7 bästa app för måttband för Android

Har du någonsin varit i en situation där du behövde mäta något - kanske en basbord eller en fönsterram - men fångades utan måttband? Å nej! Vad gör du? År 2020 är lösningen faktiskt riktigt enkel: ladda ner en gratis måttapp för Android. Ja, du kan enkelt använda din smartphone för att göra exakta mätningar 2020 - du behöver inte alltid hålla ett måttband med dig.

Så om du är redo att börja använda din telefon för att mäta, var noga med att följa med oss ​​nedan. Låt oss dyka rätt in.

ARCore-linjalerapp - mått på kameratape

Kommer först och tittar på Ruler App - Camera Tape measure. Detta är ett av de kraftfullare verktygen för måttband på Android och utnyttjar den förstärkta verklighetstekniken för att göra exakta mätningar.

Denna app låter dig faktiskt ta mått i tum, cm, m, fötter och till och med varv. Inte bara det, men ARCore gör att du kan ta avståndsmätningar, vinkelmätningar, längd på en väg, höjd relativt en erkänd tjänst och jämnt område och perimetrar. Du behöver inte oroa dig för noggrannhet här heller - så länge dina markörer är korrekt anpassade kommer ARCore Ruler-appen att ge dig något så exakt som att använda en måttband.

Moasure

Moasure kanske inte är kompatibelt med alla smartphones där ute, men vi tror att det är en av de trevligare tejp-apparna på marknaden. Den här är en mått på 300 meter eller 1000 ft, linjal, gradskiva och en goniometer, allt i en applikation.

Att använda Moasure är lika enkelt som resten av dessa bandmätappar - flytta bara din telefon från en punkt till en annan punkt, och sedan Moasure - med några bakom kulisserna tricky, visar avståndet eller höjdskillnaden mellan de två punkterna, eller vinkel mellan dem. Moasure använder faktiskt telefonens accelerometrar och gyroskop för att mäta exakt hur långt du har flyttat din telefon och drar en mätning från det.

CamToPlan

CamToPlan är en annan augmented Reality-mätapp. Du kan enkelt mäta ytan på nästan vilken yta som helst, för längd, avstånd och mer. Det här är den digitala linjalen som aldrig kommer att svika dig. Men eftersom den använder augmented reality och Googles ARCore-teknik finns det bara utvalda telefoner som fungerar med CamToPlan,

AirMeasure - AR-mått och linjal

Nästa upp på vår lista finns ytterligare ett förstärkt verktyg för måttverksamhet: AirMeasure. Med hjälp av din smarttelefon kan AirMeasure mäta nästan vad som helst omedelbart. Med AirMeasure kommer du aldrig att fångas utan en linjal eller måttband igen - det kommer alltid att vara i fickan. Så länge du får riktlinjerna och markörerna korrekt - och du har en enhet som stöds - kan AirMeasure göra en mätning lika korrekt som en måttband.

AR-linjalerapp - måttband och kamera till panorering

I likhet med ARCore på många sätt är detta en annan som kan utnyttja förstärkt verklighetsteknologi på ett bra sätt för att ge dig exakta mätningar på olika plan. Om du får dessa markörer uppradade precis, kan AR Ruler App vara lika exakt som ett måttband. Precis som ARCore kan du mäta i tum, cm, m, fötter och till och med varv.

Områden och perimetrar är inga problem för AR Ruler App, och inte heller mäter 3D-objekt. Den här har till och med en superhändig distansmätare på sig.

Måttband

Den här förmågan att mäta alla beror på vilken typ av smartphone du använder - det finns vissa telefoner som inte stöds, även om många av de nya som finns tillgängliga idag stöds alla. Tape measure använder telefonens kamera - i kombination med viss förstärkt verklighetsteknologi - för att ge dig mätningar.

Det kan vara lite picky, vilket kräver att du håller telefonen i ögonhöjd för att kunna göra mätningar. Om du får markörerna precis rätt, kan måttband enkelt vara lika exakt som alla fysiska mått som finns där ute.

Linjal av NixGame

Vårt favoritval är en app som går tillbaka till grunderna - ja, vi pratar om Ruler by NixGame. Den här använder inte din kamera för att mäta, så det är faktiskt bara en vanlig linjal.

Det betyder att du måste lägga din telefon nära och bredvid objektet du mäter, men på grund av begränsningarna för skärmstorlekar kan du bara mäta cirka 10 tum åt gången. Med NixGames Ruler-app kan du ändra måttyp, så att du kan ta mätningar i centimeter, meter och fötter.

Dom

Som du kan se finns det många utmärkta måttband-app för Android. Var och en av dessa måttappar är alla ganska unika, så att du kan göra mätningar på olika sätt. Som sagt, om du letar efter grödans kräm inom mätningstekniken, kan du inte gå fel med ARCore, appen som utnyttjar förstärkt verklighetsteknologi för att ge dig den mest exakta mätning som möjligt.

Har du en favoritapp som du använder som måttband? Låt oss veta vad det är i kommentaravsnittet nedan. Vi skulle älska att höra från dig!