Apple iPhone 7-överhettningsproblem: Varför blir min iPhone 7 väldigt het? [Felsökningsguide]

Detta innehåll beskriver möjliga orsaker till problem med överhettning på #Apple iPhone 7 (# iPhone7), där enheten ovanligt blir varm under alla omständigheter. Under de senaste dagarna har en iPhone 7-ägare vidarebefordrat en fråga till varför hans nya iPhone blir ovanligt het. Detta inlägg bör fungera som vårt svar. Om du har stött på den här sidan när du letar efter möjliga lösningar, svar och / eller rekommendationer till samma iPhone-problem, uppmanar jag dig att läsa vidare.

Innan du går längre, om du har andra problem med din nya iPhone, se till att du kommer in på vår felsökningssida för iPhone 7 för vi har redan börjat stödja enheten. Om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och ge oss tillräcklig information om problemet.

Faktorer som kan få din iPhone att överhettas eller bli väldigt het

Enhetsproblem som överhettning kan antingen bero på ett program- eller hårdvaruproblem. Om du inte har tappat eller utsatt din iPhone för någon form av vätska, är troligt att problemet med överhettning är mjukvarorelaterat. Här är de saker du måste tänka på om problemet ligger inom iPhone-systemet.

Långvarig eller omfattande användning

En av de vanligaste faktorerna som kan få din telefon att bli extremt het är långvarig eller omfattande användning. Majoriteten, om inte alla mobila elektroniska enheter kan utveckla samma symptom när de används under en längre tid.

I likhet med en dator har din iPhone också en CPU (Central Processing Unit) som också kallas hjärnan. CPU är ett oerhört kraftfullt chip som utför alla uppgifter eller ingångskommandon och processer från användaren. Som sagt, CPU är den komponent som värms upp snabbast bland andra delar av din enhet. Föreställ dig vad som skulle hända om du använder din iPhone i timmar och timmar och driver CPU så hårt som den kan gå? Naturligtvis skulle det överhettas och använda mycket kraft. Det är exakt vad som händer med din bil. Även om bilmotorer är väldigt kraftfulla skulle det att överhettas och använda mycket gas genom att trycka det så hårt som det går. Samma koncept gäller för mobila enheter.

Problem med programvara / appar

Din iPhone innehåller många appar. Var och en av dessa appar körs samtidigt och kan stimulera CPU hela vägen upp till hundra procent. Om en av dessa appar har blivit falsk och utlöser din telefons CPU för att fortsätta fungera, skulle det troligtvis leda till att din iPhone överhettas.

För att åtgärda problemet måste du ta reda på vilken app som inte fungerar och sedan sätta stopp för det. Du kan gå till din iPhone: s batteribruk för att se mer information om vilken app som orsakar sådana problem. För att göra det, gå till Inställningar-> Batteri-> vänta tills skärmen Batterianvändning laddar alla detaljer.

Hur du diagnostiserar och fixar din iPhone 7 som överhettas

Innan du hoppar till en slutsats att överhettningsproblemet på din iPhone beror på en felaktig hårdvara, bör du tänka på följande metoder och försöka diagnostisera den ytterligare och försök sedan fixa den i slutet.

Steg 1. Avsluta eller stäng onödiga appar som körs i bakgrunden.

Som jag har nämnt tidigare kan långvarig användning och för mycket arbetsbelastning på CPU-enheten leda till överhettning. Så det första du bör göra är att lätta på arbetsbelastningen på din iPhone så mycket som möjligt.

Att stänga av alla onödiga appar som fortfarande körs i bakgrunden är den första åtgärden du kan prova på.

 • För att avsluta appar, dubbelklicka på Hem-knappen på din iPhone och svep sedan varje app från toppen av skärmen.

Om stängning av appar inte kommer att förändra någonting och att din iPhone fortfarande blir ovanligt het, försök sedan fråga dig själv när började problemet eller när började din iPhone först överhettas. Om problemet började efter att du har installerat en viss applikation kan den specifika appen vara den skyldige. Som lösning på det här fallet, gå vidare till dina iPhone-inställningar och följ dessa steg:

 1. inställningsmenyn trycker du på Sekretess .
 2. Rulla ner till botten av skärmen och knacka sedan på Diagnostics & Usage.
 3. Fortsätt genom att trycka på Diagnostic & Usage Data för en lista över allt som kraschat på din enhet.

På nästa skärm bör du se loggfiler. Om du ser samma app listad flera gånger redan, är det en indikation på ett problem med den appen.

Steg 2. Uppdatera iOS till den senaste tillgängliga versionen.

Om problemet har pågått ett tag och du inte är säker på vilken app som har startat problemet rekommenderas uppdatering av din iPhone-programvara. Apple rullar regelbundet ut programuppdateringar som hanterar befintliga problem inklusive vissa buggar som får vissa appar att bete sig fel och din enhet blir ovanligt het. Så här kontrollerar du om det finns en programuppdatering för din enhet:

 1. För att komma igång trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.

Om en uppdatering är tillgänglig kan du försöka installera den. Om du inte kan fortsätta med uppdateringen och uppmanas med ett meddelande om att uppdateringen inte kan installeras på grund av otillräcklig lagring kan du ansluta din iPhone till en dator och använda iTunes för att uppdatera din iPhone 7-programvara. På det här sättet behöver du inte ta bort något för att frigöra utrymme på din telefon.

Steg 3. Återställ alla inställningar.

Om problemet kvarstår efter att du har provat de ovannämnda stegen, är ditt nästa alternativ att återställa alla inställningar på din iPhone 7. Till att börja med, här är stegen för hur du gör det med din nya iOS-handenhet:

 1. Börja med att knacka på Inställningar .
 2. Klicka sedan på Allmänt .
 3. Klicka för att välja alternativet för att återställa alla inställningar.

Obs! Processen för att återställa alla inställningar rensar dina iPhone-inställningar inklusive Wi-Fi-lösenord, bakgrundsbilder och återställer dem till sina standardinställningar i appen Inställningar. Även om det inte raderar någon av de data som lagras på din iPhone, måste du fortfarande notera dina Wi-Fi-referenser och annan anpassad information innan du börjar.

Återställning av alla inställningar på din iPhone har använts av andra iPhone-ägare för att hantera problem med felaktiga appar, vilket så småningom har orsakat att enheten blev ovanligt het.

Steg 4. Återställ din iPhone.

Detta bör vara din sista utväg om ingen av ovanstående procedurer fungerade och att din iPhone 7 förblir het. Om du är säker på att det inte finns några hårdvaruskador och problemet ligger inom programvaran, måste du överväga att göra en hård återställning.

Det finns en större chans att det du har är en djupare programvaruproblem som bara kan raderas med en hård återställning. Ska du säkerhetskopiera din iPhone till iCloud i förväg om du vill göra det. När du har skapat en säkerhetskopia kan du återställa din iPhone med hjälp av iTunes eller iCloud-backup efteråt.

För att säkerhetskopiera och återställa din iPhone antingen från en säkerhetskopia eller till fabriksinställningar kan du använda iTunes. I det här fallet skulle du behöva en dator för att fortsätta och slutföra processen.

Andra användbara tips för att hantera överhettning av iPhone

Följande metoder och förslag kan också hjälpa till att lösa problemet med överhettning på din nya iPhone:

 • Placera inte din iPhone på en plats med för mycket värme eller utsättas för direkt solljus.
 • Om din iPhone blir varm när du använder den utanför med väder som är för varmt, försök att föra enheten till skuggan och låt den svalna lite innan du använder den igen.
 • Låt din iPhone svalna gradvis eller undvik kontinuerlig och långvarig användning.
 • Om din iPhone blir varm när du laddar, koppla loss din iPhone från laddaren eller stoppa den från att ladda. När laddningsaktiviteten har avslutats, observera vad som händer. Om problemet är borta, kontrollera sedan kabeln och dess adapter för att något av dessa kan vara den skyldige. Var noga med att använda originaltillbehöret (Apple) eller OEM som levereras till din iPhone.
 • Utför en mjuk återställning. Att stänga av din iPhone är också ett användbart botemedel, särskilt om problemet utlöses av en felaktig app. Håll bara ner strömbrytaren tills den röda skjutreglaget visas, skjut den för att stänga av din iPhone helt, vänta en minut och slå sedan på den igen genom att trycka på strömbrytaren i några sekunder tills Apple-logotypen dyker upp.
 • Ta bort alla höljen eller tillbehör från tredje part eftersom de också kan orsaka överhettning och strömproblem på din iPhone. Av vissa skäl kan designen och materialet i höljet också påverka enhetsfunktionerna. För att avgöra om detta är orsaken, försök ta bort fallet och lämna det så tills enheten har svalnat och försök sedan använda det igen för att se vad som händer efteråt.
 • Konfigurera eller inaktivera Personal Hotspot och andra anslutningsfunktioner som är aktiverade. Om du använder din iPhone som personlig hotspot eller delar Internet-anslutningen med andra enheter kan det vara utlösaren. Du kan stänga av den här funktionen genom att gå till Inställningar-> Personlig hotspot och sedan slå på omkopplaren för att stänga av funktionen.
 • Samma sak kan hända om Wi-Fi och Bluetooth har varit aktiva eller aktiverade så länge på din iPhone. Med dessa funktioner aktiverade fortsätter din enhet att söka efter Wi-Fi- eller Bluetooth-enheter inom räckhåll. Ju mer den gör det, desto fler processer måste CPU slutföra. Så småningom kommer detta att leda till att din iPhone blir extremt het.
 • Stäng av Location Services. Om det inte behövs, stäng av Location Services på din iPhone. Den här funktionen används för att söka och upptäcka vissa platser, som Wi-Fi-hotspots i närheten med GPS-funktion. När den är aktiverad måste din iPhone fortsätta söka efter dessa platser via GPS hela tiden. Så om din iPhone blir varm när Location Services är på, försök sedan att inaktivera den genom att gå till Settings-> Privacy-> Location Services. Slutligen, slå på omkopplaren för att stänga av funktionen.

Om din iPhone 7 börjar överhettas efter att ha laddat ner och installerat en iOS-uppdatering, försök sedan ge den lite tid att slutföra uppdateringsprocessen. Åtminstone en dag kommer att göra. Annars kan du använda en nedgradering av iOS eller vänta på nästa iOS-uppdatering. Om du väljer det senare bör du kontakta Apple Support omedelbart för att eskalera problemet så att de anser att det är en prioritet och släpper en ny firmwareuppdatering med en definitiv fix så snart som möjligt.

Anslut med oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss om detta form. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.