Apple iPhone XR Bluetooth Pairing Guide: Hur du parar ihop din iPhone XR med en Bluetooth-enhet

Behöver du hjälp med att konfigurera Bluetooth-anslutningar på din nya iPhone XR? I så fall är det här inlägget för dig. Läs vidare för att lära dig hur du använder och hanterar dina iPhone XR Bluetooth-funktioner.

Den avancerade mobiltekniken har gjort människors liv ännu enklare än någonsin. Borta var de dagar då det mesta görs genom kabel och kablar för att skriva ut dokument, överföra filer, svara på telefonsamtal och liknande. Du kan koppla ihop din surfplatta, bärbar dator, skrivare, Bluetooth-aktiverad dator och till och med dina smartphones eftersom dessa enheter har integrerat Bluetooth-stöd. Nästan alla enheter som finns på marknaden idag stöder Bluetooth. Och det inkluderar den senaste iPhone XR-handenheten. Med telefonens Bluetooth-funktion aktiverad kan du direkt koppla ihop och ansluta till andra Bluetooth-aktiverade enheter och börja utbyta data trådlöst över korta avstånd.

Hur fungerar Bluetooth på din iPhone XR?

Bluetooth fungerar enligt vissa krav inklusive närhet eller avstånd mellan parade enheter samt systemkompatibilitet. Din iPhone måste ha sin Bluetooth-funktion aktiverad och Bluetooth-tillbehöret måste också vara i upptäcktsläge. Systemmässigt måste Bluetooth-tillbehöret också vara kompatibelt med eller stöds av din iPhone XR och vice versa.

Observera att innan du kopplar din iPhone XR till alla Bluetooth-enheter; se till att den enhet du parar ihop redan är inställd på Pairing / Discoverable Mode så att den kan identifieras av din telefon. Se också till att Bluetooth-enheten du ville koppla ihop med är för närvarande påslagen. Du kan hänvisa till enhetens handbok för ytterligare instruktioner om hur du sätter på den.

Hur startar du Bluetooth-parning med din iPhone XR?

Att para din iPhone XR till en Bluetooth-aktiverad enhet eller tillbehör är ganska enkelt. Nedan följer standardstegen för hur du kommer igång.

 1. Klicka på Inställningar på din iPhone- startsida .
 2. Välj sedan Bluetooth .
 3. Tryck vid behov på eller skjut på Bluetooth- omkopplaren för att slå på funktionen om den inte är aktiverad ännu.
 4. När du har aktiverat Bluetooth kan du visa listan över tillgängliga enheter inom räckvidden och välj sedan den Bluetooth-enhet eller tillbehör som du vill koppla ihop med din telefon.
 5. När du väljer en enhet kan du bli ombedd att ange ett lösenord. Skriv in rätt PIN-kod om det behövs och tryck sedan på Pair . Om du inte har ställt in ett lösenord ännu kan du använda standardlösenordet för Bluetooth istället. Vanligtvis skulle tillverkare ställa in standardlösenordet till antingen 0000 (fyra nollor) eller 1234 . Mer information finns i bruksanvisningen för din Bluetooth-enhet.

När du väl har parat dina enheter kan du försöka skicka en fil via Bluetooth-delning eller vidarebefordra specifika funktioner från din iPhone till det parade Bluetooth-tillbehöret.

Hur kopplar du bort din iPhone XR från en Bluetooth-enhet?

Oparring behövs vanligtvis om Bluetooth-problem uppstår och de förflutna symtomen tillskrivs en skadad Bluetooth-anslutning. Om du undrar hur du kopplar ihop din iPhone XR från ett Bluetooth-tillbehör kan du hänvisa till dessa steg:

 1. Klicka på Inställningar på din iPhone- startsida .
 2. Välj Bluetooth . Se till att den är aktiverad så att du kan se alla sparade Bluetooth-enheter.
 3. Hitta namnet på Bluetooth-enheten som för närvarande är ihopkopplad eller ansluten till din iPhone XR.
 4. Välj enheten och tryck sedan på informationsikonen bredvid den.
 5. Klicka sedan på alternativet att glömma den här enheten.
 6. Om du uppmanas knackar du på Glöm enhet för att bekräfta.

Den valda enheten kommer sedan att tas bort och så som dess Bluetooth-anslutning till din iPhone.

När du har kopplat ihop dina enheter bör du starta om din iPhone XR för att rensa minnets cache och försök sedan koppla ihop den med din Bluetooth-enhet igen. Se till att dina enheter är inom räckhåll och i upptäcktsläge.

LÄS Också: Hur man skapar en mapp på iPhone XR och flyttar appar till annan sida

Medan Bluetooth är utformat för att kommunicera över korta avstånd, kan Bluetooth-tekniken som de nya iPhonerna integrerar fyra gånger det ursprungliga Bluetooth-sortimentet, som inte går mindre än 200 fot och upp till 800 fot. Men naturligtvis, liksom alla andra trådlösa prylar, kan hinder som väggar också orsaka möjliga störningar. Om din Bluetooth-anslutning på något sätt är hackig eller instabil kan du lika gärna överväga att flytta till en bättre plats eller ta bort andra enheter i närheten som eventuellt kan störa din iPhone: s Bluetooth-anslutning.

Om du stöter på några fel när du försöker koppla ihop din telefon med en Bluetooth-enhet eller tillbehör, notera felmeddelandet och försök sedan utföra grundläggande felsökning. Eller så kan du också kontakta tillverkaren av din Bluetooth-enhet för ytterligare hjälp med att konfigurera enheten enligt din iPhone XRs Bluetooth-system och preferenser.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!