Apple iPhone 8 Screenshot Guide: Hur man tar skärmdumpar på din Apple iPhone 8/8 Plus [Tutorials]

Så du äntligen får tag i Apples senaste flaggskeppssmartphone, iPhone 8 eller dess större syskon, iPhone 8 Plus. Om du är förtjust i att dela fantastiska ögonblick du har fått, från en hög poäng i ett spel, roliga videoklipp och fantastiska bilder och publicera dem på sociala medienätverk, skulle det vara viktigt att lära sig att ta skärmdumpar. Men om du fortfarande är ny på iOS-plattformar kan du behöva lite hjälp för hur du gör dessa saker.

Detta genomgång lär dig hur du tar och hanterar skärmdumpar på din nya iPhone 8 eller iPhone 8 Plus. Vänligen hänvisa till den här guiden vid behov.

Ta en skärmdump med iPhone 8/8 Plus sido- och hemknappar

Precis som tidigare iOS-enheter kan skärmdumpar tas med hårda tangentkombinationer. Följ dessa steg:

 1. Tryck på och sidoknappen eller strömbrytaren (viloläge / vakna) på din iPhone 8 eller iPhone 8 Plus, och tryck sedan snabbt på Hem-knappen samtidigt. Se till att trycka på knapparna samtidigt, annars påkallar det andra åtgärder som att starta Siri eller låsa din enhetskärm.

När din iPhone-skärm blinkar en gång och du hör ett slutarljud betyder det att en skärmdump har tagits och sparats på din enhet.

Ta en skärmdump med hjälp av iPhone 8/8 Plus Assistive Touch

Ett annat sätt att ta skärmdumpar på din iPhone 8 eller iPhone 8 Plus är genom hjälpfunktionen. Med den här metoden kan du fånga skärmen med en enda hand. Så här görs:

 1. Aktivera hjälpassistans på din iPhone. För att göra det, gå till Inställningar-> Allmänt-> Tillgänglighet-> Hjälpande->> Växla sedan på omkopplaren för att aktivera Assistive Touch.
 2. På samma skärm, hitta alternativet märkt som "Anpassa toppnivåmeny" och tryck sedan på det för att öppna.
 3. Du kommer då att se olika ikoner. Klicka på Custom-knappen representerad av en stjärnaikon.
 4. Rulla nedåt och tryck på för att välja Skärmdump från listan. Om du gör det lägger du till skärmdumpalternativet i din Assistive Touch-meny.

Då kan du ta en skärmbild med en hand när du vill. Klicka bara på knappen Assistive Touch, tryck sedan på Screenshot-knappen så går du bra.

Betrakta detta som ett alternativ om du fortfarande inte kunde få den perfekta timingen med hårda tangentkombinationer.

Hur ser jag och delar en sparad skärmdump på din nya iPhone?

För att visa och dela en sparad skärmdump på din iPhone 8 eller iPhone 8 Plus, navigerar du bara till Screenshots-albumet under mappen Albums. Så här kommer du till den här katalogen på din nya iPhone:

 1. Klicka på Foton för att öppna appen Foton.
 2. Navigera till fliken Album .
 3. Klicka för att öppna mappen Screenshots .
 4. Bläddra mot slutet av mappen för att hitta din sparade skärmdump att dela.
 5. Klicka på önskad skärmdump för att öppna den.
 6. Tryck på delningsikonen för att dela. Det representeras av en pil upp-ikon som finns i det nedre vänstra hörnet. Tryck på den här ikonen för att dela din skärmdump med tredjepartsappar.

Förutom att dela, kan du också göra andra åtgärder som att markera och beskära skärmdumpar.

Hur förhandsgranskar du din skärmdump på iPhone 8/8 Plus?

En förhandsgranskning av din skärmdump visas längst ner till vänster på skärmen. Du kan trycka på förhandsgranskningen för att dela eller redigera skärmdumpen i enlighet därmed. För att ta bort skärmdumpförhandsgranskningen från skärmen, svep bara den från skärmen.

Hur beskär du din skärmdump på iPhone 8/8 Plus?

Med Instant Markup-kontrollerna kan du enkelt beskära skärmdumpen du tar på din iPhone 8 eller iPhone 8 Plus. Allt du behöver göra är att trycka på och hålla i de djärva handtagen på kanterna på dina skärmdumpfoton och sedan flytta in dem och beskära.

Dela skärmbilder via AirDrop, andra alternativ

Du kan också dela skärmdumpar på din iPhone 8 och iPhone 8 Plus via AirDrop.

 1. För att göra det, tryck bara på och håll i en flytande skärmdumpförhandsvisning. Om du gör det kommer du att få det bekanta Share-arket.
 2. Tryck för att välja AirDrop för att dela din skärmdump till en annan dator via AirDrop, spara den i alla iCloud- synkroniseringstjänster via Files-appen eller dela den på Facebook eller Twitter.
 3. Du kan också bädda in eller bifoga en skärmdump i något av dina konversationer via appen Meddelanden. När du är klar med att välja ditt delningsalternativ klickar du på knappen Dela för att dela din skärmdump.

Du kan också välja att spara dina skärmdumpar i mappen Foton via Spara till foton eller ta bort dem med alternativet Radera skärmdump .

Och det borde göra det! Ha kul att ta skärmdumpar på din nya iPhone och dela dem med dina vänner med olika plattformar. Håll dig uppdaterad för fler tutorialsämnen som ska behandlas i våra nästa inlägg eller besök vår felsökningssida för andra relevanta tutorials och felsökningsguider.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 8-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.