Galaxy S6, S6 Edge ansluter inte till mobilnätet

Välkommen till ännu ett inlägg som försöker fixa anslutningsproblem # GalaxyS6 och # GalaxyS6Edge. Vårt inlägg för idag delar erfarenheterna från 4 av våra läsare som mailade oss liknande frågor som inträffade på deras nya #Samsung-telefoner. Alla visar att mobildataanslutning är en vanlig förekomst trots att du använder en kraftfull och modern modern smartphone som en S6 eller S6 Edge. Vi hoppas att lösningarna som beskrivs här kommer att vara till hjälp för dem och för hela Android-gemenskapen.

Bildkredit: Samsung

Nedan är ämnen som nämns i detta inlägg:

 • Samsung Galaxy S6 tappar hela tiden mobildataanslutning
 • Galaxy S6 kommer inte att ansluta till mobildata alls
 • Galaxy S6 fryser när du använder Facebook eller tittar på videor
 • Galaxy S6 Edge i Dubai tappar regelbundet H- och H + -anslutningen

Om du har ditt eget Android-problem eller problem, använd länken som finns längst ner på sidan för att kontakta oss.


Problem nr 1: Samsung Galaxy S6 tappar hela tiden mobildataanslutning

Data fungerar inte ordentligt (samtal tappas, inget internet när de är borta från Wi-Fi-anslutning). Carrier är orange och de sa till mig att det inte är SIM-kortet och det är telefonen. Telefonen fungerar bra på Wi-Fi men samtal släpper efter några minuters anslutning eller ansluter bara inte första gången. Om jag ansluter till data (bärare) fungerar det i 10-15 minuter försvinner sedan. 4G har helt försvunnit och jag får bara H + -tecken eller 3G men det förändras ständigt.

Förra söndagen var sista gången telefonen var OK. Vi hade dåligt väder den dagen. Jag spelade Pou (spelapp) som var den senaste appen jag använde innan förändringen. Jag använde Pinterest och Amazon-appar innan det. Nästa dag installerade jag Security CM, Pou och Pinterest men har inte sett någon skillnad.

För ungefär en månad sedan efter att ha ringt (jag hade inga dataproblem då) dog min telefon. Jag gjorde en återställning (höll ned volymknappen och startknappen i 10 sekunder) och den startade igen. Att bara hålla på botten fungerade inte. Ibland visas mitt tangentbord slumpmässigt på Hem-tangenten så jag tror att telefonen kan vara felaktig.

Tack för att du läste. - Rachel

Lösning: Hej Rachel. Slumpmässiga droppar när du ansluter till din operatörs nätverk kan ibland vara ett nätverksproblem, men när andra oberoende problem uppstår kan du säkert anta att det kan finnas ett djupare telefonproblem som ligger bakom dem. Om du har meddelat din operatørs tekniska support om förlust av signal och intermittent anslutning till deras nätverk, är ditt nästa bästa steg att ta reda på om en firmware-glitch är att klandra, eller om en tredje parts app kanske är ansvarig.

Du angav inte att du har gjort standardlösningarna för att lösa det här problemet så vi kommer att beskriva dem för dig och för andra användare här.

Radera systemcachen

Din telefons systemcache, populärt känt som cache-partition i Android-speak, håller filer som behövs av systemet för att ladda och köra appar effektivt. Dessa filer kan innehålla nedladdade objekt från Play Store, återställningsloggar, uppdateringsloggar och andra systemrelaterade filer som din Android-enhet i framtiden kan behöva för att ladda något snabbare. Systemcachen är utformad för att rensas automatiskt då och då, men i verkligheten kan det hända. Detta kan resultera i en uppsättning föråldrade eller oöverträffade filer som inte kan användas av systemet. Om detta händer upplever användarna ofta telefonbeteenden som långsam responstid, fördröjning, frysning eller kraschar av appar.

För att fixa detta måste man helt enkelt rensa cache-partitionen via återställningsläget. Detta kan göras genom att göra dessa steg:

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ned knapparna Power, Volume Up och Home samtidigt.
 • När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla ned volymknapparna och hemknapparna.
 • Nu när Android-återställningsskärmen visas markerar du torka cache-partitionsalternativet med knappen Volym ned .
 • För att bekräfta valet, tryck på strömbrytaren.
 • Vänta ett tag tills torka cache-partitionen är klar.
 • Nu kommer "Reboot System now" att visas på skärmen. För att markera alternativet använder du knappen Volym upp / ner .
 • Tryck på strömbrytaren för att bekräfta den, så startar din enhet automatiskt om.

Starta om telefonen i felsäkert läge

Medan du tar bort cache-partitionen på din S6 kan fixa ett antal vanliga Android-sjukdomar som de som nämns ovan, är det inte en garanterad lösning på något problem. Ett av de möjliga orsakerna till att din telefon fungerar som den gör nu kan bero på en av dina installerade appar. För att verifiera det är det praktiskt att starta om telefonen i säkert läge. Här är hur:

 • Stäng av telefonen helt.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren / lås- knappen i några sekunder för att slå på enheten.
 • När Samsung-logotypen visas trycker du och håller ned Volym-knappen tills låsskärmen visas.
 • Ordet “Safe mode” bör nu visas i det nedre vänstra hörnet på skärmen som indikerar att din enhet nu är i Safe Mode.

Obs: Om problemen inte uppstår i säkert läge är det en god bekräftelse på att en falsk app kan vara den skyldige.

Avinstallera tredje part / oanvända appar

Att ta bort bloatware (onödiga appar från din operatör, Google eller Samsung), oanvända eller misstänkta appar är nästa logiska steg att göra efter start i säkert läge. Den bästa mätaren som du kan använda för att hjälpa dig med den här uppgiften är genom att kontrollera hur ofta du använder dina appar. Om du inte har använt en app på minst två veckor är det troligtvis oönskat eller inte nödvändigt för din livsstil. För att säkerställa anständigt batteriprestanda och telefonsäkerhet, desto mindre appar har du, desto bättre. Opopulära appar är mer troligt inaktuella och kan så småningom leda till problem senare eftersom deras utvecklare kanske inte längre har motivation att förbättra dem. Håll dig fast vid fler vanliga appar för att minimera problem.

Återställ telefonens standardinställningar via fabriksinställning

Genom att göra en fabriksinställning ger ditt system en ny, ny start. När du har gjort en återställning kan du försöka observera telefonen under en dag utan att installera några tredjepartsappar. Det borde ge en uppfattning om någon av dina appar rensar till din enhet. Om du inte har försökt göra en fabriksåterställning tidigare, kolla in det här inlägget för stegen.

Problem nr 2: Galaxy S6 kommer inte att ansluta till mobildata alls

Hej! Jag köpte just Samsung S6 för 3 veckor sedan. Telefonen var fantastisk när jag köpte den. Efter en vecka eller så märker jag att den inte kunde ansluta till mobildata. Jag trodde att det bara var bärarproblem (STC), så jag ignorerade det. 3 dagar gått har det fortfarande problemet. Så jag förstår att om jag kan byta internet-SIM till min HTC 816 och se om det ansluter, gissa vad? Det gjorde!

Jag har redan försökt att återställa min S6. Fortfarande går problemet inte bort och ibland har jag tappat samtal när jag ringer utomlands, men när jag använder min HTC 816 har det inga problem som det.

Vad ska jag göra? Jag kan inte be om ersättning så enkelt eftersom vi kvinnor inte lätt kan gå ut på marknaden (som arbetar här i Saudiarabien). Vår planerade tid att gå ut är inte förrän den 15 september. Det har varit riktigt irriterande problem eftersom jag använder mobildata hela tiden. Det jag gör nu för att använda internet är att sätta in min datasim till HTC 816 och använda den som hotspot och ansluta min S6. Så jag måste ta med mig enorma telefoner varje gång.

PS: Jag har få appar installerade. Appar som aldrig haft problem med min HTC 816. Tack. Jag hoppas du hör av dig. - MC

Lösning: Hej MC. Precis som Rachel ovan kan en firmware-glitch ha påverkat mobildataradio på din telefon så att du kan göra samma lösningar som anges ovan för att försöka lösa problemet. Om ingenting fungerar efter att ha gjort alla dessa korrigeringar, kan du överväga att byta ut telefonen eftersom hårdvaran som ansvarar för mobildataanslutning kanske inte fungerar korrekt.

Problem nr 3: Galaxy S6 fryser när du använder Facebook eller tittar på videor

Hej. Jag har problem med min helt nya Samsung Galaxy S6. När jag spelar videor eller bara försöker gå via Facebook kommer det att frysa eller berätta för mig att jag inte har någon internetanslutning när jag har fulla fält och full internetuppkoppling. Jag kommer att spela videor och det kommer att frysa och några ögonblick senare börjar spela igen, och jag vet att det låter som dess buffring men det buffrar inte eller fortsätter att ladda; det bara fryser.

Jag har massor av data och jag är förvirrad över varför den kan fungera så här. Alla appar är helt uppdaterade och så är telefonen. Om du kanske kan ge mig en grov uppfattning om du vet något? Eller är detta ett typiskt problem för de nya Samsungs? Tack. - Jacqueline

Lösning: Hej Jacqueline. Fryser problemet bara när du använder internetbaserade appar som Facebook eller YouTube? Om det gör det kan orsaken bakom det luta dig mer på nätverkets dåliga prestanda snarare än något som orsakas av din Samsung-telefon.

Det finns några saker att tänka på när du försöker bestämma nätverkets prestanda. Att ha god signalstyrka i telefonen garanterar inte alltid en snabbare internetuppkopplingsupplevelse för en användare, även om en enhet som får låg signalstyrka kan också ha anslutningsproblem.

Andra mått på nätverksprestanda inkluderar tekniska termer som echo, buller, QoS eller servicekvalitet, dataflöde, stabilitet, anslutningstid, etc. Dessa är tekniska egenskaper som din operatör måste följa för att säkerställa acceptabel mobil dataförbindelse till sina abonnenter. Vi förväntar oss inte att du känner till dem, men om du verkar ha långsamma prestandaproblem när du använder internetbaserade appar bör du överväga att be din operatörs hjälp. Långsam eller intermittent internetuppkoppling tenderar att svaga andra telefonfunktioner vilket leder till det problem du har beskrivit. Att kontakta din operatör är det bästa sättet att lösa problemet.

Men om problemet händer även om du är offline eller när du använder Wi-Fi-anslutning, är det ett helt annat scenario. Du måste prova lösningarna ovan för att försöka fixa det.

Problem 4: Galaxy S6 Edge i Dubai tappar regelbundet H- och H + -anslutningen

Jag har problem med min Galaxy S6 Edge. Jag bor i Dubai och 4G täcks inte överallt. Vanligtvis är signalen H och H + med full signalfält. När nätverket är på 4G, mottas informationen perfekt, men när den är på H eller H + (med full signalfält) tar inte mobilen data. Det kan fungera i 3-4 minuter, då kommer du plötsligt att det slutade helt.

För att återuppta mottagande av data måste jag starta om nätverket igen, jag menar att du ska uppdatera och ange nätverket igen (Inställningar> Mobilnätverk> Nätverksoperatörer> söka igen efter nätverket, bara för att göra uppdatering eller starta om för signalfältet, då kan datamottagningen ha det bra i 3-4 minuter och sluta igen.

Jag försökte samma SIM-kort i min gamla mobil (Nexus 4) och datamottagningen var mycket bra med mycket hög hastighet på samma plats. Med hänvisning till ovanstående är S6 Edge nästan värdelös för mig och jag lider av det sedan jag började använda. Vänligen meddela. - Jehad

Lösning: Hej Jehad. Det verkar som att din S6 är långsam när du byter från ett nätverksläge till ett annat. Alla kraftfulla smarttelefoner idag inklusive Samsungs flaggskepp S6 är tänkta att hantera övergången mellan nätverkslägen smidigt. Detta händer uppenbarligen inte hos dig så det är antingen ett hårdvaruproblem eller en unik S6-firmware-glitch som vi inte har hört talas om ännu.

Eftersom du har fastställt att det inte verkar finnas någon nätverksrelaterad orsak till detta eftersom SIM-kortet fungerar bra på en annan enhet, bör du överväga att göra en fabriksåterställning innan du går in för att ersätta den.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.