5 bästa köp och försäljning av appar för att få fynd och bli av med saker

Även om du inte har läst Life-Changing Magic of Tidying Up av Marie Kondo från omslag till omslag, kommer du förmodligen överens om att det kan vara kvävande att vara omgiven av röran och gamla, meningslösa saker. Varför inte bli av med ditt gamla skräp med hjälp av topp 5 bästa köp och försäljning av appar för Android? De är gratis, enkla att använda och är ett fantastiskt sätt att tjäna några extra pengar på sidan samtidigt som ditt hem känner sig mer gästvänliga samtidigt.

Med 100 miljoner dollar i serie A-finansiering från det sydafrikanska medieföretaget och teknikinvesteraren Naspers Limited har letgo kunnat komma in på mobilmarknaden med en aggressiv marknadsföringskampanj som främjar sin mobil-första strategi och eleganta, användarvänliga gränssnitt.

letgo-grundare, Alec Oxenford, förklarade, ”letgo är perfekt skräddarsydd för den typiska amerikanska konsumenten. Det är en rolig, lättanvänd och mycket visuell mobil marknadsplats som gör det möjligt för användare att publicera, köpa, sälja och kommunicera med varandra direkt och gratis. ”

”Det har funnits en brist på innovation i USA: s klassificeringsutrymme, särskilt när det gäller mobil. Vi tror att Letgos mobila första design, som strömlinjeformas för att göra köp och försäljning lokalt enklare och snabbare än någonsin, är en viktig fördel för vår plattform, ”avslutade han när han intervjuades av TechCrunch.

Hittills är det inte klart hur appen planerar att generera intäkter. Användare behöver inte betala avgifter, och appen tar inte heller en procentandel av försäljningen, en vanlig praxis i branschen. En förklaring är att appen kommer att försöka leva helt på pengar som genereras från reklam; den andra kan innebära en gradvis introduktion av premiumfunktioner.

Som det är verkar letgo vara den perfekta plattformen för att sälja allt från böcker och musik till mode, elektronik, fordon, vintage-artiklar och mycket mer. Användare som är bekanta med moderna sociala nätverk känner sig direkt hemma med letgos inbyggda chattfunktion och enkla registrering. Upplevelsen är visuellt orienterad, vilket gör den direkt tilltalande för nya användare och digitala fönsterhandlare.

Wallapop och letgo är nu faktiskt ett enda företag. De två slogs samman tidigare i år för att öka sina odds på att slå de sittande spelarna, främst Craigslist, och nystartade startups som vill tävla i samma utrymme.

Innan fusionen var Wallapop faktiskt det större företaget, värderat till över 570 miljoner dollar (över 500 miljoner euro), enligt TechCrunch. Bland investerarna ingår Insight Venture Partners, ett amerikanskt privatkapital- och riskkapitalföretag baserat i New York, och Accel, ett annat amerikanskt riskkapitalföretag.

Det beslutades att Wallapop fortsätter att fungera som en separat plattform, möjligen för att ledningen ska kunna testa nya funktioner selektivt. Medan du kan använda appen överallt, är fokuset på stora storstadsområden som inkluderar New York, Chicago, Washington DC, Philadelphia, Miami, Boston, Houston, Dallas, Austin, St. Louis, Los Angeles, San Diego och San Francisco .

Wallapop fungerar på ett mycket liknande sätt som letgo, vilket gör det enkelt att ta en bild av det objekt du vill sälja, visa det online och kommunicera med köparen. Den nästan omedelbara karaktären av att sälja genom Wallapop ger det en fördel jämfört med Craigslist, som känns som att det fortfarande fastnat under det senaste decenniet.

Med den stora mängden reklamtid som letgo och Wallapop upptar kan det tyckas att det inte finns någon annan tävling. Fel. OfferUp är en högt rankad mobil marknadsplats för lokala köpare och säljare, och har för närvarande ett mycket högt betyg på 4, 6 stjärnor som det ges av nästan 300 000 nöjda användare.

Förutsättningen är densamma: med din smarttelefonkamera knäpps du snabbt en bild av det du vill sälja, visa den online och vänta sedan tills någon som vill köpa den från dig kontaktar dig. OfferUp har en inbyggd realtidschattfunktion genom vilken du omedelbart kan förhandla om det slutliga priset och komma överens om tid för utbyte.

Tusen tusen nya artiklar visas av säljare från hela landet varje dag, och samhället växer stadigt när mer nöjda kunder lämnar strålande online recensioner och berättar för sina vänner och medarbetare hur de använde OfferUp för att tappa sina garage.

Sedan det grundades av Pierre Omidyar 1995, har eBay blivit den största onlinemarknaden, med säljare från hela världen som erbjuder både begagnade och nya produkter i otaliga olika kategorier. Objekt kan bokas antingen som auktionsstil eller som "Köp det nu" -produkter. Det senare alternativet vänder auktionsmodellen på huvudet och låter vem som helst köpa produkten som de gör från en onlinebutik.

eBay gör det möjligt att sälja verkligen allt från bilar och fordonsutrustning, mode och kläder, hem- och trädgårdsprodukter, till samlarföremål, videospel, vintage-artiklar och till och med några riktigt bisarra saker, inklusive en enda cornflake, delvis ätad smörgås, spöken, och andra.

Android-applikationen placerar de flesta av eBay-funktioner i handen, men dess användarupplevelse kan inte konkurrera med letgo eller OfferUp. Varför? Eftersom eBay är en mångsidig behemoth som är så långt ifrån att vara lätt och strömlinjeformad som du kan få. Det kan ta en stund att placera en liten vara på webbplatsen, för att inte tala om att den kan begravas under den stora mängden varor som säljs på webbplatsen varje dag.

Craigslist är mycket mer än en onlinemarknad. Det är den mest populära webbplatsen för klassificerade annonser med avsnitt som ägnas åt jobb, kontaktannonser, tjänster, spelningar och många andra saker. Tjänsten grundades av en enda kille, Craig Newmark, och trots sin enorma framgång sysselsätter den fortfarande bara 30 vissa personer.

Craigslist skulle antagligen redan ha dominerat mobilutrymmet, om det inte var för deras brist på innovation. De har fortfarande inte ens sin egen mobilapp, och förlitar sig bara på tredjepartsutvecklare för att fylla i den svarta fläcken.

Den mest populära sådan app är cPro +. Dess moderna användargränssnitt påminner något om letgos design, och den ganska kompletta uppsättningen funktioner hjälper till att lämna webbversionen bakom. Bland funktionerna finns en integrerad kartläsare, sökning i flera städer, favoritlistor, snabbvarningar, PIN-kodlåsskydd och andra.

Om cPro + av någon anledning kittlar inte ditt fantasi är Postings och Mokriya bra alternativ. Båda är gratis, enkla att använda och har ett modernt användargränssnitt, vilket gör shopping och försäljning lika enkelt som att andas. Tja, kanske inte riktigt lika lätt, men du får idén.