tror kommer att fungera bäst för din situation. Om du till exempel har fläckigt internet eller inget trådlöst internet tillgängligt är HDMI förmodligen det mest pålitliga sättet att få anslutning till en TV att hända.

På vilket sätt använder du för att visa din iOS-enhets innehåll på en TV? Låt oss veta i kommentarerna nedan.